Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Persuja pitää saada sanoa natseiksi, vaikka se onkin idioottimaista

  • Jos ei erota Hitleriä ja Soinia toisistaan, on todennäköisesti punaista nenää vaille pelle.
    Jos ei erota Hitleriä ja Soinia toisistaan, on todennäköisesti punaista nenää vaille pelle.

Perussuomalaiset aikovat palkata juristin selvittelemään natsisyytöksiä. No voi nyt samperi sentään, mihin tämä maailma on menossa, kun poliittinen keskustelu on lähinnä ylilyöntejä ja oikeussaleja.

On typerää syyttää Perussuomalaisia natseiksi. Se kertoo lähinnä siitä, että syyttäjä ei ole erityisen perillä siitä, mitä natsit olivat tai mitä natsit tekivät. Se myös kertoo siitä, että suhteellisuudentaju on pahasti kadoksissa, kun luulee, että tavanomainen suomalainen punaniskainen työväenpuolue on verrattavissa järjestelmällisesti ihmisryhmiä tuhonneeseen diktatuuriin, joka sytytti Euroopan liekkeihin ja pisti salaiset poliisit toisinajattelijoiden oville.

Mutta on myös erittäin typerää, jos Persut ryhtyvät selvittelemään natsisyytöksiä oikeusoppineiden voimalla. Rasistiksi haukkumisesta on toki annettu Suomessa langettavia tuomioita, mutta ainoastaan, kun kyseessä on ollut yksityishenkilö. Sen sijaan vallitsevan sananvapauskäsityksen mukaan poliitikkoja ja poliittisia toimijoita saa arvostella rajustikin, jopa herjaamalla ja solvaamalla. Persua pitää saada sanoa natsiksi, vaikka se onkin typerää. Typeryyteen ei pidä vastata lakimiehellä, vaan todeta, että "kylläpä oli vaan typerä kommentti ja äitisi tuskin on ylpeä". (Tai jotain vastaavaa.) Politiikan arvostelu on sananvapauden kova ydin.

Ja tämä kritiikki ei tietenkään koske pelkästään Persuja, vaan täsmälleen samaan syyllistyvät muutkin poliittiset siivet, mistä hyvänä esimerkkinä Halla-ahosta tehdyt tutkintapyynnöt ja Immosen FB-päivityksen ilmiantaminen poliisille. Ne ovat yhtä järkevää touhua kuin tämä Persujen idea laittaa lakimies selvittelemään natsisyytöksiä, eli eivät lainkaan järkevää touhua.

Kun ihmiskunta saapui valistuksen ajalle, sen sanottiin saavuttaneen täysi-ikäisyyden. Suomalaista nykypolitiikkaa seuraamalla ei tosin näytä siltä, sillä "keskustelu" on regressoitunut lapsellisuutta alemmalle tasolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nämä Persut ovat laimea versio oikeista natseista, kuten myös Piraattipuolue on laimea versio oikeista merirosvoista.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ja valkoinen on laimea versio mustasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Puntaroituani aihetta nyt päivän pari huomaan löytäneeni lakitupa-asiasta yhden plussapuolen. Ehkä poliittisen nokittelupöydän kolme korkeinta korttia rasisti, fasisti ja natsi saavat lähitulevaisuudessa juridiset määritelmät, minkä jälkeen termejä voi käyttää yksiselitteisinä.

Alemmat kortit suvakki ja kukkahattu (luetteloa saa jatkaa!) eivät mielestäni ole yhtä kriittisiä ainakaan mikäli sanailu pysyy yhtä "leppoisana" kuin tähän asti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ilmianto poliisille on eri asia kuin juristin palkkaaminen, johon uppoaa helposti kymmeniä ellei satoja tuhansia euroja. Ehkä Kari Uoti tarvitsee lisää laskutusta toimistoonsa. Veronmaksajien rahoilla tätä showta käytännössä pyöritetään, joten halleluujaa vaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos persuja saa sanoa natseiksi, saan vasemmistolaisia nimittää stalinisteiksi.
Ja saahan sitä sitten.
Nähdäkseni Stalin joukkosurmineen ei jäänyt Hitlerin suhteen kakkoseksi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kyllähän ihmisistä pitäisi varmaankin paremmin paikkansa sellainen näkemys,että olemme vasta juuri tulleet luolasta ulos ja nuija on visusti jalkojen juuressa odottamassa. Näin ollen valistus tarkoittikin vain sitä pientä edistymistä luolasta ulos,kun siihen asti oltiin vain törmäilty seinissä lukeneisiin juttuihin ja kuulopuheisiin. Eivät ne toki vieläkään ole häipynyt ja siksi se nuija odotteleekin siinä vieressä.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Tässähän on kyseessä idiotismista, joka on puettu politiikan vaatteisiin. Tätä suurin osa suomalaisesta "politiikasta" nykyään on. Lyhyt blogaukseni raottaa asiaa hiukan lisää, ja toimii myös huomauttajana, miten et itse osallistu moiseen: https://www.youtube.com/watch?v=kfVsfOSbJY0

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset