Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Työttömyys on vasemmistopoliitikkojen ja AY-liikkeen vika

  • Työttömiä on enemmän kuin työpaikkoja ja tämä on fakta.
    Työttömiä on enemmän kuin työpaikkoja ja tämä on fakta.

Kansanedustaja Anna Kontula kirjoittaa tärkeää asiaa siitä, miten työttömyys ei ole työttömien vika, vaan nykyisten numeroiden valossa matemaattinen välttämättömyys. On ihan sama, miten ahkeria työttömät ovat, mikäli kymmentä työtöntä kohti on auki vain yksi työpaikka. Vaikka työnhakija olisi miten motivoitunut työnhakija, töitä ei motivaatiolla tule löytymään, mikäli avoimia työpaikkoja ei ole.

Syy tähän ei ole yrittäjissä tai työttömissä. Yrittäjät joutuvat pakosta noudattamaan yhteiskunnan sääntöjä. Jos yhteiskunnan säännöt, kuten laki, verotus ja sen sellaiset, vaikeuttavat tai jopa estävät kokonaan työpaikkojen luomisen tai palkkaamisen, ei silloin mikään määrä puhetta innovaatiopöhinästä ja kaarnalaivoista tule tätä muuttamaan.

Ensisijaisia syyllisiä Suomen työttömyystilanteeseen ovat tietenkin poliitikot, virkamiehet ja AY-liike. Demarit puolueeseen katsomatta ovat säätäneet erilaisia työn tarjoamista ja tekemistä rajoittavia lakeja hallituskaudesta toiseen samalla, kun verotusta ja sääntelyä on kiristetty ja pöljistetty. Samaan aikaan ammattiyhdistykset vaativat minimipalkkoja ja nuorten pitämistä työttöminä, jotta vakiintuneet AY-jäärät eivät menettäisi saavutettuja etujaan. Miettikääpä, että jos vaikkapa turvapaikanhakijalla on lekurin koulutus, hän ei saa hoitaa Suomessa virallisesti edes maanmiehiään, mikäli ei täytä virallisia vaatimuksia muun muassa kielen suhteen. Tämä, kuten käytännössä kaikki pöhköilyt, on lähtöisin suoraan poliitikkojen, virkamiesten ja ammattiyhdistyslobbareiden kynästä.

Jos Suomen työllisyystilanne tahdotaan saada kuntoon, on siihen hyvin helppoja ratkaisuja. Sanon "helppoja", koska ne olisivat helppoja, jos päättäjät osaisivat tehdä päätöksiä. Todellisuudessa ne ovat tietysti liki mahdottomia, koska päättäjien osaamisalueena on lähinnä oman eturyhmänsä pönkittäminen muun kansan kustannuksella.

Suomen valtio tuhlaa valtavia määriä veroeuroja täysin turhaan roskaan. Jokainen esimerkiksi Ruotsin nuuskaralliin tai valtiolliseen nukketeatterikonsulttiin käytety veroeuro on yksi veroeuro lisää rasitusta ja yksi veroeuro pois investoinneista sekä markkinoista. Mitä enemmän Suomessa verotetaan, sitä vähemmän ostovoimaa suomalaisilla on ja puolestaan sitä vähemmän yrityksille on kysyntää. Veroja Suomessa saataisiin helposti laskemaan muutamalla miljardilla ilman, että tavallisen kansalaisen elämä muuttuisi mitenkään negatiivisesti.

Suomessa on myös täysin mielivaltaisia kieltoja, sääntöjä ja vaatimuksia. Jos esimerkiksi kioski koittaa myydä kahvilassaan olutta, pitää kioskille olla erilliset tiskit ulosostettavalle oluelle sekä kahvilassa nautittavalle oluelle. Jos esimerkiksi nuori yrittäjä keksii, että vuokraamalla kirjoja voidaan tehdä miljoonabisnes tai että sähkötupakkaa voisi myydä netissä, tulee virkamies ja estää tämän. Jokainen varmasti tajuaa, että tällaisessa ympäristössä yritysten perustaminen ja pyörittäminen ei toimi optimaalisesti.

Jos Suomeen tahdotaan lisää töitä, onnistuu se helposti laskemalla veroja ja hölläämällä infernaalista sääntelyä. Plus tietty perustulo. Älä koskaan unohda perustuloa. Eli tähän loppuun vielä jotaki vakuuttavia argumentteja perustulosta sekä juttua töiden sirpaloitumisesta jne. jne. (Kyllä nyt näyttää fiksulta.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

pari esimerkkiä laitoit..miten ay-liike on vaikuttanut niihin?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomessa taitaa olla vallassa pelkästään vasemmistopoliitikkoja, eli niitä jotka haluavat lisää veroja, sääntöjä ja kontrollia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuten nyt oppositiosta veneveroa?

Nyt ne haluaa oppositiosta YLE ja median kontrolliin ja sensuroida hallitusta koskevat uutiset.

Oppositio keksi myös Perus-kepu-kok Perustuloon työssäolo ehdon .Vain työttömille.Ei
muille.

Kun perustuloa hehkutettiin niin mistä ne rahat otetaan? Velalla vai veroina?
Voi miettiä ihan rauhassa mistä näille nyt otettiin ne 2vx12x560e/kk=
OP seinästä? Tyhjästä kuten maataloustuetkin?

Psst.Vasemmistoa 2-6 porvaripuoluetta -03-19
Onko porvarit vielä Lipposen nahkurinorsilla?

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

Se että on olemassa esimerkkejä siitä kuinka ihmiset eivät saa tehdä hommia mihin ovat kykeneviä ei tarkoita että kokonaiskuvasi olisi lähellekkään mielekäs. Tämä teksti on klassinen Non sequitur -argumentti. Kun lähdetään miettimään jotain rationaalista kokonaiskuvaa tilanteesta, tarvitaan muutakin kuin yksittäisesimerkkejä joista sitten oman ideologian mukaan päädytään haluttuun lopputulokseen.

Tietoyhteiskuntaan kuuluu suuri työttömyysaste, koska työn teho kasvaa ja automaatio korvaa monia työpaikkoja. Tämän "parantaminen" tarkoittaisi sitä että ihmisille maksettaisiin hiekkasäkkien kantamisesta paikasta A paikkaan B, ja sitten takaisin.

Juuso Hämäläinen

Puppua. Tietoyhteiskunnassa on kyllä töitä aivan kuten ennenkin. Nyt vain vapailla markkinoilla työpaikkojen määrä on vähentynyt. Ja tulee vähenemään automaation edetessä ja yhä useampien töiden vaatiessa sellaista osaamista, johon tavis ei yllä. Ei jaksa opiskella tai kykene oppimaan.

Siksi julkinen sektori voi työllistää kaikki työttömät niillä rahoilla ja siinä laajuudessa kuin kukin työtön saa työttömyyskorvauksia ja muita tukia nyt ilman mitään vastiketta.

Ei ole oikein eikä järkevää maksaa kasvavalle joukolle mitään tekemättömiä työkykyisiä joutenolosta. Töitä riittää yhteiskunnassa kaikille.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

"Puppua" - mitä tähän enää sanoa. Tällähän todistaisi vaikka Maxwellin yhtälöt vääräksi. Vahva aloitus Juuso.

"Tietoyhteiskunnassa on kyllä töitä aivan kuten ennenkin."
Ja sitten väität ettei tietoyhteiskunnassa ole töitä aivan kuten ennenkin:
"Nyt vain vapailla markkinoilla työpaikkojen määrä on vähentynyt. Ja tulee vähenemään automaation edetessä ja yhä useampien töiden vaatiessa sellaista osaamista, johon tavis ei yllä. Ei jaksa opiskella tai kykene oppimaan."

"Siksi julkinen sektori voi työllistää kaikki työttömät niillä rahoilla ja siinä laajuudessa kuin kukin työtön saa työttömyyskorvauksia ja muita tukia nyt ilman mitään vastiketta."

Luitko edes viestiäni johon "vastasit"?

"Ei ole oikein eikä järkevää maksaa kasvavalle joukolle mitään tekemättömiä työkykyisiä joutenolosta. Töitä riittää yhteiskunnassa kaikille."

Siis riittääkö mielestäsi töitä kaikille vai tulevatko vapaat työpaikat vähenemään automaation edetessä? Sä et voi valita molempia vaihtoehtoja.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

Voin valita hyvinkin molemmat. Vapaat työmarkkinat tarjoavat vain osan työstä yhteiskunnassa.

Kun kaupalliset työnantajat tai aina rajallisella budjetilla toimiva julkinen sektori ei pysty palkkaamaan kaikkia työkykyisiä niin se ei tarkoita, etteikö järkevää tarpeellista työtä olisi paljonkin. Kun tukirahat konvertoidaan työvelvoitteeksi, saadaan tekemättömälle työlle varat itsestään.

Jäit siis vain kiinni vanhakantaiseen ajatteluun ja näet tässä ristiriidan, jota ei ole. Niin vahvasti on mieliimme juuttunut ajatus siitä, ettei tukia voi nähdä vastikkeellisina.

100v isäni sanoi äskettäin lehtihaastattelussa, että hänellä on aina ollut töitä. Töitä hän on tehnyt palkalla ja ilman palkkaa, mutta jouten ei ole ollut sitten 9 vuoden iästä. Nykyään tilanne paljon parempi. Jokaiselle on töitä ja palkka, jos niin halutaan.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg Vastaus kommenttiin #11

Ok, nyt ymmärrän paremmin näkökulmasi. Kuvittelin että olet yksi näitä markkinafundamentalisteja. Eli vastataan sitten toisin.

Eli mielestäsi valtion pitäisi vaihtaa työttömyyskorvaus palkkaan valtion määräämästä työstä.

Ensinnäkin määrittelet vanhanaikaisen mielenkiintoisesti, kun minun näkökulmani on kehittyneen tietoyhteiskunnan luonnollisista trendeistä ja sinun näkökulmasi on että kuningas määräisi talonpojat metsätöihin ruokapalkalla. Tai sitten 1930- luvun Keynesiläisyys USA:ssa/NL:n viisvuotissuunnitelmat. En ole kanssasi eri mieltä siitä että valtio voisi luoda joitain työpaikkoja. Käsitykseni mukaan vain tämänkaltaiset ideat ovat paljon vanhempaa perua kuin minun ideani perustulosta yms. Ja monet tuet ovat tänäpäivänäkin vastikkeellisia. Jos et mene työkkärin tarjoamaan haastatteluun, niin he katkaisevat tuet vaikka avoin paikka ei mitenkään olisi sopinut sinulle.

Isäsi on varmasti kunniallinen ja rehellinen mies. Väittäisin kuitenkin ettei hän ole ymmärtänyt digitalisaatiota tai automaatiota. Tässä tosin voit korjata minua jos olen väärässä.

Näiden seurauksena suuri osa nykytöistä tullaan korvaamaan koneilla. Mitä valtio sitten teettäisi miljoonalla työttömällä? Entä 2 miljoonalla? Maailma on muuttumassa kiihtyvään tahtiin ja vanhat ideat kuten että rahaa voi saada vain ansaitsemalla sitä töistä ovat tulleet tiensä päähän. Ja tässä vanhalla tarkoitan ideaa joka kehitettyi selvästi aiemmin kuin idea johon sitä verrataan.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Tulemme nyt lähemmäksi asian ydintä. Talousjärjestelmäämme on sisäänrakennettu työttömyys. Automaatio kiihdyttää ongelmaa.

Pääomien vapaa liikkuvuus aiheuttaa sen, että emme nykyoloissa pääse asettamaan yrityksille korkeampia veroja, joilla kattaa julkisen sektorin kasvavat menot. Ja ansiotulon verotusta on mahdotonta nostaa merkittävästi, se jossain vaiheessa johtaa parhaiden veronmaksajien lähtöön maasta.

Siksi on ainakin toistaiseksi lisättävä kansan tuottavuutta, koska tulonsiirroilla ei mahdollista paikata tilannetta. Kakun tasaisempi jako ei onnistu vaan kakun kokoa on kasvatettava. Tästä kyse. Niillä joilla koko ajan enemmän, ei ole halua luopua kasvavasta siivustaan. Emmekä voi yrityksiä ja sijoittajia tähän automaatioveroon pakottaa. Heillä ja heidän yrityksillään on aina paikkoja minne mennä verotusta pakoon.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg Vastaus kommenttiin #20

Ok Juuso, otin vähän nokkiini siitä että ensimmäinen sanasi minulle oli "puppua." Vedin tästä johtopäätöksen että olet samanlainen uskonnollinen tyyppi kuin tämän tekstin kirjoittaja tai muut markkinafndamentalistit jotka sivuuttavat kaikki argumentit ja lähtevät selittämään omaa saarnaansa riippumatta siitä mitä joku heille sanoo. Mutta sinä vaikutat olevan kaiken muun kirjoittamasi perusteella rationaalinen henkilö, joka ansaitsee oikeita vastauksia.

Kuka haluaa tehdä sitä mitä joku toinen hänelle käskee vain pystyäkseen kustantamaan katon päänsä päälle ja ruoan pöytäänsä? Tuskin kukaan. Useimmat ihmiset sietävät työpaikkaansa koska sieltä saa rahaa jota he tarvitsevat. Tuskin kukaan menisi sinne edes osa-aikaisesti jos eivät saisi sieltä rahaa.

Se että useiden ihmisten on pakko viettää päivästään 9-17 aika ansaitsemassa "elantonsa" aiheuttaa monia ongelmia heidän elämässään. Esim. heillä ei ole tarpeeksi aikaa tai energiaa viettää lastensa/ystäviensä kanssa tai tehdä niitä asioita joista he hiljaisina hetkinään unelmoivat. Tämän yhteiskunnallinen ja psykologinen hintalappu on suuri.

Tämänkaltainen järjestelmä ei ole ainut vaihtoehto.

Maanviljelyn alusta alkaen ihmiskunnan teknologinen kehitys on aina kulkenut kohti sitä että tuotamme enemmän hyötyä vähemmillä resursseilla. Tämä tahti on ollut eksponentiaalsta. Eli 10 000 vuotta sitten uusia teknologioita kehitettiin hyvin vähän. Mutta viimeisen vuoden aikana on kehitetty enemmän teknologioita kuin maanviljelyn ensimmäisten 8000 vuoden aikana. Tämä on johtanut siihen pisteeseen että alle 3% väestöstä vaaditaan ruokkimaan koko populaatio. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa itseajavat autot korvaavat kuljettajat.

https://futurism.com/2-production-soars-for-chines...

Markkinoiden lait ajavat kohti täydellisempää automatisaatiota niillä aloilla missä teknologia sen vain sallii. Työttömyysaste tulee pian nousemaan pilviin.

Ja kaikille jotka jaksoivat lukea tähän asti, ymmärrätte varmasti miksi pidän Jirin tekstiä niin lapsellisena, ja syyttelyitä idiologisena noitajahtina.

Mutta miten varaudumme tähän nousevaan työttömyyteen?

Voisimme antaa heille töitä valtion toimesta. Näin sama järjestelmä jota siedetään jatkuu, ainoastaan pomo vaihtuu.

Ehdottaisin jotain paljon radikaalimpaa. Heitetään heille rahaa tilille ilman vaatimuksia. Näin niille tuotteille mitä robotit tuottavat löytyy kysyntää. Koska muuten tuotetaan paljon tavaroita eikä kukaan ole saanut palkkaa ostaakseen niitä. Jos valtio innostuisi lähtemään kehitykseen mukaan, niin se voisi rakentaa automoidun tehtaan, tuottaa siellä X euron arvosta tavaraa myyntiin ja sitten jakaa tämän X euroa markkina-alueen ihmisten tileille. Näin kaikki se raha palaisi takaisin valtiolle eikä mitään inflaatiota syntyisi.

Tietenkin tämänkaltaisessa järjestelmässäkin olisi vielä töitä joita on pakko tehdä. Mutta jos niiden palkkaa nostettaisiin ja viikottaisia työtunteja tiputettaisiin, niin varmasti ihmiset haluaisivat tehdä ne. Ainakin silloin kun niiden tekemisen puutteesta alkaisi seurata oikeita ongelmia yhteisölle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #11

"...tai aina rajallisella budjetilla toimiva julkinen sektori ei pysty palkkaamaan kaikkia työkykyisiä niin se ei tarkoita, etteikö järkevää tarpeellista työtä olisi paljonkin."

Mietihän vähän aikaa,että miksi julkinen on rajallisen budjetin takana? Miksi meillä on laitettu raja sille mitä yhteisö saa tehdä,jos se on vain palkasta kiinni?

Tähän on kovin helppo vastaus olemassa,mutta tiedätkö sinä sitä?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #18

Vastaus on se että on mahdotonta kuluttaa enemmän kuin tuotetaan. Etenkin kun kulutusprofiili on mikä on, hyvin materiaalinen.

Jos kaikki haluaisivat kuluttaa pelkkiä selänrapsutuspalveluita, julkinen sektori voisi hyvin maksaa kaikille selänrapsuttelulla. Ja niille selänrapsuttelijoille maksettaisiin tietysti palkka selänrapsutuksilla. Jossain kohtaa, hyvin pian, porukkaa tippuisi pois muonavahvuudesta koska ei olisi ruokaa.

Pitää tuottaa jos meinaa kuluttaa. Ja pitää tuottaa joko sitä mitä itse tarvitsee tai sitten sitä mitä se tarvitsee joka tuottaa sitä mitä sinä tarvitset. Ei voi tuottaa pelkkiä selänrapsutuksia tai anniskelupasseja.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #21

Pekan mielestä siis esim. siisteyttä on mahdoton kuluttaa enemmän kuin tuotetaan? Apua vanhuksille on mahdoton tuottaa enemmän kuin kuluttaa?

Kaikkea voidaan tuottaa ja sille on vain mielikuvitus rajana. Esim. Nykyään sillä voitaisiin saada ostettua hoivapalveluja omassa eläkeiässä tai siisteyttä kotiin. Aikapankki toimi tällaisena,mutta sehän oli ihan hirveä tekijä,kun ei raha liikkunut.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

En ymmärtänyt kysymystäsi eli mitä pitäisi miettiä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #22

"Mietihän vähän aikaa,että miksi julkinen on rajallisen budjetin takana? Miksi meillä on laitettu raja sille mitä yhteisö saa tehdä,jos se on vain palkasta kiinni?

Tähän on kovin helppo vastaus olemassa,mutta tiedätkö sinä sitä?"

Resurssit ovat rajallisia..siis materialistiset resurssit. Palvelut ovat loputtomia ja niiden tarve sosiaalisessa rakenteessa on loputon ja työvoimaa on lähes rajattomasti tarjolla.Missä siis vika?

Kim Leino Vastaus kommenttiin #25

Eivät palvelut ole yhtään sen loputtomampia. Vaikka palvelun suorittaminen ei vaatisi mitään kuluvaa hyödykettä, sen suorittajalla kuitenkin on hyvin materialistiset tarpeet ja hän tulee vaatimaan sen mukaisen palkkion työstään. Jonkun pitää ensin tuottaa tämä materialistinen palkkio, jotta se voidaan maksaa palvelun suorittajalle.

Pitkällä tähtäimellä talouden tuottavuus siis toimii aina kattona kulutukselle, ja mikäli tuottavuutta on tarkoitus tulevaisuudessa kasvattaa investoinneilla, tarvitaan jopa ylijäämä, koska vain yljäämästä voidaan säästää ja vain säästöjä voidaan investoida.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #30

Talouden tuottavuus kasvaa melko kovaa tahtia lähivuosina. Ongelmana on kulutus..

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #34

Suomen kohdalla kulutus on kasvanut merkittävästi tuotantoa nopeammin viimeisen vuosikymmenen ajan. Ongelmana ei ole kysyntä vaan tuotanto.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #36

Suomessa ei tuoteta läheskään kaikkea sitä mitä täällä käytetään vaan se tuotetaan muualla. Aika huono vedota siihen..jos kysyntää olisi enemmän sitä nopeammin saataisiin automatisoitua linjat. Kysymys onkin nykyään,että mitä sitten tehdään?

No ensimmäiseksi tyypilliseen tapaan kaikki laiskat ajattelijat ehdottavat väestön vähennystä ratkaisuksi.

Pekka Pylkkönen

Aiemmassa elämässäsi olit luultavasti näitä jotka näkivät että höyrykone vie työt. Aivan käsittämätön näkemys jolle ei löydy mitään evidenssiä. Olisikin syytä työntää vanhakantaiset profetiat sivuun ja keskittyä tekemään havaintoja.

Kitka joka vaihdantaan luodaan veroilla ja sääntelyllä voi viedä työt, ei teknologinen kehitys. Kehitys itsessään on jo äärettömän työllistävää.

Juuso Hämäläinen

Olet siinä oikeassa, ettei automaatio sinällään vie töitä vaan muuttaa työtehtäviä. Se minkä kenties unohdat on, että kehityksen myötä työtehtävät vaativat yhä enemmän koulutusta ja syvää erikoistumista. Suurella joukolla ihmisiä on vaikeuksia pysyä näiden vaatimusten mukaisina. Ei ole kärsivällisyyttä opiskella tai ei edes kykyä oppia yhä monimutkaisempia asioita, jotka hallittava. Ja samaan aikaan perustyöt vähenevät, työt, joita kuka tahansa oppii tekemään.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #23

Syntyy korkean tuottavuuden työpaikkoja ja sitten syntyy uusia palveluita jotka voivat työllistää kaikki. Teollisuusduunarina työskentelevä keskiluokka on paikoin hätää kärsimässä kun tuottavuuden muutokset eivät heijastukaan palkkoihin kuten ennen - ja tietysti tuotannon verotus vaikuttaa tässä voimakkaasti.

Ihmisten tarpeet ja halut määrittelevät sen kuinka paljon työtä on tarjolla. Ainakaan haluille ei ole näkyvissä mitään rajoja.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #26

Eikös palkan pitänyt seurata tuottavuutta?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miksi ei ole työtä?
Maatalous ja Savupiipputeollisuus hävisi jo.
Pörssiyhtiöt tuli tilalle. Globaali markkinatalous,sääntö no.I=
Voittojen maximoiminen osakkeenomistajille.Joko täällä tai halpamaissa.

Palkanmaksu halukkuus hävisi irtisanomisien myötä.
-Tarjolla on ammattitaitoista väkeä 0 euron kk palkalla,veronmaksajien maksaessa palkan Kelasta.
EU-Kepu,kok,rkp "Työnvälitys" .

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ensiksi pitäisi poistaa huuhaa kortit.. anniskeluluvat jne. Hygieniapassi kun oot kahvilassa töissä.. ynm. Vastaavat.. Ymmärrän jos olet tulen/ räjähtävien aineiden kanssa kunnolla tekemisissä niin tulityökortti voi olla ok.. mutta joku anniskelupassi.. ei elämä sentään..

Noilla jo saataisiin jotkut nuoret töihin jotka eivät helposti muualle pääse (koulutuksen tai muun takia).

Eriasia on mitä työnantaja vaatii mutta lailla määrättyjä koulutuksia/passeja tai millä nimellä meneekin pitäisi poistaa rankalla kädellä..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Hygieniapassi kun oot kahvilassa töissä.. "
Hygieniapassin saa helposti, se tuskin on este kenenkään työllistymiselle. :) Ruuan ja jopa kahvilassa toimiminen vaatii tiettyä tietoa, ruokamyrkytys on pahimmillaan tappava. ;)

Mutta, joo, sääntelyä pitäisi vähentää, nyt sitä vaan lisätään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Yleensä tuollaiset työpaikat tulevat eteen todella nopeasti ja yllättäen, ei siinä enää välttämättä kerkeä lähteä suorittamaan mitään kortteja (Kokemusta on).
Ei vaadi mitää taitoja mitä ei oppisi ensimmäisenä parina päivänä..

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #29

Hygieniapassi .Jos ummikko lähtee tekemään sapuskaa tai käsittelemään elintarvikkeita voi tulla iso lasku.Jopa kuoleman tuottamuksia .
Turhaanko Evira ja THL on sen vaatinut? On aivan älytöntä väittää muuta.
Ruokamyrkytykset,salmonella ym.ei ole leikinasia.
Jos esim.WC-käynnin jälkeen ummikko tekee ruokasi ilman että pesi käsiään kunnolla,istut 2-3pv WC-pöntöllä .
Eikä tarvitse edes muuta kuin samoilla käsillä tarjoilla se ruoka sinulle.

Miksi ei ole työtä? Siksi kun yritykset ei investoi uusiin työpaikkoihin ,niiden tilalle jotka täältä on viety halpamaihin .
Kuntavaalit tulossa ,luodaan mielikuvia "hyvin pyyhkii hallituspuolueiden takia":
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #33

Ei LUOJA SENTÄÄN... Jos sinä et ole pessyt käsiäsi kunnolla paskamisen jälkeen niin et sinä niitä pese sen jälkeenkään kun on joku huuhaa passi suoritettu!!

Todellakin turhaan Evira ja THL on sen vaatinut! AIVAN TURHAAN...

Käyttäkää sitä maalaisjärkeä!

Ja joo olen samaa mieltä kanssasi tuosta toisesta asiasta..

"Miksi ei ole työtä? Siksi kun yritykset ei investoi uusiin työpaikkoihin ,niiden tilalle jotka täältä on viety halpamaihin .
Kuntavaalit tulossa ,luodaan mielikuvia "hyvin pyyhkii hallituspuolueiden takia":
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...!"

Juuso Hämäläinen

Työttömyyteen auttaa merkittävästi se, että työttömyystuet tehdään vastikkeellisiksi. Liitot vastustavat tätä verisesti.

Työtä teetettäisiin valtiolle ja kunnille. Työn määrä vastaisi tukien määrää sillä palkkatasolla, jonka työsuhteessa maksettaisiin.

Julkisella sektorilla on valtavasti kaiken tasoisia töitä, joille ei ole varaa antaa budjettia. Miksi maksamme tekemättönyydestä kenellekään, kun tekemistä on. Työttömissä on kaikenlaista osaajaa melkein mihin tahansa julkisen sektorin työhön.

On mahdotonta ymmärtää miksei tätä valtavaa joukkoa työttömiä työkykyisiä laiteta töihin, kun se olisi niin helppoa. Eikä työtön olisi enää pilkattu loisija. Miksi ihmisiä kyykytetään hakemaan töitä, joita ei ole ja estetään tarttumasta töihin, joita on määrättömästi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Leikitään että sinun ajatuksellasi mennään. Olen työtön, minne pistäisit minut töihin ja millä palkalla?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Työttömyyteen auttaa merkittävästi se, että työttömyystuet tehdään vastikkeellisiksi

Eli kun kaikki Kelasta maksettavat etuudet on samaa sosiaaliturvaa ,irtisanotun työttömänkin työssä ollessa maksamaa veroa?

Niin miksi vain hänen pitäisi tehdä työtä omaa sosiaaliturvaansa vastaan?

Ei 4 000e/kk ansiosidonnaista vanheimpainrahaa saavan hyvätuloisen?

Ennen irtisanomista maksanut muiden lapsilisiin,kotihoidontukiin,luopumistukiin ,maataloustukiin veroja?
Ehdotat siis perustuslain vastaisesti /yhdenvertaisuuslain ,Kelan kansan sosiaaliturva kuuluu kaikille.

Onhan se mukava märkäuni yritysten saada täysin ammattitaitoista työväkeä heidän omilla verovaroilla töihin.

Aiotko tehdä keikan jossain yrityksessä,vastikkeeksi,kelavähennyksestä hammas ja lääkärillä käyntisi jälkeen ?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

AY-liike ainakin edistää työttömyyttä siltä osin, että se määrää työehtosopimusten muodossa kuinka suurta palkkaa tietystä tehtävästä saa. Jos joku olisi valmis tekemään halvemmalla, niin ei voi koska työehtosopimus ja laki.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tuohon on kiertotie.. alkaa toiminimellä tekemään. Nyt kysyn oleellisen kysymyksen: Montako toiminimellä toimivaa tiedät tekevät 5€/h töitä? Tämä on hyvin oleellinen kysymys johon tarvitsen vastauksen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun MTK pitää kiinni ilmaisista lomittajista,56v-63v eläkeiästä 7v 100% verovaroista.
Niin on se kumma kun AY ei saa pitää n.2,4 milj.palkansaajan puolia ,jotka veroissaan maksaa nuo edm.

Pannaan palkka kaikile 1 000e/kk loppuu noiden tukeminen täysin .Joutuvatpa itse vihdoin maksamaan työllään tilan pidon.

1 000e,22% vero=
1000e/kk+Asumistuki+toimeentulotuki+terveyspalvelut= PK yritykset maksaa enemmän veroa ja kulutuksessa ALV 27%.
Hyötykö yrittäjät?

Juuso Hämäläinen

Ilman ammattiliittoja Suomessa olisi entistä enemmän kokopäivätöissä olevia ihmisiä, joiden palkka ei riittäisi kattamaan elinkustannuksia. Yksikään työnantaja ei suosiolla maksa enempää palkkaa kuin on pakko.

Mene USAhan katsomaan miten kymmenet miljoonat jenkit eivät tule toimeen edes kahdella työllä. Palkat ovat palvelualoilla ja perustöissä naurettavia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lukekaapa joutessanne Ville Iivarisen kirja: "RAHA mitä se on ja mitä sen tulisi olla?"

Uskon että sen luettuaan ainakin joku fraasitehtailija muuttaisi kirjoitteluaan. Työttömyys on vain yksi finanssimaailman muuttuja johon vaikutetaan korolla ja muilla rahapolitiikan keinoilla.

Jirin uskontunnustuksesta puuttuu vain usko johonkin jumalaan:)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Globaali Markkinatalous= Voittojen maximoiminen osakkeenomistajille.
Kun UPM sanoi irti 400 henkeä .Sai osakkaat mukavan boonukse.Johtaja J.Pesonen 149 000e/kk palkankorotuksen.
Samalla UPM osakkeet nousi pörsissä.

esim.Nokia
Työt täällä
työt Saksaan
Työt Romaniaan
työt Intiaan
Aina enemmän halvemmalla tuottoja osakkeenomistajille.

Miksikö palkat täällä on mitä on ? Elinkustannukset on EU kalliimpeja .
Ei se sen vaikeampaa ole.
Ahneet osakkeenomistajat vie työpaikat täältä.
Ennen valtio omisti tuotantolaitoksia ,ei pörssiyritykset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset