Halal-teurastus ja halal-lihan maahantuonti pitää kieltää

Muslimien pyhän ramadan-juhlan lähestyessä helsinkiläinen kauppakeskus Itis on päättänyt tehdä ratkaisun ryhtyä juhlimaan ramadania mainostamalla kovaan ääneen tarjoavansa halal-lihaa kaikille pyhännälkäisille muslimeille. Ratkaisu on tietty hyvä puhtaan kapitalistisesta vinkkelistä, mutta eettisesti halal-lihan markkinointi on kaikkea muuta. Halal-teurastus on turhan kärsimyksen aiheuttamista eläimille vain sen vuoksi, että aikuiset ihmiset ovat taikauskoisia.

Suuri osa halal-lihasta pitääkin kieltää kokonaan Suomessa. Kielletyksi tulee tehdä niin lihan valmistaminen kuin myös sen tuominen maahan. Eläinten rituaaliteurastaminen ei kuulu sivistyneeseen valtioon tai oikeastaan minnekään muuallekaan. Turhan kärsimyksen (tai edes potentiaalisen turhan kärsimyksen) aiheuttaminen eläimille vain sen vuoksi, että uskonnollinen tapa sitä vaatii, on primitiivistä ja alhaista eläinten kiduttamista, joka vähentää ihmisen itsensä arvoa ja pyhittää julmuuden. Eläinten oikeuksien on mentävä uskonnon edelle.

On toki olemassa useita erilaisia tapoja tehdä halal-lihaa. Osa näistä tavoista täyttää länsimaiset eettiset standardit, kuten Suomessa muutamien valmistajien valmistama halal-liha, jossa eläin tainnutetaan ennen teurastamista ja mystisten loitsujen lukemista. Tällainen teurastaminen on tietty ok, koska se ei eroa normaalista eettisestä teurastamistavasta kuin magian osalta, eivätkä velhojen mantraukset kiinnosta eläintä enää siinä vaiheessa, kun aivoissa on pultti. Suomessa onneksi suuri osa halal-tuotannosta on tällaista.

Sen sijaan useat muut halal-tuottamisen muodot ovat sellaisia, jotka tulee kieltää välittömästi. Usein halal-teurastus tehdään siten, että eläin on vielä tajuissaan, kun sen kaula leikataan auki ja verta aletaan laskea. "Eettisemmät" halal-teurastajat saattavat vähän löystää vaatimuksista ja tainnuttaa eläimen "samaan aikaan", kun eläimeltä nykäistään valtimot auki. Suomessakin on säädetty poikkeus, jonka mukaan elukkaa ei tarvitse tainnuttaa ennen teurastamista, vaan tainnutus voidaan tehdä verenlaskun aikana, mikäli kyseessä on uskonnollinen rituaali. Molemmat näistä tavoista (ja kaikki niiden ja eettisen teurastamisen väliin menevät tavat) ovat julmia ja aiheuttavat kuolevalle eläimelle turhaa kärsimystä vain, jotta aikuiset ihmiset saavat larpata Gandalfia. Ei ole olemassa mitään syytä, minkä vuoksi eläintä ei voisi tainnuttaa ennen sen tappamista ja vähentää edes hiukan kuolevan eläimen kärsimystä.

Suurin ongelma halal-lihassa ei ole kotimainen halal-liha tai kotimainen rituaaliteurastus, vaan halalin tuominen ulkomailta. Vaikka Suomessa noudatettaisiinkin halal-lihan kohdalla eettistä teurastamista, ulkomailla näin ei lähellekään aina tehdä. Pohjoismaissa keskimäärin on korkeat eettiset standardit eläinten kohtelun suhteen, mutta lähellekään kaikkialla ei tätä ole, vaan ulkomailta tuotu liha on voitu teurastaa ties minkälaisten mystillis-okkultisten menojen keskellä noudattamatta yhtä kehittyneitä eläinoikeusstandardeja kuin meillä.

Suomessa tulee kieltää kaikki sellainen rituaalinen teurastaminen, jossa eläin on tajuissaan tai voi olla tajuissaan verenlaskun alkaessa. Tämä tarkoittaa siis kaikkea sellaista halal- ja kosher-teurastamista, jossa eläintä ei ole tainnutettu selkeästi ennen teurastamista. Uskonnollisista poikkeusoikeuksista tulee luopua kokonaan. Lisäksi kaiken halal-lihan tuominen tulee kieltää niistä maista, jotka eivät noudata vähintään vastaavia eettisen teurastamisen periaatteita.

Forget halal and go all haram, my muslim brothers!

herrakeronen
Perussuomalaiset

Olen ehdolla eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Ehdokasnumeroni on 53, joka on alkuluku.
Tavoitteeni ovat suora demokratia, ihmisoikeuksien oikea toteutuminen ja hallintoalamaisuuden muuttaminen aidoksi täysivaltaiseksi kansalaisuudeksi. Uskon totuuteen, oikeuteen ja ihmiskuntaan.
Henkilökohtaiset nettisivuni:
https://jirikeronen.com/politiikka

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu