Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Toimittajat todistavat olevansa tyhmiä ja mulkkuja

  • Teräsmies on yksi tunnetuimmista fiktiivisistä toimittajista. Hänen periaatteensa ovat totuus ja oikeudenmukaisuus.
    Teräsmies on yksi tunnetuimmista fiktiivisistä toimittajista. Hänen periaatteensa ovat totuus ja oikeudenmukaisuus.

Kuvitelkaapa, että olette hammaslääkärissä juurihoidossa ja puudutus pettää juuri, kun lekurin pora on syvällä hampaassa ja tuskan viiltäessä puraisette refleksinomaisesti hampaat yhteen. Sitten hammaslääkärin pora pyörii ikenessä, hurme lentää ja kipu tuntuu peräreiässä asti. Tämä on se fiilis, joka meikällä tulee kerta toisensa jälkeen, kun luen valtamedian toimittajien juttuja.

Toimittaja sanoi Jussi Halla-aholle "meillä mediassa on tapana jakaa persut halla-aholaisiin ja soinilaisiin", johon Jussi vastasi "meillä persuissa on tapana jakaa toimittajat tyhmiin ja mulkkuihin". Kun toimittaja sitten järkyttyi tästä, Jussi Halla-aho tarkensi, että jos toimittaja tekee virheellisen yleistyksen ja jaon, ei muiden pidä allekirjoittaa tuota toimittajan tekemää virhettä.

Media, joka jostain syystä vielä kehtaa vaatia medianlukutaitoja, sitten hermostui tästä ja lähti toitottamaan, miten Hjallis sanoo toimittajia tyhmiksi ja mulkuiksi. Tietty ainoa tapa tehdä Halla-ahon kommentista tuollainen tulkinta, on olla joko a) tyhmä tai b) mulkku.

Jos ihminen on tyhmä, on ymmärrettävää, että hän ei ymmärrä vertauksia tai esimerkkejä. Jos ihmisellä on useampi aivosolu kuin kenkä, hän varmasti tajuaa, että Halliksen kommentin pointtina oli selkeästi kritisoida toimittajan tekemää selkeästi virheellistä, ennakkoluuloista ja subjektiivista tulkintaa.

Jos taas ihminen on mulkku, on ymmärrettävää, että hän tietoisesti pyrkii valehtelemaan siitä, mitä Halla-aho sanoi. Mulkku ihminen ei välitä siitä, että Halla-ahon tarkoituksena oli kritisoida, vaikka hän tajuaisi sen. Mulkku katsoo, että tarkoitus pyhittää keinot ja esimerkiksi valehtelu ja vääristely ovat ihan hyväksyttäviä keinoja tiedonvälityksessä, mikäli ne ajavat mulkun omia poliittisia päämääriä.

Sattuu fyysisesti, että toimittajat, joiden pitäisi olla sellaisia hienoja ja moraalisia kuin Clark Kent, edustavat Suomessa about saman tason älyllistä epärehellisyyttä ja moraalista kieroutuneisuutta kuin joku MV-Lehti ja Ilja Janitskin. Clark Kent ei toki ole ihminen, vaan fiktiivinen avaruusolento, joten häneen vertaamisensa on kenties vähän epäreilua. Se on kuitenkin ihan kohtuullinen vaatimus, että toimittajat pyrkisivät edes samalle älylliselle ja moraaliselle tasolle kuin peruskoulun opiskelijat. Toimittajille, jotka eivät edes tähän yllä, ei ole mitään käyttöä Suomessa tai missään muuallakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Markku Huusko on tyhmä? Ei ole. Hän on siis mulkku? Ainakin hän blogissaan levitti tätä samaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Mulkku ihminen ei välitä siitä, että Halla-ahon tarkoituksena oli kritisoida, vaikka hän tajuaisi sen."

No eipä niin...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Lisäisin tähän, että sen ymmärrän, että keltainen media elää irti kontekstista repäistyillä otsikoilla. Tulee lähinnä mieleen kattaako keltaisuus jo koko kentän ...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tahallinen väärinymmärrys on ehtymätön luonnonvara.
Toimittajat voidaan jakaa kahteen ryhmään, niihin jotka pyrkivät ymmärtämään asioita ja niihin, jotka pyrkivät väärinymmärtämään asioita. Jälkimmisten osuus tuntuu olevan vahvassa kasvussa. Kun tuo piirre yhdistetään hienohipiäisyyteen, tulos ei ole kaunista katseltavaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Toimittaja sanoi Jussi Halla-aholle "meillä mediassa on tapana jakaa persut halla-aholaisiin ja soinilaisiin", johon Jussi vastasi "meillä persuissa on tapana jakaa toimittajat tyhmiin ja mulkkuihin".

Siis Halla-Aho kuitenkin tulee vetämään Soinin persupolitiikkaa?

Ei voi olla PS kahta erilaista politiikkaa yhdessä puolueessa.
Soinin Ps politiikkaa.
Halla-Ahon Ps politiikkaa.

Sitä kai toimittajat ("tulkut") ajoi takaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Menit ihan suotta juurihoitoon.

Halla-ahon sarkasmissa oli aika selvästi totta toinen puoli. Ei varmastikaan tarkoittanut kaikkia toimittajia, mutta kyseistä toimittajaa kylläkin. Toimittajien ollessa surullisenkuuluisan herkkähipiäisiä, osoitti tuo harvinaisen heikkoa harkintaa. Luulin Sipilän olevan kädetön median kanssa, mutta Halla-aho kipuaa eri tasolle

P.S. Hallis saattoi arviossaan olla toki oikeassa, ja todennäköisesti olikin. Sen ääneen sanominen nyt vain on tyhmää, kun elää mediasta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Toimittajien puheissa on ihan sama tarkoitus kun ne vetoaa Lipposen oikeistopolitiikkaan ja esm.Sorsan SDP politiikkaan.
Kumpikin veti SDP puoluetta omalla politiikalla.

Soini Isä Vennamon . Halla-Aho 2000 luvun politiikalla.EU/EMU/maahanmuutto.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Oliko sittenkään heikkoa harkintaa? Poliittinen Halla-Aho ei ole koskaan elänyt siitä, että media kirjoittaa hänestä sovittelevia juttuja, vaan pikemminkin päinvastoin.

Joku voisi väittää myös, että media käveli Halla-Ahon ansaan, kun eräskin päätoimittaja kiirehti osoittamaan Halla-Ahon pointin oikeaksi.

Jokainen tulkitsee tilannetta tietysti omalla tavallaan, oleellista on se miten Halla-Ahon potentiaaliset äänestäjät tämän tulkitsevat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Aika näyttää oliko. Saattaahan tuollainen auttaa puheenjohtajaksi pääsyä, mutta samalla saattaa viedä uskottavuuden ja vaikutusmahdollisuudet oman piirin ulkopuolella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Piraattipuolueen johto on varmaan todella innoissaan tämän ajattelijan ulostuloista. Kyllä hygieniaa saa liberaalissakin puolueessa käyttää ulostulojen suhteen.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Olen Piraattipuolueen Oulun piirin puheenjohtaja. Tiedän, että demareissa ajatuspoliisit ovat ihan suosittu ja normaali asia, mutta me muut emme niistä oikein piittaa. Emme myöskään jaksa kauheasti antaa painoarvoa sille, että joku kilpailevan puolueen jannu koittaa tulla määrittelemään, mitä puolueemme jäsenet saavat sanoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lapsellisia juttuja sinulla on ollut aiemminkin, mutta tämä vie kyllä kakun.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #10

Eikös sun pitäisi olla jo jossain kalastelemassa eläkeläisten ääniä? Älä tuu tänne kiukuttelemaan jos argumentit on tota luokkaa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #10

Jouni pliis, muuta jo sinne Neuvostoliittoon. Mieluiten 50-luvulle. Siperiaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Asuin Virossa/Neuvostoliitossa syksyllä 1990, se riitti kiitos siitä hommasta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kävin vilkisemassa puolue IPU kantoja.

Puolet Persuja-puoluet vihreitä,sekoitus kummanki emopuolueen politiikka.

Eli ei mitään uutta tarjottavaa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Suuri osa lienee molempia. Tosin tämä ilmeisesti vastaa kysyntään, jos suuri osa lukijoista ei ole tyhmiä tai muuten aivojaan some/bb -moodissa pitäviä, eihän kukaan noita juttuja lukisi.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Toimittaja sanoi Jussi Halla-aholle "meillä mediassa on tapana jakaa persut halla-aholaisiin ja soinilaisiin", johon Jussi vastasi "meillä persuissa on tapana jakaa toimittajat tyhmiin ja mulkkuihin". Kun toimittaja sitten järkyttyi tästä, Jussi Halla-aho tarkensi, että jos toimittaja tekee virheellisen yleistyksen ja jaon, ei muiden pidä allekirjoittaa tuota toimittajan tekemää virhettä."

Tiedätkö sanoa missä tämä tapahtui? Olisi mielenkiintoista katsoa/kuunnella tämä haastattelu.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kyseinen keskustelu tapahtui hesarin toimittajan ja halliksen välillä facebookin kautta. On siitä hesarin sivuilla julkaistuna koko keskustelu, mutta se on maksuseinän takana.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Haastattelu on täällä

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005122858.html

mutta aukeaa vain HS:n tilaajille. Toimittajan järkytystä siitä ei ilmene toisin kuin blogisti väittää.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Hohhoijaa. Onko blogisti sekä t**** että m*****?

Ensinnäkin Keronen kirjoittaa

"Kun toimittaja sitten järkyttyi tästä..."

HS:n haastattelussa ei kuitenkaan käy ilmi mitään järkytystä, vaan toimittaja kysyy vain: "No, miksi tuosta hermostuit?" Valehteleeko ja vääristeleekö blogisti tahallaan kuvatessaan toimittajan reaktiota?

Toiseksi: Vaikka ymmärsin varsin hyvin, missä kontekstissa Halla-aho puheena olevan kommenttinsa sanoi, tuollaiset sanavalinnat osoittavat minusta osaltaan, miksi Halla-aho ei sovi suuren hallituspuolueen puheenjohtajaksi. Tyylitaju ja sosiaalinen älykkyys puuttuvat, jos luulee, että tuo on soveliasta käytöstä siinä asemassa. Tarkoitus (mikä se sitten lieneekään) ei tässäkään pyhitä keinoja. Keski-ikäisen, tohtoriksi väitelleen perheenisän luulisi jotain tästäkin asiasta jo ymmärtävän.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Poliittinen korrektius iskee jälleen!

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Et tainnut lukea kommenttiani.

Jaakko Häkkinen

Olli kannattaa japanilaista kasvojensäilytyskulttuuria? Tyhmyydelle pitää vain hymyillä korrektisti, eikä ketään saa haastaa perättömistä tulkinnoista? Vain silloin voi ihminen tulla toimeen toisten kanssa? :D

Onneksi maailmassa on myös ihmisiä, jotka osaavat ottaa asiat asioina ja ovat kiitollisia, jos heitä opastetaan pois älyllisesti epärehellisistä käytösmalleista.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Kuules Jaakko, on monia tapoja reagoida toimittajan tyhmäksi koettuun kysymykseen. Jos valitsee provosoivan tavan, on turha itkeä, jos ihmiset provosoituvat tai vetävät johtopäätöksen, että tuolta ihmiseltä puuttuu sosiaalista älykkyyttä, yhteistoiminnan vaatimia taitoja, käytöstapoja yms.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Meillä mediassa on tapana jakaa..."?
Keitähän ne "meillä mediassa" oikein ovat? Ja mistä nuo "tavat" ovat peräisin? Ja millä perusteella "meillä mediassa" luullaan, että heidän tapansa "jakaa" on jotenkin relevantti?

Miksei kysynyt: "Minä toimittajana luulen, että..."?

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Vanhassa Pressiklubissa jossa Halla-aho oli Stillerin, Saarikosken ja Salménin hiillostettavana – Saarikoski sanoo median oletuksista Suomessa jotakin joka selittää median nykyistä tilaa: se pitää lukijoitaan tyhmänä.

https://youtu.be/ptb5GsCV2CQ?t=17m25s

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei ihme ettei politikkoja enää kunnioita kukaan. Poissa on arvolleen sopiva esintyminen, politikot jotka vastailivat kirjakielellä sivistyneesti toimittajille.
Esiintyivät päättäjinä asiallisesti kuten virkamieheltä edellytetään.

Hehän edustavat kansaa ja valtio Suomea myös maailmalla.
Tuntuu että yksi tärkeä seikka on unohtunut esim.Ulkoministeriön lehdistön sivut.

Siellä on kaikki ulkomaan median julkaisemat uutiset Suomesta.
"Politiikastakin": Yöllinen WC-paperirullan heitto,terveyskeskuksessa"!
PM ja kansanedustaja.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Kirjakielen HA kyllä hallitsee, mutta sivistyksen kanssa on niin ja näin.

Käyttäjän JuhoVeli-MattiTala kuva
Juho Tala

Syöte:

"Yhteiskunnalla on perustehtävät, kuten turvata kansalaistensa ulkoinen ja sisäinen turvallisuus. Sen lisäksi on luksustoimintoja, kuten työttömyysturva ja sosiaaliturva. Sitten on sellaisia tehtäviä, jotka minun mielestäni eivät lainkaan kuulu valtion ja veronmaksajien toimialueeseen, kuten esimerkiksi rahan siirto Etelä-Eurooppaan tai vielä kauemmaksi maailmaan."

Tulos:

"Siinäpä tuli esimakua niistä perusarvoista, joiden äärelle ollaan palaamassa. Työttömyysturvaa ja sosiaalietuuksia saavat ovat turhaa sakkia, joiden luksuselämän rahoittaminen ei kuulu valtion tehtäviin."

Syöte on Halla-aholta, ja luetun ymmärtämisen syötteestä tarjosi yksi Suomen suosituimmista bloggaajista, juristi ja demari Sakari Timonen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Bloggaaja, juristi ja demari ei tiedä mikä on valtion määritelmä ja yhteiskunnan perustehtävät. Tosin ei juuri mitään muutakaan. Pitääkö tämäkin joka paikkaan kirjoittaa? Tämän jälkeen kaikki muu on ekstraa ja luksusta, sosiaaliturvalla ei ole käyttöä ja /tai se tuskin kiinnostaa jos sisäinen turvallisuus ei ole kunnossa ja henkilö x tulee rikoksen y kohteeksi. Eli valtion kaikki tehtävät eivät ole samalla viivalla. Tämäkin kohta tuntuu olevan liian vaikea monelle.

ps. Max Weber

Käyttäjän JuhoVeli-MattiTala kuva
Juho Tala

Juristinhan pitäisi ymmärtää vaikeaselkoista tekstiä, jotta lakia tulisi tulkittua oikein. Insinööri joka tuottaisi piirin, joka tuollaisella syötteellä tuottaisi tuollaisen tuloksen, saisi potkut välittömästi, ellei sitten tavoitteena olisi propagandistinen ja totuudenvastainen piiri, jolloin potkujen sijaan tulisi muhkea palkankorotus.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #29

Joko blogisti, juristi ja demari provoaa, osoittaa täydellistä sivistyksen puutetta, ei osaa googlata tai jotain muuta hämärää.Maineikas Suomi sivu jo osaa meille kertoa, että

"Suomen valtionhallinnon merkittävin tehtävä on yleisen yhteiskuntarauhan ja turvallisuuden ylläpitäminen, sekä keskushallinnon järjestäminen."

http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/valtio_ja_kunnat...

Tässä röllittelyssä on siis, jälleen kerran, Halla-ahon teksti osa nyt jo yksi sanakin riittää eli 'luksus'.

enempää en voi auttaa jos tämä sitaatti kokonaisuudessaan ei aukea.

- Yhteiskunnalla on perustehtävät, kuten turvata kansalaistensa ulkoinen ja sisäinen turvallisuus. Sen lisäksi on luksustoimintoja, kuten työttömyysturva ja sosiaaliturva. Sitten on sellaisia tehtäviä, jotka minun mielestäni eivät lainkaan kuulu valtion ja veronmaksajien toimialueeseen, kuten esimerkiksi rahan siirto Etelä-Eurooppaan tai vielä kauemmaksi maailmaan, Halla-aho sanoi.

Käyttäjän JuhoVeli-MattiTala kuva
Juho Tala Vastaus kommenttiin #32

Kopioin tarkoituksella pätkän Halla-ahon haastattelusta ja Timosen absurdin tulkinnan tästä pätkästä lähekkäin olettaen, että kukaan ei rehellisesti voisi ikinä pitää Timosen tulkintaa millään tavoin totuudenmukaisena, mutta ilmeisesti olen väärässä.

Halla-ahon tahallisesta väärinymmärtämisestä on tullut tietyn kansanosan huvia, jossa on epidemian piirteitä. Ollaan todellakin siirrytty totuudenjälkeiseen aikaan.

Ehkä paksuinta on että kirkko hyökkää yksittäisen poliitikon kimppuun: https://twitter.com/kirkko_evl/status/841711132364...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Sen lisäksi on luksustoimintoja, kuten työttömyysturva ja sosiaaliturva.

1.)- Sosiaaliturvan loi Paasikivi/Kekkosen aikana:
Alkio multa-Kepu,SMP,Sdp,Komm,yhdessä.Vetäen kukin hallitusvastuuta
vuorotellen-55 lähtien.
2.)- Kansan sosiaaliturva.
-Joka rahoitetaan kansan omista verovaroista.
3.)-Kirjattu perustuslakiin ja
- yhdenvertaisuuslailla kuuluu kaikile.
4.)- Turvaamaan elantoa eri elämäntilanteiden mukaan.
-Yksilölle ja perheelle.
5.) Tilapäisesti kun tulonsaanti loppuu tai
- tulonsaanti keskeytyy.
6.)-Kelan kaikki euudet,Kela-vähennykset,lisät,eläkkeet,työttömyysturva
- on samaa kansan sosiaaliturvaa.

Johon kansa maksoi veroja-16
ALV 17 Mrd
Muita veroja 9,4 Mrd
Ja juuri omia palveluitaan ja sosiaaliturvaansa varten .
(Jolla rahoitetaan myös puoluetuet ja eduskunnan ylläpito)

Mihinkä ne pitäisi jakaa? SOTE=Attendoinen,Mehiläisten ym. tuottoihin?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #31

JK.
Me isoikäpolvi maksoimme työllämme verot tuohon .Me isoikäpolvi halusimme että kaikilla on turvattu elanto .Sairastui,vammautui,joutui työttömäksi,perhe kasvoi,opiskeli tai sai vain pientä eläkettä.

Miten te haluaisitte tuon "Luxsuksen"?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #33

Ei olla yhtään blogin aiheessa mutta jos poistetaan

-Sitten on sellaisia tehtäviä, jotka minun mielestäni eivät lainkaan kuulu valtion ja veronmaksajien toimialueeseen, kuten esimerkiksi rahan siirto Etelä-Eurooppaan tai vielä kauemmaksi maailmaan, Halla-aho sanoi.

niin on paljon paremmat mahdollisuudet, rahaa valtion kirstussa hoitaa luksusta

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #34

Juurikin noin . Nythän ollaan oltu menossa jo vuosia siihen että sosiaaliturva ajetaan alas. Tyyliin A La USA. Jokainen maksaa omasta pussista palvelut.Ne kellä on varaa siihen.Muut jää ilman palveluita.
Verojen päälle palvelumaksut vain nousee niin kuin nytkin.Terv.palv. nousi 33%.
Kelan omavastuu nousi.Joitain Kelakorvauksia poistettiin.
Eli yhä kalliimpia palvelut.

Moni ei hoksaa mitä esim. lääkärssä käynti oikeasti maksaisi ellei kela korvaisi osuutta sitä verovaroista. Ei terv.keskusmaksulla mitata edes verenpainetta.
Käynti taitaa olla n.270e.

Ja joka ikinen on sossupummi Kelan tuista.Vauvasta-Vaariin.
Koko elämänajan saa sieltä erilaisia korvauksia.Omista verovaroista (jotka on "säästänyt" siksi kun sitä tarvitsee.) Myös työtön työssä ollessaan palkoista otetuista veroista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps) huutaa ev.lut. kirkolle v***ua, f*ckia ja p***aa Halla-ahoon liittyen. Keskustelu on todellakin piristymässä persujen puoluekokousta odotellessa.

https://twitter.com/JaniMakelaFi/status/8418633361...

Käyttäjän JuhoVeli-MattiTala kuva
Juho Tala

No, eihän, uuninpankkolaisittain tulkittuna Mäkelän viestin "#VMP" tarkoittaa Varamiespalvelua ja "#WTF" World Taekwondo Federationia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Taannoin hallituksen ministeri käytti tuota lyhentämätöntä muotoa pohjoismaiden neuvoston kokouksessa, eli sikäli on jo käypää valtiomiestason sanailua.

Itseasiassa kuuluu hyvin blogin aiheeseen, sillä aikuiset ihmiset ymmärtävät että VMP on oikeasti huomattavasti kevyempi versio (siitä lyhentämättömästä) ja sitä käytetään useasti tyyliin "tää on ihan höpöä". Vähän samaan tapaan kuin LOL (laughing out loud) käytetään hymähdyksenomaisesti jos joku on ihan vähän hauskaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubbin puheet ilmiantoi joku. Tämä laumasta eksynyt persusielu sen sijaan herjaa pappeja julkisuudessa. Sen verran Herran pelossa eletään tässä maassa, että tuo kerettiläinen katuu vielä lapsellista purkaustaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Lisäksi Stubbin tuhahdusta paheksuttiin laajalti ja voimakkaasti. On aika huvittavaa, että sitä jälkikäteen joku pitää korrektin käytöksen esimerkkinä, tai edes osoituksena erilaisista standardeista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #44

No siis pitääkö joku vakavasti Stubbin hommaa korrektin käytöksen esimerkkinä? Netti on vaikea alusta. Huumorille ainakin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Kommenttisi ensimmäisen virkkeen olisin varmasti yksinään tulkinnut sarkasmiksi. Nyt tuo tulkinta olisi kuitenkin ollut ristiriidassa toisen kappaleen puolustelevan sävyn kanssa. Mahdollinen huumori meni minulta täysin ohi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #48

Eka kappale oli vitsiä. Toka kappale todellakin sitä miten VMP lyhennettä käytetään. Nuori (oma vajaa 14v poika esmes) heittää vmp kun pyytää jotain tekemään. Ei puhettakaan että nuorella miehellä olisi rohkeutta sanoa vittu mitä paskaa.

Tahtoo sanoa vaan sitä, että fiksut ihmiset myös ymmärtävät erityisesti nettiajan lyhenteiden kehittymisen.

EDIT:
Erityisesti 140 merkin twitterissä kyllä on kakkaa on tarkoituksenmukaista sanoa vaikkapa vmp.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #49

En ole pätevä neuvomaan ketään kasvattajana. Tuollaisen vastauksen teiniltä vanhemmalleen pitäminen jotenkin ymmärrettävänä, saati hyväksyttävänä käytöksenä, selittänee kuitenkin erilaisen käsityksemme missä yhteydessä jokin ilmaisu on huumoria ja missä ei.

Käyttäjän JuhoVeli-MattiTala kuva
Juho Tala Vastaus kommenttiin #43

Ei Mäkelän kommentti ole ihan kansanedustajan arvovallalle sopiva, ei, mutta että "herjaa pappeja".

Mäkelän twiitti menee kokonaisuudessaan näin: "Täh? Kirkko ottaa kantaa Halla-ahoon virallisella tilillään? #WTF #VMP"

Ihan kalibrointimielessä, puhummeko nyt samasta twiitistä? Herjaako hän tuolla twiitillä pappeja? Jos tekemisiä kommentoidaan lyhenteillä WTF ja VMP, niin en kyllä mitenkään päin saa siitä herjaamista.

Mäkelä on kyllä siinä oikeassa, että kirkko pysyköön lestissään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onnittelu! Tämä taisi olla ensimmäinen blogi mulkkuuden sietämättömästä keveydestä ja hillittömästä charmista yhdistettynä tyhmyyden ylistykseen.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Tavoite voi ylevä, mutta ei toimi köytännössä. Ihminen on laumaeläin ja hakeutuu kaltaistensa lähelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset