Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Näissä vaaleissa voi päättää mistä tahansa

  • Yksikään poliitikko ole koskaan riittävän vahva sanomaan Sinulle, mitä ajatella.
    Yksikään poliitikko ole koskaan riittävän vahva sanomaan Sinulle, mitä ajatella.

Poliitikot ja heidän liepeillään pyörivät jantterit levittävät nyt viimeisenä vaalipäivänä kovaan ääneen propagandaa tyyliin "Kunnallisvaaleissa et voi äänestää henkilöä, vaan puoluetta" ja "kunnallisvaaleissa ei päätetä eurosta/maahanmuutosta/pakkoruotsista/jne."

Tämä on pösilöä, koska oikeasti kuka tahansa voi äänestää kuntavaaleissa tasan ketä tahtoo ja tasan niistä motiiveista kuin hän tahtoo. Poliitikkojen ohjeet siitä, mikä on "oikein" äänestämistä ja mikä on "väärin" äänestämistä ovat yhtä tyhjän kanssa ja pelkkää kansan aliarvioimista. Ne kertovat lähinnä siitä, että poliitikot pelkäävät, että joku jättää äänestämättä juuri heitä.

Todellisuudessa nimittäin kunnallisvaaleissa voit äänestää henkilöä ja nimenomaan teetkin niin. Se, että äänet lasketaan suhteellisella vaalitavalla, ei muuta tätä. Mikäli listan poliitikko saa paljon ääniä verrattuna muihin, se on selkeä osoitus siitä, että äänestäjät tahtovat kuulla nimenomaan tämän poliitikon näkemyksiä sekä luottavat juuri häneen. Äänestämällä yksilöä voit osoittaa hänelle luottamuksesi ja jokainen ääni on tässä tärkeä. Jos ehdokkaasi saa paljon ääniä, se motivoi häntä, vaikka joku toinen hänen listaltaan pääsisi läpi, ja se luo hänelle lisää painoarvoa esimerkiksi median silmissä.

Voit äänestää kunnallisvaaleissa myös maahanmuuton / euron / pakkoruotsin tai vastaavien asioiden vuoksi. Kunnissa päätetään monista näihin liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi tietyistä kielivaatimuksista sekä vaikkapa vastaanottokeskuksista. Sanoi poliitikko sinulle mitä hyvänsä, totuus on, että kunnissa päätetään niin monista asioista, että siellä voidaan ajaa valtavan monia erilaisia poliittisia näkemyksiä. Jos kunnassa on esimerkiksi vahva pakkoruotsikriittinen edustus, se tulee varmasti näkymään siinä, miten kunta toteuttaa kielipolitiikkaa. Sama muiden asioiden kanssa.

Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että Suomessa jokainen vaali on yleisvaali. Kaikissa vaaleissa mitataan puolueiden kannatusta ja luotettavuutta. Mikäli esimerkiksi hallitus- tai eduskuntapuolueet menettävät kuntavaaleissa huomattavasti kannatustaan, toimii se signaalina, että kansa haluaa sanoa vastalauseen noudatettua politiikkaa kohtaan. Vaikka näissä vaaleissa ei suoraan päätetä Sipilästä, näissä kyllä mitataan Keskustan yleistä kannatusta.

Suomalaiset ovat fiksuja. He ovat usein huomattavasti fiksumpia kuin päätöksiä tekevät poliitikot. Vaaleissa ei voi äänestää väärin tai vääristä syistä. Äänestä ketä tahdot ja aivan mistä syistä vain tahdot. Kukaan ole Sinua parempi päättämään mistään elämääsi liittyvästä ja kenelläkään ei ole varaa tulla Sinua neuvomaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset