Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Maahanmuutto lisää terrorismia, juuri kuten ennustettiin

  • ISIS itse on kertonut tulevansa maahan humanitaarisen maahanmuuton kautta.
    ISIS itse on kertonut tulevansa maahan humanitaarisen maahanmuuton kautta.

Supon mukaan nykyinen islamilaisista maista Suomeen kohdistuva massamaahanmuuton aalto on lisännyt Suomeen kohdistuvan terroristisen hyökkäyksen uhkaa. Tämä varmastikin oli itsestäänselvää kaikille, sillä ainakaan terroristit itse eivät ole piilotelleet mitenkään sitä, että ovat tulossa Eurooppaan humanitaarisen maahanmuuton mukana. Esimerkiksi ISIS on suoraan sanonut, että tämä on yksi ISIS:in suunnitelmista. Euroopassa on lisäksi jo tapahtunut terrori-iskuja, joiden tekijät ovat maassa humanitaarisen maahanmuuton ansiosta. Olisikin melkoisen mystistä, mikäli nykyinen kuin seula vuotava maahanmuuttopolitiikka ei aiheuttaisi kasvanutta terrorismin vaaraa, juuri kuten se on tehnyt kaikkialla muualla Euroopassa ja juuri kuten ISIS on julkisesti kaavaillut.

Terrorismin uhan kasvamisen lisäksi nykyinen maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa luonnollisesti maahanmuuttajiin itseensä kohdistuneen uhan kasvua. Kun maahan otetaan poliittisilla päätöksillä valtavia määriä henkilöitä, jotka eivät ole sopeutumassa maahan (esimerkiksi suurimman tulijaryhmän irakilaisten keskuudessa työttömyysaste on huomattavasti korkeampi kuin kantaväestöllä) kulujen kasvaessa satoihin miljooniin ja samaan aikaan leikataan kantaväestölle perinteisesti kuuluneita etuuksia, ei ole mikään ihme, että kantaväestön keskuudessa syntyy turhautumista sekä suoranaista vihaa. Tämä turhautuminen on omiaan kasvattamaan muukalaisvastaisten ryhmien suosiota.

Kumpikaan ilmiöistä ei tietenkään tullut mitenkään yllätyksenä yhdellekään ihmiselle, joka on seurannut ollenkaan maahanmuuttoa koskevaa keskustelua viimeisen kymmenen vuoden aikana. Jussi "Nestori" Halla-aho ja kumppanit ovat kertoneet, että tämä tilanne on edessä, mikäli toistamme muiden maiden tekemät virheet maahanmuuttopolitiikassa. Ja Suomi, koska on Suomi, on tietysti pilkulleen toistanut muiden Euroopan maiden virheitä ja saa nyt maksaa siitä kovaa hintaa sekä euroissa että alati laskevassa turvallisuudessa. Kukaan ei voi ainakaan väittää, etteikö asia olisi ollut tiedossa jo pitkään.

Maahanmuuttopolitiikkaa voitaisiin korjata helposti muutamilla yksittäisillä toimenpiteillä. Rajavalvonnan tehostaminen ja paperien vaatiminen heti rajalla ovat vain yksi keinoista. Muita keinoja paremman maahanmuuttopolitiikan saamiseksi ovat esimerkiksi vakaviin tai toistuviin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen, naiskiintiöt humanitaariseen maahanmuuttoon, ihmisiä ryhmän jäseninä kohtelevan monikulttuurisuuspolitiikan poistaminen ja niin edelleen. Keinoja on runsaasti, mutta mitään niistä ei käytetä, koska rasismi, natsit, kansainvälinen maine ja muita vaarallisia sanoja.

Suomalaiset eivät ole lähtökohtaisesti rasistisia, vaan mielellään auttavat oikeasti hädänalaisia. Nykyinen järjestelmä ei kuitenkaan ole millään tasolla optimaalinen auttamaan ketään, paitsi turvapaikkashoppailijoita, maahan kyseenalaisilla perusteilla tunkeutuvia henkilöitä sekä niin kotimaisia kuin ulkomaisia ääriliikkeitä. Ei siis mikään ihme, että nykyinen järjestelmä risoo yhä kasvavissa määrin suomalaisia. Kasvavissa määrin ilmitulevien epäkohtien pitäisi jo hissukseen alkaa herätellä myös poliitikkojamme ja mieluusti muitakin kuin pientä osaa Perussuomalaisista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Enemmän täällä murhetta ja kasvavaa uhkaa aiheuttavat peräkammarien rambot, joiden äly nippa nappa riittää polttopullon täyttöön.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kuten Supon tiedotteessa ja tässä kirjoituksessa todetaan, johtuu myös tämä peräkammarin rambojen aiheuttama uhka nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta ja sen virheistä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tuolla logiikalla mikä tahansa myymälävarkaus tai aviokriisi voidaan katsoa johtuvan maahanmuutosta.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #3

Ei pidä paikkaansa. Sen sijaan tämä ääriliikkeiden voiman kasvu virheellisen maahanmuuttopolitiikan (ja sen aiheuttamien kantaväestön kokemien epämiellyttävien tuntemuksien) seurauksena on järkeenkäypä ilmiö, jonka myös Supo toteaa ja jonka on nähty tapahtuvan samalla tavalla muissakin Euroopan maissa.

Käyttäjän MikaAromaa kuva
Mika Aromaa

Elikkä siis se, että henkilö A on rasisti ja valmiina suorittamaan rikoksen oman vihansa ohjaamana on mielestäsi maahanmuuttopolitiikan syytä, eikä henkilö A:n ? Toisin sanoen, koska henkilö A nyt sattuu vihaamaan henkilöä B ja mahdollisesti vaikkapa polttaa tämän, vastuullinen ei ole henkilö A vaan huono politiikka.. En edes tiedä milloin olen kuullut mitään näin yksinkertaisesti typerää väittämää... Samalla logiikalla voidaan todeta vaikkapa, ettei raiskaus (kantasuomalaisen tekemä) ole alkuunkaan raiskaajan oman valinnan ja toiminnan seurasta eikä näin ollen myöskään ole vastuussa siitä, vaan syyllinen tähän on liian paljastava vaatemuoti....

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #43

Kukaan ei ole väittänyt että rikollinen ei olisi syyllinen. On kuitenkin mahdollista argumentoida että vastaanottokeskuksen sijoittaminen epävakaiden yksilöiden saavutettavaksi (ilman kunnon valvontaa) on kuin antaisi itsetuhoiselle henkilölle ampuma-aseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Käytit itsekin termiä "itsestäänselvää". Suomi ei eroa mistään muusta Euroopan kolkasta, ei ainakaan turvattomampaan suuntaan.

"Massamaahanmuuton aalto lisää terrorismin uhkaa" on järjellinen väite. Varovaisuus on järkevää. Väitteen tiivistäminen otsikoksi "Maahanmuutto lisää terrorismia" on kuitenkin härskihköä. Joka paikassa, jossa ei ole aiemmin tehty jotakin tiettyä rikosta ainoatakaan kertaa, ensimmäinen tapaus lisää tietenkin tiheysprosenttia äärettömästi.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Olisin halunnut kirjoittaa sinne "nykyinen maahanmuuttopolitiikka" jne., mutta otsikko alkoi venähtää muutoinkin jo liian pitkäksi ja nykyisenä sosiaalisen median ja Twitterien aikakautena sellainen ei ole enää mahdollista. Uskon kuitenkin, että kirjoituksen lukemalla ymmärtää suhteellisen helposti, mitä otsikolla tarkoitetaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Alustaja on merkinnyt puheenaiheeksi myös sanat "Kansallinen vastarinta". Kerrotko, miksi.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Supon tiedotteessa mainittiin nimeltä Suomen vastarintaliike, joka tunnetaan sivustonsa mukaisesti myös nimellä Kansallinen vastarinta.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Napakka ja osuva kirjoitus, kiitos Jiri!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Piraatit ovat yleensä ehdottaneet kaikkiin ongelmiin ratkaisuksi vapauden lisäämistä, mikä kyllä melkein aina ratkaisisi ongelman, mutta pakolaiskysymys saattaa olla vaikeampi. Joko piraateille alkaa kehittyä jonkinlainen konsensusmielipide miten pakolaisongelma ratkaistaisiin ?

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Konsensusmielipidettä ollaan pohdittu, mutta toistaiseksi ollaan vielä suht kaukana siitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suvikset yrittää taas kuorossa vääntää mustaa valkoiseksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Saatiinhan tähän suviksetkin. Laita vielä vihervassarit.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

R.E.L;" Laita vielä vihervassarit."

Suvikset tekee mustasta valkoista, vihervassareiden ja peukkuryhmän kompatessa innokkaasti taustalla.
Haluatko että ray-banryhmä mainitaan vielä erikoisesti?
_______
Ihan asiallinen ja järkeenkäypä kirjoitus. Vaikken polttopullojen heittelyä hyväksykään, niin olen hyvä esimerkki siitä kansanosasta jota nykyinen järjestelmä nyppii kovasti.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

On se hyvä, että Supo pitää silmällä niin mamuja kuin kriitikoitakin...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Turvapaikkaa hakevilta voi tietenkin muodollisesti kysyä matkustusasiakirjoja rajalla, mutta :

"Henkilö, joka hakee turvapaikkaa, ei oleskele maassa laittomasti. Pakolaissopimuksen 31. artiklan ja Suomen rikoslain (17.luku 7 §) mukaan pakolaista ei tule rangaista luvattomasta maahantulosta. Sillä, saapuuko turvapaikanhakija oikeilla tai väärennetyillä papereilla, ei ole vaikutusta mahdollisen suojelun myöntämiseen.

Maahantulosäännösten takia useimmat vainoa tai konflikteja pakenevat joutuvat turvautumaan ihmissalakuljetukseen ja väärennettyihin papereihin. Turvapaikan hakemista varten ei voi saada viisumia lähetystöstä. Kohdemaassa on usein mahdotonta saada EU-maissa hyväksyttäviä asiakirjoja. Taustalla voi olla lähtömaan sekasortoinen tilanne ja/tai hakijan vainottu asema. Esimerkiksi Somaliassa, jossa hallinnollisia rakenteita ei käytännössä ole, passeja tai muita asiakirjoja on mahdotonta saada. Mikäli pakolaista vainoavat kotimaan viranomaiset, vieraan maan viisumin hankkiminen voi olla vaarallista.

Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista suurimmalla osalla ei ole passia tai muuta henkilöllisyyttä pitävästi todistavaa asiakirjaa. Pakolaisuudessa eläminen tai turvapaikanhakijaksi lähteminen ei kuitenkaan ole laitonta.

Pakolaissopimukseen sekä Suomen ulkomaalais- ja perustuslakeihin sisältyvän palautuskieltosäännön (non-refoulement) mukaisesti ketään ei saa palauttaa alueelle, jossa häntä uhkaa vaino, kidutus tai muu epäinhimillinen kohtelu. Palautuskiellon periaatetta on noudatettava riippumatta siitä, onko henkilöllä vaadittavat asiakirjat vai ei.
"

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Käytännössä asia ratkaistaan siten, että maahan ei pääse ilman asiakirjoja, paitsi mikäli hakee suoraan turvapaikkaa rajaviranomaiselta. Tämä on siis lakien ja sopimusten mukaan mahdollista. Mikäli tätä toteutettaisiin Euroopassa, muuttuisi siirtolaisuuden luonne radikaalisti, sillä henkilöt eivät voisi enää valikoida asuinpaikkaansa, mikä ehkäisisi esimerkiksi turvapaikkaturismia ja valikoisi Eurooppaan ensisijaisesti suurimpaa hätää kärsiviä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tällä hetkellä jo Suomesta turvapaikkaa hakevat ilmoittautuvat suoraan rajaviranomaisille tp-hakijoiksi, jonka jälkeen heidät ohjataan hallitusti pääasiallisimman rajanylityspaikan mukaisesti Torniossa järjestelykeskukseen.

EU:n ulkorajoille, Kreikkaan ja Italiaan, ollaan perustamassa vastaavia järjestelykeskuksia (hotspotteja) kuten myös Turkkiin massiivisia EU:n rahoittamia pakolaiskeskuksia. Niiltä osin rajavalvonta tullee vähentämään EU:n sisäistä pakolaisliikennettä...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tässä olet oikeassa. Suomen maahanmuuttopolitiikalla ei siis tähän asiaan ole vaikutusta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Autolla tulevat pääasiassa ja ilman papereita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen maahanmuuttopolitiikalla ei siis tähän asiaan ole vaikutusta."

Olet oikeassa, Suomen maahanmuuttopolitiikalla on siis merkitystä lähinnä Suomelle ja suomalaisille.

Johannes Däner

On aivan turha vääntää maahanmuuttopolitiikasta ja pakolaisvirrasta, koska totuus on kuitenkin, että maahan tulee tällä hetkellä islamisteja ovista ja ikkunoista. Kyllä vain, islamisteja. Suomalaiset lienevät Euroopan tyhmin kansa; täällä uskotaan kaikki sadut, mitä tulijat kertovat eikä edes ihmetellä, miksi 90% tulijoista on nuoria miehiä. Näillä tulijoilla on vain yksi tarkoitus eikä se varmasti ole turvapaikan saaminen! Jos Suomi ajattelisi edes hiukan omaa etuaan, se pyyhkisi YK:n pakolaissopimuksella ja muilla rajan ylityksen tarkistamatta mahdollistavilla sopimuksilla persettään ja sulkisi rajansa täydellisesti Afrikasta ja Lähi-idästä tulevilta maahan tunkeutujilta. Mutta kuten sanottu, tyhmyys on nopeimmin uusiutuva luonnonvara, joten toivoa paremmasta tuskin on.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ruotsi on harjoittanut "hallittua maahanmuutto-/pakolais-/turvapaikkapolitiikkaa" näin:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/extrem-si...
"Exakt varför det skjuts mer i Sverige kan ingen svara på, vi har en stor kunskapslucka här. Ingen har gjort någon ordentlig analys av den här situationen, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi."

Sitten on erikseen siirtolaisuuspolitiikka, johon mm. suomalaiset solahtivat 1960/70-lukujen vaihteessa. :-)

Käyttäjän KerttuLoukola kuva
Kerttu Loukola

1) Rajavalvontaa voidaan kiristää, mutta se ei estä laitonta muuttoa, haittaa vain ihmisten liikkumista ja aiheuttaa ikäviä jonoja rajoille. EUssa voidaan sitten päättää, jos niin halutaan, että Suomen pitää ottaa lisää väkeä. Shengen alueen sisällä kaikki liikkuu eikä eristäytyminen ole mahdollista.
2) Työttömyyteen voidaan vaikuttaa jonkin verran järjestämällä julkisia töitä, kuten asuntojen ja radanrakennusta, voidaan parantaa terveydenhoitoa, jolloin sairaudet hoidetaan varhaisvaiheessa, voidaan lisätä koulutusta ja perua yliopistojen määrärahojen leikkaukset. Tämä voidaan tehdä velkarahalla, koska korko on nyt alhainen, velkaantumisaste matala (euroalueen alimpia) ja koska kyse on asioista, jotka kuitenkin tarvitaan. Erityisesti pienipalkkaisten ihmisten pitäminen jouten on suurta tuhlausta, koska ne ihmiset joudutaan elättämään kuitenkin ja joutenolo vain heikentää työkuntoa. On järkevänpää, että professori tutkii, toimistotyöntekijä hallinnoi ja siivooja siivoaa, muu on tuhlausta. Yletön 'säästäminen' ja leikkaaminen, jota oikeistohallitus harrastaa vain syventää ja pitkittää lamaa. Melko yksimielisesti taloustieteilijät ovat todenneet, että näin tapahtui 90-luvulla ja niiden kiristysten hintaa maksetaan edelleen. Oikeisto haluaa ideologisista syistä aina leikata kustannuksia ja alentaa veroja, ihan riippumatta siitä, mikä on tilanne ja mitä se aiheuttaa.
3) Laman tahallinen pitkittäminen ja syventäminen aiheuttaa varmasti ihmisissä tyytymättömyyttä, sekä kantaväestössä että maahanmuuttajissa, ja vaarana on, että sitä tyytymättömyyttä puretaan kaikenlaiseen nahisteluun, joka voi pahentua väkivallaksi ja fasismiksi. Näin tapahtui Saksassa 30-luvulla. Ranska selvisi sisäisesti vähemmällä, koska siellä sotaa edeltävä kansanrintamahallitus paransi ihmisten oloja mm. säätämällä kaikille työntekijöille kesäloman.
4) Nyt sopisi Suomessa lyhentää työaikaa, jolloin useammilla olisi töitä ja työn laatu paranisi. 8 tunnin työpäivät säädettiin lähes 100 vuotta sitten, työsuoritukset edellyttävät nykyisin parempaa keskittymistä ja vireystilaa. Työn teettäminen ja työajan lyhentäminen olisivat keinoja, jotka olisivat omiaan hillitsemään riitoja.
5) Suomalaisten ei pitäisi tukea minkään maan sotatoimia lähi-idässä ja lopettaa aseiden myyminen saudi-arabiaan, joka aseistaa edelleen erilaisia fundamentalistiryhmiä. Jos tilanne lähi-idässä rauhoittuu, pakolaisia tulee vähemmän ja kaikki voittavat.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tarjotaanko ratkaisuksi koulukiusaajamallia? Luokkaan tulee oppilas, joka ei oikein sovi muottiin. Häntä pitää siis ahdistella, kiusata, jopa käydä fyysisesti käsiksi.
Ratkaisu: Siirretään kiusaamisen kohde johonkin muualle siitä ärsyttämästä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mitä sitten tehdään, jos luokkaan tuleekin koulukiusaaja? :-)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomen terroristit taitavat olla vielä kaikki kantasuomalaisia, jotka äänestävät perussuomalaisia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nousevat puihin ja rikkovat kaivinkoneita Pyhäjoen voimalaitostyömaalla, onko tämä terroria ?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Piraatti innostuu Supon pelonlietsontatiedotteista. Johan on aikoihin eletty. Kovasti yritin hakea tekstistä ironiaa, muttei löytynyt.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Sota terroria vastaan ei ole vielä ohi, ja vasta kun voittaja on tiedossa, voidaan määritellä kuka on terroristi ja kuka vapaustaistelija.

Voittaja sanelee historian.

asfalttikukka.blogspot.fi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset