Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Raiskaajien etnisyys on kerrottava suoraan

Toisin kuin Facebook-huhu väittää, Oulussa tapahtuneesta raiskauksesta epäillyt ovat poliisin mukaan kantasuomalaisia. Poliisi pysyi asiasta hiljaa ja kommentoi vasta pakon edessä, kun somemyrsky oli jo noussut. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten poliittinen korrektius ja sensitiivisyys herkkiä aiheita kohtaan aiheuttavat usein täysin päinvastaista kuin minkä vuoksi niitä harjoitetaan.

Media ja poliisi jättävät usein mainitsematta esimerkiksi raiskaustapauksien kohdalla tekijöiden kansalaisuuden. Etenkin media syyllistyy tähän. Tätä perustellaan sillä, että kansalaisuuden kertominen voisi luoda ennakkoluuloja muita saman kansalaisuuden edustajia kohtaan. Vaihtoehtoisesti saatetaan esimerkiksi käyttää termejä kuten "ruotsalaiset", kun kysymyksessä ovat olleet Ruotsissa syntyneet etniseltä taustaltaan ulkomaalaiset henkilöt, jotka hädin tuskin puhuvat ruotsia. 

Tämän poliittisesti korrektin valkopesun vuoksi monet ovat - usein aiheellisesti - alkaneet olettaa, että jos jutussa tai tiedotteessa ei erikseen kerrota tekijän kansalaisuutta tai etnisyyttä, ovat tekijät ulkomaalaisia tai etnisyydeltään muita kuin kantasuomalaisia. Ennakkoluulojen välttämiseksi toteutettu poliittinen korrektius on siis aiheuttanut ennakkoluulojen lisääntymistä. 

Mikäli media ja poliisi oikeasti tahtovat vähentää ennakkoluuloja, on ainoa keino siihen kertoa suoraan ja kiertelemättä, mistä asioissa on kyse. Mikäli tekijät ovat ulkomaalaisia tai muuta kuin kantaväestöä, on tämä hyvä kertoa suoraan ja käyttämättä mitään uuskielisiä termejä. Tiedottaminen on myös tehtävä ripeästi eikä vasta sitten, kun huhut ovat jo kiertäneet aikansa. Mikäli näin ei tehdä, silloin kaikkia raiskaajia pidetään ulkomaalaisina. Vaikka se tuntuisi poliittisesti epäkorrektilta, on totuus ainoa keino taistella ennakkoluuloja vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Marko Parkkola

Toivottavasti tämä Oulun tapaus ei lisännyt rasismia kantasuomalaisia kohtaan. On kuitenkin muistettava, että monet maahanmuuttajien suorittamat raiskaukset jäävät ilmoittamatta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miksi ihmeessä etnisyys olisi jotenkin olennainen asia? Ongelman perussyy että on olemassa ihmisiä jotka haluavat mässäillä ulkomaalaisten tekemillä rikoksilla. Miksi raiskausrikoksen vakavuus olisi jotenkin riippuvainen tekijän etnisestä taustasta? Jos joku suomalainen raiskaa niin lähteekö lynkkausjoukot liikkeelle? Kovapäisimmät rassikat eivät edes usko vaikka poliisi kertoo että tekijät olivat kantiksia. Pettymys kai niin karvas kun ei ollutkaan tällä kertaa oikeanlainen raiskaus.

Marko Parkkola

"Miksi ihmeessä etnisyys olisi jotenkin olennainen asia?"

Totta. Samaa minäkin ihmettelen. Etnisyys on kuitenkin olennainen asia mm. mustalaisten hamerahaa haettaessa ja Espoon, Oulun ja Tampereen (ehkä jokusen muunkin) kaupungin työhönotossa. Lieksassakin sosiaalituet on helpompi saada etnisyyden perusteella.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ei etnisyys vaikuta sosiaalitukien saamiseen, ei Lieksassa eikä muualla. Kova hinku jollain on saada romanihame.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #8

Eli se vaikuttaa romanihamerahan saantiin. Miksi valehtelet? Se on kielletty usarin säännöissä.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #8

Miten Bodil Rosengren voi tietää ettei vaikuta. Tiedot ovat salaisia.
Laki antaa mahdollisuuden suurelle tapauskohtaiselle harkinnalle.
Asiasta tullaan kiistelemään niin kauan kunnes tiedot ovat avoimesti kaikkien saatavilla, niin kuin avoimessa yhteiskunnassa pitäisi.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #48

Siksi että olen lukenut mm Lieksan tilintarkastajien raportti ja toisaalta tutkimuksen missä oli mukana kymmeniä tuhansia toimeentulotukipäätöksiä.

Jos tuo satu mamujen suurista harkinnanvaraisista tuista niin sehän näkyisi tilastoissa. Ylipäänsä tuo satu on naurettava, miksi sosiaalitoimi suosisi erityisesti mamuja?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Olen katunut sitä kun oli mahdollisuus ilmoittautua romaaneihin kuuluvaksi ja en ilmoittautunut, nyt taitaa olla jo myöhäistä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Lieksassakin sosiaalituet on helpompi saada etnisyyden perusteella"

Tästä on varmaan joku oikea tietolähdekin, eikä pelkät huhut?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #18

KVG. En minä teitä kaikkia jaksa vuorollaan opettaa lukemaan asioita netistä. Menkää vaikka jollekin kurssille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

No helppohan sinun olisi ollut pukata linkki jostain postauksestasi, jossa asian kerrot noin olevan. ;)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #20

Lieksassa todettiin tilitarkastajien toimesta että ylimääräisiä tukia ei ole myönnetty mutta huomautettiin että dokumentoinnissa oli puutteita.

Helsingin tilastot osoittivat taas että mamuille myönnettiin hiukan vähemmän tukea verrattuna kantaväestöön.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #23

Eli jälleen kerran on todettu että etnisyys vaikuttaa.

Sitten pitää vain miettiä miksi etnisyys saa vaikuttaa yhtäällä mutta ei toisaalla. Kirsikan poimintaa?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #23

Lieksan perheensisäinen "tilintarkastus" oli sylkäisy demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta vastaan. Kuin suoraan pahimmasta korruptoituneesta kehitysmaadiktatuurista. Jääviydestä ei tietoakaan

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #49

Älä nyt. Yrittäväthän tilintarkastajat parhaansa, mutta Soile-tyttönen uhkasi kunnianloukkaussyytteellä. Normaalisti tuollainen tilintarkastajien kiristäminen olisi rikosoikeudellisen prosessin paikka, mutta toteemeille ja toteemien palvojille lakipykälillä ei ole niin väliä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #23

Bodil: Lieksassa todettiin tilitarkastajien toimesta että ylimääräisiä tukia ei ole myönnetty mutta huomautettiin että dokumentoinnissa oli puutteita.

Helsingin tilastot osoittivat taas että mamuille myönnettiin hiukan vähemmän tukea verrattuna kantaväestöön."

Dokumentoinnissa vakavia puutteita...

Lieksassa tukea myönnettiin puhelinsoiton perusteella, 3 vuoden tukipäätöksinä ja ilman tiliotteita tai tuloselvityksiä. Suomalainen ei saa toimeentulotukipäätöstä vaastaavalla tavoin eikä tuen myöntämisessä ollut avoimuutta eikä ulkopuoliset saaneet tietää erikseen maksetuista harrasterahoista tms. Asiakkaat eivät olleet yhdenvertaisessa asemassa eikä yhdenvertaisuuutta voinut arvioida.

Viittaat Helsingin tutkimuksella ilmeisesti Hiilamo/Aholan tutkimukseen, jossa todettiin maahanmuuttajien saavan kantaväestöä enemmän,useammin ja pidempään vaikka suomessa syntyneet maahanmuuttajat laskettiin aineistossa kuuluvaksi kantaväestöön. 1/3 Helsingin vieraskielisistä laskettiin siis kantaväestöön kuuluvaksi. Sinulla on erikoinen tulkinta tutkinuksesta ja jätät paljon kertomatta, miksi?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #60

Ei noita Bodilin valheita jaksa enää korjata. Niihin on jo niin tottunut täällä sekä hänen trollatessaan hommafoorumia.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #61

Bodililla on oma lehmä Porvoonjoessa. Jos toimintaa ruvetaan korjaamaan, niin elanto saattaa mennä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #20

"KVG"

Eip. Jos teet väitteen sinun on pystyttävä tukemaan sitä eikä lukijoiden tehtävä ole sitä tarkistaa. Tuollaisenaan väitteesi on samalla tasolla kuin jos kerron, että autotallissani on yksisarvinen.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #73

Hannu Ala-Olla, VMP Linkki siihen, että jos teet väitteen, sinun on pystyttävä(käskymuoto) tukemaan sitä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #77

Edes netiketti ei ole tuttu? Kuinka sinä ole internettiin päässyt?

Se on pelkästään arkijärjen sanelema keskustelukäytäntö, että jos väität jotain SINÄ olet se jonka on se todistettava. Muuten keskustelu jauhaa väittäjien väliä eikä kukaan voi päätellä mikä on totta.

Ja on ilmiselvästi väittäjän tehtävä väitteensä todistaa. Hän jo tietää sen, ja tietää mistä hän sen tiedon sai. Muille olisi paljon vaikeampi etsiä se, varsinkin kun kyse on noinkin specifistä tiedosta.

Eli se on oletukseni: Hänellä ei ole mitään tietoa, kunhan heitteli epäluulojaan tai huhuja. Tämän "KVG" vahvisti.

Hän voi sen helposti kumota antamalla pyydetyt lähdeviitteet ja todistamalla puhuneensa totta eikä lämpimikseen.

Lisäys:
Ja itseasiassa hänen pitäisi todisteensa hoitaa asiaankuuluville viranomaisille, jos hänellä tosiaan on tieto ettei Lieksassa toimita lain mukaisesti, eli tasapuolisesti, kaikkia hakijoita kohtaan.

Juurikin tämänlaiset huhupuheet ovat rasitien koneistoa pyörittävää valheellista roskaa. Siksi haluaisin nähdä, oliko kirjoittaja sillä asialla vai toistiko näkemäänsä 'faktaa' jostain sivustolta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #100

Myytti mamujen suurista tuista on monille kovin rakas, vähän kun lapset uskovat joulupukkiin. Kun lapsi haluaa uskoa niin ei siinä mitkään rationaaliset argumentit mene läpi. Iskee jopa täysi paniikki ja käydään henkilöön kiinni.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18

Eikös niitä tietolähteitä löytynyt roskiksistakin ja ettei kaupunille tule taloudellista vahinkoa kun valtio korvaa.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Etnisyys ei ole olennaista juridisesti, mutta se on olennaista journalistisesti. Esimerkiksi tällä hetkellä käytävän maahanmuuttokeskustelun kannalta tällainen informaatio voi olla hyödyllistä. Rikos on tietysti aina yhtä vakava, eikä tiedonvälityksen tehtävänä olekaan ryhtyä arvioimaan rikosten vakavuutta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mitä hyötyä maahanmuuttokeskustelussa etnisyydellä olisi? Yksittäisestä rikosuutisesta ei voi kuitenkaan vetää mitään johtopäätöksiä.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #10

Bodil !
Jos näyttää, että jokin kulttuurinen tausta on yliedustettuna.
Hyöty on se, että ihmiset tietävät äänestää valikoivaa maahanmuuttoa ajavia ehdokkaita. Siis sinun kielelläsi rasisteja.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #12

Raiskausten uhreista viis, olennaista että saa ajettua omaa rasistista agendaa.

Mitä mieltä olit siitä että tummaihoinen 10-vuotias poika pahoinpideltiin ja haukuttiin raiskaajaksi?

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #25

Raiskauksen traagisuus on aina se merkittävin asia. Oulun tapauksessa, tekijöistä riippumatta, minusta on käsittämätöntä, että poliisi ja media piti ensin hiljaisuutta pari päivää ja sitten uutisoidaan vain pääosin siitä, että netissä on väärää tietoa. Esim. paikallislehti Kalevassa oli vain pieni juttu, jossa toistettiin poliisin tiedotuksen lauseita. Ja kuitenkin alaikäinen tyttölapsi on törkeästi joukkoraiskattu! Missä on rikoksen vakavuuden huomioiva iso uutinen? Ei missään. Oulussa ollut useita raiskauksen yrityksiä ja nyt joukkoraiskaus + Oulu "säästää" pitämällä katuvalot pois käytöstä, jolloin pyörätiet on pelottavia ja potentiaalisia raiskauspaikkoja. Käsittämätöntä miten vähälle huomiolle media tällaisen tapahtuman asettaa.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #25

Tummaihoisen pojan tapaus on kuvottavaa rasismia. Sitä te ette tunnu tajuavan, että maahanmuutto- ja monikulturismikriitikot eivät ole rasisteja ja tuomitsevat tietysti tällaiset teot. Rasistit on oma porukkansa, saunan taakse saisi viedä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #85

Kyllä minä uskon sen että jokainen täysjärkinen tuomitsee tuon pojan tapauksen tekijät. Mutta mistä se rasismi kumpuaa? Jos on vuosikaudet luotu mielikuva että ne mamut (tummaihoiset) raiskaa (esimerkiksi vuonna 2008 mestari väitti näin) niin osa porukasta uskoo. Kuitenkin fakta on se että hyvin harva tummaihoinen, muslimi tai ylipäänsä mies raiskaa. Tilastojen mukaan muutama prosentti. Nyt sitten ollaan tilanteessa missä lapsetkin uskovat että mustat sen kuin raiskaa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #86

Bodil:
"Kuitenkin fakta on se että hyvin harva... tai ylipäänsä mies raiskaa."

Eikö miehet yleensä syyllisty raiskauksiin, naisetko ne sitten johtaa tilastoja?

Ongelmana lienee oleskelulupaperusteet ja työperäinen maahanmuuttaja harvemmin syyllistyy raiskaukseen, joten työperäinen maahanmuutto on meille kannattavaa niin kauan kun kyse on tulonsiirtojen nettomaksajasta. Nettosaajia emme tarvitse tai muutoin ei-työperäistä maahanmuuttoa. Mitä enemmän kyse on sosiaaliperäisestä maahanmuutosta, niin sitä ongelmallisempaa se on meille.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #86

Monikulturistit ensinnäkin liioittelevat sitä, että ihmiset väittäisivät kaikkia raiskaajiksi. Niiltä osin kuin se kuitenkin on niin, se on hyvin valitettavaa. Pyytäisin kuitenkin lukemaan keväisen kirjoitukseni, sillä se pureutuu nimenomaan tähän kysymykseen:
http://tonitervo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189501-m...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Tämä jos mikä on törkeintä rasismia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Matti Putkosen etnisyyttä ei ole kysyynalaistettu ja jatkuvasi näyttää olevan esillä.
En tunne omaltaosaltani syyllisyytä, vaikka olen kuulunut erottamiseeni saakka puolueeseen.

Esa Niemi

Bodil: Miksi ihmeessä etnisyys olisi jotenkin olennainen asia? Ongelman perussyy että on olemassa ihmisiä jotka haluavat mässäillä ulkomaalaisten tekemillä rikoksilla."

Eikö tämä juuri osoittaisi sen, että ulkomaalaiset eivät tee paljoa rikoksia kuten usein väitetään.

Jokatapauksessa lehdistö ja viranomaiset ovat menettäneet uskottavuutensa ihmisten silmisssä epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan suojelun takia. Etnisyyden kertominen lähinnä hälventää tiedotusta koskevaa skeptisyyttä niinä kertoina kun tekijä ei ole ulkomaalainen tai ulkomaalaistaustainen.

Maahanmuuttomme laatu ja määrä on ollut tiedostetun ongelmallista, mutta liian kiihkeä ongelmien kieltäminen on johtanut siihen, että ongelmia on sitten tuotu esiin ja ongelmat on osoitettu valideiksi.

Avoimuuden lisääminen ja holtittoman maahanmuuttopolitiikan kannattajien "relaaminen" helpottaisi tilannetta.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Miksi ihmeessä raiskaajan sukupuoli on sitten olennaista ilmoittaa? Tai ikä? Tai miksi mainitaan, että uhri on nainen tai tyttö? Miksi ylipäätään ilmoittaa raiskauksista? Tai miksi rikoksista yleensäkään uutisoidaan? Tai mikä funktio uutisoinnilla edes on?

Sinäkö määrität, että mikä uutisessa on olennaista? Minusta kaikki tieto voi olla olennaista. Joskus ne vain kiinnostavat, joskus ne voivat auttaa tunnistamaan ilmiöitä. Tiedon pitää lähtökohtaisesti olla vapaata. Kumma, että tämä on liberalisteille jotenkin väärää liberalismia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ehkä poliisilla onkin jokin syy olla kertomatta keskeneräisistä /varmistamattomista asioista? Lähtökohtaisesti poliisilaitos ei ole tietotoimisto, ja poliisia sitovat lait ja asetukset siinä poliisityössä.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Luonnollisesti poliisilla on syynsä. (Tosin tässähän poliisi ei kertonut edes sitä, että onko raiskaus tapahtunut vai ei, vaikka toimittajat sitä toistuvasti kysyivät.)

Ongelma on se, että usein edes näistä valmiista ja varmistetuista asioista ei kerrota. Sama ongelma median kanssa. Tämän seurauksena keskeneräinen ja varmistamaton raiskaus on aina maahanmuuttajan tekemä, jos ei toisin todisteta. Mikäli median ja poliisin toiminta olisi järjestelmällisesti avointa poliittisesti korrektin hyssyttelyn sijasta, asia ei olisi näin.

Risto Lautala

Eikö ongelma tässä tapauksessa ole se että rasistit käytti uhria hyväkseen omiin tarkoitusperiinsä? Uhri on raiskattu, pitääkö siitä ruveta levittämään vääriä huhuja tai kirjoitella mihinkään faceen ikäänkuin olisi itse uhri? En voi tietää miten uhri tähän julkiseen keskusteluun tosin itse suhtautuu, mutta pysyttelisin hänen puolella.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #50

Uhrin hyväksikäytöstä ja rasistista tarkoitusperistä syytökset voi osoittaa vain tämän huhun alkuunpanijalle. Loppuja viestin jakajia voi syyttää ainoastaan huonosta lähdekritiikistä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Antti Kalevassa poliisi kertoi Pudasjärven nakkikioskitapelussa mukana olleen Perussuomalaista porukkaa, eikä perinteistä suomalaista porukkaa, tämäkö on puolueetonta tiedottamista?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Aimo, en tunne tapausta. Keskenäänkö nujusivat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Antti, Pudasjärvellä oli Grillillä joukkotappelu paikallisten ja maahanmuuttajie välillä, niin poliisi tiedotti Kalevalehdessä tappelijoiden olleen paikallista Perussuomalaista porukkaa, eikä suinkaan perinteistä suomalaista porukkaa, näinkö poliisin kuuluu tiedottaa ?

Pekka Pylkkönen

Sinänsä uutisoinnin olisi hyvä olla täsmällistä. Ilman tietoa ei tehdä järkeviä päätöksiä.

Mutta pelkästään mediassa laajasti esillä oleviin tapauksiin liittyy se ongelma, että ne edustavat mitättömän pientä osaa koko otoksesta. Jos vuodessa mieleen jää viisi tai kymmenen törkeintä tapausta, tehdäänkö näistä liikaa yleistyksiä?

Parempaa tietoa kuin yksittäisten tapausten uutisointi olisi käydä läpi statistiikkaa. Suomi on turvallisempi kuin koskaan mutta samalla entistä pelokkaampi. Median tulisi pohtia kuinka asiat uutisoidaan niin että kansalaiset saavat kaiken sen tiedon mitä haluavat mutta porukkaa ei kuitenkaan lietsota hysteriaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mitä päätöksiä voidaan tehdä sen mukaan onko joku rikoksentekijä kiinalainen, ghanalainen tai suomenruotsalainen?

Janne Kilposuo

Voidaan päättää miltä suunnalta tulevat kotoutuvat ja kuinka paljon kannattaa päästää.
Miksi kyselet asioita, jotka tiedät?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #13

Kuten hyvin tiedät maahanmuutrajia ei voi valikoida tuon perusteella. Sen lisäksi kaikki kansallisuudet raiskaavat enemmän (tilastojen mukaan), suomalaiset paluumuuttajatkin 4 kertaa enemmän kuin kantaväestö. Suomenkieliset taas 50% enemmän kuin suomenruotsalaiset.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #14

Eli meillä on lakeja muutettavaksi.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #17

Suomen perustuslakia, kansainväliset ihmisoikeussopimukset jne. Siinä sitten työsarkaa ...

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen Vastaus kommenttiin #27

Suomi onkin liian säntillisesti noudattanut kaiken maailman säännöksiä ja sopimuksia, koska kansainvälinen maine muka sitä vaatii. Ei kukaan ole kiinnostunut. Suomi voi valikoida tänne tulijat, mikäli tahtotilaa vain riittää. Oikeaan suuntaan tässä ainakin ollaan menossa.

Ihmettelet niin kovasti miksi ulkomaalaisten tekemät raiskaukset nousevat tiettyjen tahojen osalta aina esille. Sen jälkeen käytännössä joka kerta syytät ja kuittaat asian rasismilla. Puhumattomuus, vähättely ja vaikeneminen ilmeisten ongelmakohtien edessä harmittaa monia, kts. seuraava:

http://herkules.oulu.fi/thesis/nbnfioulu-201306011...

Tämäkin on vain yksi näkemys, mutta ote sisällöstä:

"Pyrin tutkielmallani vastaamaan kysymykseen, miten eri kansalaisuuksien työllisyys eroaa toisistaan ja kantaväestöstä. Selvitän myös, kuinka yleistä yrittäjyys on humanitaaristen maahanmuuttajien joukossa. Esitän lisäksi näkemyksen, jonka mukaan maahanmuuttotutkimus on vahvassa viranomaiskontrollissa, ja että tämä on tieteelle ja sille perustuvalle yhteiskunnan kehitykselle vahingollista.

Aikaisemmissa aihetta käsittelevissä tutkimuksissa on tehty metodisia virheitä, jotka piilottavat eroja eri kansalaisuuksien työllistymisessä. Lisäksi näiden maahanmuuttotutkimusten tuloksia on julkisuudessa tulkittu liian myönteisesti. Viranomaiset ovat myös kieltäytyneet selvittämästä maahanmuuton kustannuksia ja kuluja. Väitän, että nämä johtuvat tutkijoiden, toimittajien ja viranomaisten taipumuksesta poliittiseen korrektiuteen, jonka mukaan tietyille kansanryhmille haitallisen tiedon leviämistä tulee estää."

Yo. gradun tiivistelmän osaan kiteytyy se, miksi yhä useampi suomalainen on koko ajan entistä turhautuneempi "humanitääriseen" maahanmuuttoon, sen puolueelliseen tutkimukseen ja tulkintoihin ja median haluttomuudesta käsitellä ko. asioita. Tähän kun lisätään täysin typerä ja vahingollinen monikultturismihullutus ja sen pakkosyöttö, niin kyllähän siinä oikeutetusti alkaa järkeville ihmisille vastareaktioita tulla.

"humanitäärinen" = oikeasti avun tarpeessa olevat tuskin pääsevät tänne asti

Vastustan monikultturismia poliittisena ideologiana ja näkemyksenä, jonka mukaan mahdollisimman suuri määrä eri etnisiä yhteisojä omine kulttuureineen ja uskontoineen saman valtion&lakien sisällä muodostaisivat automaattisesti paremman yhteisön kaikille siellä eläville ihmisille.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #27

Muslimit eivät tunnusta kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #27

tokkopa perustuslakia.
sopimusten sitovuus ei ole betoniin pultattu.
Asiat onnistuu Bodil , jos on hyvää tahtoa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #40

Perustuslaissa on määritelty ettei ketään saa syrjiä kansallisuuden, etnisyyden jne perusteella.

Pitäisikö Ruotsi kieltää suomimamuja muuttamasta sinne rikollisuustilastojen perusteella?

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #41

eli kulttuurit jätetään mainitsematta.
Ainhan voi minimoida koko liikenteen.
Eikä sinun tarvitse huolestua, teemme vain sen mitä Australia ja Kanada ja ihan kohta keskeiset €Umaat tulevat tekemään.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #52

Kanada ottaa vastaan paljon enemmän pakolaisia Suomeen verrattuna.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #27

Sen enempää Suomen perustuslaki tai kansainväliset ihmisoikeussopimukset eivät estä valikoimasta maahanmuuttajia. Sen sijaan ne kyllä estäisivät pakkoruotsittamisen jos niistä jotain todella välitettäisiin.

Pekka Pylkkönen

Niin no ei ole minun erityisalaani. Luultavasti jostain virastosta löytyy joku palkattu päähäntaputtelija siihen hommaan.

Pitäähän siinä hälytyskellot ruveta kilkattamaan jos vaikka joka neljäs ryhmään X kuuluva henkilö raiskaa tai lähtee sotimaan terroristijärjestön riveihin. Ensin tulee mieleen ainakin lainsäädännön sorvaaminen sellaiseen muotoon ettei nyt ainakaan tueta epätoivottuja ilmiötä. Esimerkiksi sosiaaliturva pitäisi ehkä maksaa sellaisessa muodossa ettei sitä ole mahdollista lähettää ulkomaille tai edes saada oleskellessaan ulkomailla. Mikäli joku ryhmä taas raiskaa paljon, voisi olla syytä järjestää joku länsimaisiin seksuaalioikeuksiin orientoiva päivän tehokurssi joka pitää käydä ennenkuin muuttaa maahan. Tai jotain. En minä tiedä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #15

"jos vaikka joka neljäs ryhmään X kuuluva henkilö raiskaa tai lähtee sotimaan terroristijärjestön riveihin"

Juu, et tosiaan ole asiantuntija, joten sinun kannattaisi laittaa lähdeviitteitä noista 'päähäntaputtajista' ja etsiä vähän parempaa tietoa myös noista luvuista.

Joka neljäsTUHANNES ryhmään X kuuluvista olisi varmaan lähempänä kuin tuo sinun kilkatuksesi.

Miksi muuten haluaisit, ettei sosiaaliturvaa voisi lähettää ulkomaille? Jotta sen ulkomailla kituuttavan perheenkin olisi pakko tulla tänne selvitäkseen hengissa?

Olkoon ryhmä mikä hyvänsä, tilastot eivät osoita taipumuksen raiskaamiseen olevan RYHMÄN ominaisuus vaan että ryhmässä on enemmän YKSILÖITÄ jotka moiseen syyllistyvät. Jos tilastollisesti edusteuin ryhmä pistetään moiselle tehokurssille - onneksi olkoon, pääset itsekin käymään sen koska olet mies.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #21

No se oli hatusta heitetty luku ja jälkeenpäin ajateltuna hyvin huonosti valittu. Minulla ei ole mitään sellaista harhaa että neljännes jostain etnisyydestä syyllistyisi tuollaiseen.

En tosiaan tiedä mitkä oikeat ja tehokkaat keinot vaikka raiskauksien vähentämiseen ovat. Voisi kuvitella että prostituution laillistaminen vähentäisi niitä ainakin. Ketään ei pidä tuomita tai leimata viiteryhmänsä vuoksi. En kuitenkaan pitäisi sitä mitenkään leimaavana että esimerkiksi naisen asema Suomessa tehdään hyvin selväksi sellaisille maahanmuuttajille joiden kulttuurissa naisen asema on heikko. Se tuntuisi intuitiivisesti järkevältä.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #21

Eli miehillä ei ole sen enempää taipumusta raiskaukseen kuin naisillakaan? Sattuu vaan sattumalta olemaan niitä yksilöitä..? Melekosta logiikkaa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #15

Kyse on muutamista promillesta (jos sitäkään) joka raiskaa tai lähtee sotimaan.

Miehet raiskaa monintuhatkertaisesti muuhun väestön nähden. Pitäisikö miehille järjestää jotain valistusta aiheesta?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #28

Epäilemättä. Ja sallia esim prostituutio.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #37

Eihän prostituutio ole kiellettyä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #37

Mitä muuta pitäisi sallia kuin esim. prostituutio?

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #28

Montako promillea kaikkein lauhkeimmista muslimeista sallii tyttäriensä elää ateisteina tai lastensa homoseksuaaleina?
Minulla on ollut kollegoina kuusi postdoc muslimimiestä neljästä eri maasta - ei yksikään!
Jos puhuin yleisistä ihmisoikeuksista, tuhahtivat "kuka tuollaista kirjoittaa" .
+150 liian kotoutunutta somalityttöä on kadonnut suåmesta (HS) + 1500 ruotsista + kunniamurhat.
Kun emme saa kuriin jo olemassa olevia lahkoja, miksi päästää maahan porukkaa jonka ainoa toive on opettaa meille, kuinka tätä maailmaa eletään.

Tiedätkö mitä on tukholmasynfdrooma? dhimmi?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #59

Ihan vastaavasti voi kysyä esimerkiksi kuinka monta hindumiestä sallisi tyttärensä elää ateistina tai lastensa homoseksuaalisuutta. Tai Ugandan kristittyjä jne.

Vai oikein dhimmi, on niin helppo bongata niitä jotka ammentaneet oppinsa islaminvastaisilta propagandasivuilta ;).

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #69

Itse blogiin sen verran, että etnisyyden maininta on mielestäni perusteltua vain siinä tapauksessa, että se jollain tapaa edesauttaa tekijän kiinni saamista esim. tuntomerkkien takia. Tiedon saannilla taustan julkaisemista ei voi perustella, koska yksittäisestä teosta ei yleensä ole saatavilla sellaista tietoa, jolla olisi etnisyyden kannalta merkitykstä. Laajempaa tietoa eri viiteryhmiin kuuluvien tahojen rikollisuudesta isossa kuvassa on saatavilla tutkimusten kautta. Sen sijaan uhrien nimien julkaiseminen on oikein, koska rikos ei ole yksityisasia (jos sillä ei vahingoiteta uhria).

Ihan mielenkiinnosta kuitenkin kysyisin Bodililta, että kun tietyt ryhmät ovat yliedustettuina raiskaustilastossa ja tutkijat ainakin osittain tarjoavat selittävänä tekijänä kulttuurista taustaa, niin mitä mieltä sinä olet?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #74

On vaikeaa kyllä arvailla mitä taustalla on sen takia että tietoa on hyvin vähän. Kaikki etniset ryhmät olivat yliedustettuina (jopa suomalaiset paluumuuttajat) ja näin ollen yksi tekijä on ainakin maahanmuuttajuus. Jonkinlainen löyhempi sosiaalinen kontrolli kun muuttaa pois sukulaisten/yhteisön luota?

Kulttuuri ei oikein selitä sen takia että jos olisi kulttuurista kiinni niin sitten raiskaukset olisivat yleisiä mutta näinhän ei ole. Vain muutama promille jostain ryhmästä syyllistyy raiskaukseen. Raiskaus on myös paljon vakavampi rikos monissa ei-länsimaisessa kulttuurissa.

Yksi tekijä voisi olla että tulee sotaa käyvästä maasta mutta sekin osittain ontuu sen takia että tämä ei päde afrikkalaisiin (paitsi somalien osalta).

Itse olen kallellaan että siinä alakulttuuriteoriassa voisi olla jotain perää mutta vaatii kyllä lisätietoja/tutkimuksia.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #69

Bodil!
Ei tarvita Hinduja jne.
ihan omat lessut ja hellarit riittää kiitos!
En sanonut sinua dhimmiksi, kunhan kysyin tunnetko käsitteen.
Mutta, jos joku on, sinä olet.
Pointtini oli kuitenkin, että kun on lain noudattamisen kannalta ryhmiä, joiden valvontaan tahto tai resurssit ei riitä, miksi päästää maahan lisää. Auttaa voi muutenkin.
Miksi vaarantaa maan kyky auttaa maksimaallisella tehokkuudella ihmisiä tuolla jossain, kuskaamalla heistä prosentti tänne . Toiminta joka johtaa meidät lopulta kyvyttömiksi auttaa edes itseämme.
emer.prof. Pekka Nuortevan luennoilla opin, että näillä kivenkauloilla ruokitaan kestävästi korkeintaan 500000 persjalkaa, Pentti Linkola nokitti 100000een.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #69

Bodil, dhimmi on arabiaa ja keskeinen islamin termi jos et tiennyt.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #28

Tämä on ongelma, jota pitäisi parantaa. Huomaatko, että me miehet emme uhriudu tai koe leimautumista vaikka tuon ääneen sanotkin? Päinvastoin olemme samaa mieltä, että keinoja raiskausten vähentämiseksi tarvitaan. Milloin monikulturistit ottavat yhtä pragmaattisen lähestymistavan niihin ongelmiin, jotka ovat sen aatteen lieveilmiöitä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Muistaakseni sinäkin olet tehnyt päätöksiä että Suomen ruotsinkiliset raiskaavat 50% vähemmän kuin suomenkieliset.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Suomi on erittäin mediakeskeinen ja valtahakuinen yhteiskunta, jossa ajatellaan että mehän tässä tuotamme sitä ja tätä, kuten rasismia, jos kirjoitamme näin tai noin. Tämä vetoaa toimijoiden vallanhaluun ja liittyy sujuvasti 1970-luvun feministiseen tutkimusperinteeseen, jossa paljon tutkittu median ja mainosten naiskuvaa sillä ajatuksella, että media ja mainoskuvastot täällä olennaisesti tuottavat jotakin, kuten naista alistavia stereotypioita jne.

Etnisen taustan kertomisen kielto on valtasuhde, jossa joku muu asettuu päättämään siitä mikä on lukijan mielestä olennaista. Jos etninen tausta kerrotaan normaalina informaationa, lukija voi itse päättää siitä, miten jos mitenkään hän siihen suhtautuu. Suomessa kuitenkin etnisen taustan kertomisen kiellosta tehtiin suunnattoman suuri numero, ja tuloksena oli persujen maahanmuuttikriittisten nousu (Helsingissä). Historiasta ei vaan haluta ottaa mitään opiksi.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Tämän poliittisesti korrektin valkopesun vuoksi monet ovat - usein aiheellisesti - alkaneet olettaa, että jos jutussa tai tiedotteessa ei erikseen kerrota tekijän kansalaisuutta tai etnisyyttä, ovat tekijät ulkomaalaisia tai etnisyydeltään muita kuin kantasuomalaisia."

Älyvapaata logiikkaa, jossa vastuu on täysin olettelijalla. Tilastojen valossa olisi syytä olettaa, että tekijä on suomalaisjuurinen suomalainen, koska se on todennäköistä - mutta hyödytöntä sekin, koska tilastollinen todennäköisyys ei kerro kuka tiettyyn tekoon on syyllistynyt.

Syyllisyyden vääntäminen kollektiiviseksi kertoo vääristyneistä asenteista. Miksi tekijän etnisyyden tulisi aiheuttaa mitään rankaisutoimia kyseistä etnistä ryhmää kohtaan? Raiskauksiin syyllistyneistä 99,5 prosenttia on miehiä, mutta tämä fakta ei johda kuin räikeimmissä parodioissa ajatukseen, että esimerkiksi kaikkien miesten kansalaisoikeuksia tulisi rajoittaa, puhumattakaan nyt somessa huolettomasti heitetyistä väkivaltafantasioista tyyliin "Jos mies kävelee suojatiellä, saatanpa ajaa yli" tai "Miehet saunan taakse".

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Ei ole älyvapaata tulkintaa, vaan siinä itse asiassa kiteytetään hyvin niitä ongelmia, joita poliittinen korrektius tässä asiayhteydessä tuo.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/273987-tu...

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...

Yleisestikin "humanitäärisen" maahanmuuton ongelmakohdista ei tunnuta julkaistavan neutraalia ja riittävän yksityiskohtaista ja eriteltyä tietoa, jotta kansalaisilla olisi mahdollisuus perustaa tietonsa tutkittuun faktaan äänestyspäätöksensä tueksi. Vastoin Bodilin näkemyksiä Suomi voi valikoida tänne tulijat, mikäli tahtotilaa vain riittää. Oikeaan suuntaan tässä ainakin ollaan menossa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Totta kai pitää tutkia avoimesti, jos jokin ryhmä syyllistyy muita enemmän tietynlaisiin rikoksiin, ja tehtävä asialle jotain.

Vinoista ennakkoasenteista kertoo se, jos ollaan tässä yhteydessä kiinnostuneista ainoastaan tekijöiden etnisyydestä (tai pikemmin jostain mystisestä etnisyyden, kansalaisuuden, uskonnon ja pigmentaation yhdistelmästä).

Miksi ei olisi yhtä hyvin uutisoitava "Työtöntä epäillään raiskauksesta"?

Edellistä rinnastusta jatkaakseni, jonkin etnisen ryhmän maahanmuuton rajoittamista paljon tehokkaampi keino vähentää maahanmuuttajien tekemiä raiskauksia olisi tietenkin se, että maahanmuutto mistä tahansa syystä sallitaan ainoastaan naisille, kansallisuudesta riippumatta. (Pitäisikö tähän varmuudeksi vääntää rautalangasta, että tämä on sitten sarkasmia.)

Tai, Bodil Rosengrenin esittämään tilastotietoon vedoten, suomalaisten paluumuuttajien pääsy takaisin Suomeen pitäisi estää. Jääkööt sinne muualle raiskailemaan.

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen Vastaus kommenttiin #34

Maailmassa riittää avun tarvitsijoita loputtomasti, joten olisi järkevää kohdistaa se sellaisiin ihmisryhmiin, jotka tilastollisesti sopeutuvat parhaiten.

"Vinoista ennakkoasenteista kertoo se,..."

Onko sinulla antaa sellaiseen tutkimukseen linkkiä, jossa on tutkittu Lähi-idän ja Afrikan suunnalta tulleiden miesten suurta taipumusta erityisesti seksuaali- ja väkivaltarikoksiin?

Olen keskustellut spostitse Itä-Suomen yliopiston rasismitutkija Päivi Harisen kanssa, joka sanoi, että he keskittyvät tutkimuksissaan suomalaisten harjoittamaan rasismiin, eivät toisinpäin, kun sitä erikseen kysyin. Tämän vastauksen olen siis saanut spostiini. Ko. henkilö vielä toteaa: "- Se on minusta hirveen nurinkurista. Kun ollaan kauheen kriittisiä siitä, että maahanmuutto Suomeen aiheuttaa paljon ongelmia. Sitten kun me tehtäs tutkimusta siitä - sehän ansaitsisi tulla tutkituksi - niin se on sitten se paha, mitä vastaan hyökätään, Harinen ihmettelee." http://yle.fi/uutiset/rehtori_vartiainen_tutkijan_...

Kyseinen tutkija tuntuu niputtavan monen vaikean asian rasismi-termin alle, enkä ihmettele, kun ei tätäkään selkeää tutkimusten yksipuolisuudesta johtuvaa harmitusta ymmärrä.

Tuohon kyselemääni tutkimukseen: poliittinen korrektius estää sen tekemistä, tai ainakin sen rahoituksen. Jos joku sellaisen tekisi, niin paskamyrsky olisi valtava.

Tässä mielestäni hyviä tutkimusaiheita:

- Eri kansalaisuuksien työllistymiseen vaikuttavat tekijät
- Somalitaustaisten maahanmuuttajien ja jo kansalaisuuden saaneiden harjoittama rasismi Suomessa
- Muslimitaustaisten maahanmuuttajien vaikutus länsieurooppalaiseen yhteiskuntaan
- Humanitäärisen ja työperäisen maahanmuuton hyödyt ja haitat

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kukaan ei todennäköisesti ole niin typerä, että luulisi tekijän etnisyyden tarkoittavan, että pitäisi tehdä rankaisutoimia kyseistä etnistä ryhmää kohtaan - paitsi ehkä natsit. Aika kummallista, jos joku osaa kirjoituksestani lukea jotain tuollaista. Jos hän tulkitsee tekstin niin, hän tulkitsee sen väärin.

Kenenkään kansalaisoikeuksia ei pidä milloinkaan rajoittaa, paitsi lain määräämissä tilanteissa ja etniset tai vastaavat seikat eivät saa koskaan vaikuttaa siihen, miten ihmistä kohdellaan oikeuden edessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poliisin ongelma on siinä, että jos olisi mainittu tekijöiden olleen kantasuomalaisia, niin sitten some olisi alkanut huutaa siitä kuinka kantasuomalaisten kohdalla halutaan asiaa korostaa.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Tämän vuoksi olisikin järkevää, että media ja poliisi toimisivat johdonmukaisen avoimesti.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Eikö paras ratkaisu olisi että someväki rauhoittuisi eikä lähtisi vainoamaan etnisyyksiä jonkun rikosuutisen perusteella?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #33

Tietoa on hyvä saada. Uutinen jossa sanotaan että poliisi hakkaantui kadulla on huomattavan surkea verrattuna siihen että "Vasemmistoradikaali anarkisti heitti poliisia lasipullolla päähän". Tai "Puolassa kuollut ihmisiä" on huonompi uutisena kuin että "saksalaiset natsit murhasivat satoja tuhansia juutalaisia keskitysleireillä".

Ketään ei silti pidä vainota viiteryhmänsä tekojen vuoksi.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #33

Someväki ei ole instituutio, toisin kuin mediatalot tai poliisi. Paras ratkaisuhan olisi se, että kukaan ei tekisi rikoksia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #46

Kyllähän rikoksiin, ylilyönteihin ja huonoon käytökseen syyllistyneet usein syyttävät muita. Jokaisen soisi kuitenkin omalla kohdallaan miettivän, minkä verran järkeä on perustelussa: "KOSKA media ei kertonut epäiltyjen etnistä taustaa, NIIN en nyt vain voi mitään sille, että tässä jaan Facebookissa vahvistamatonta tietoa tekijöiden etnisyydestä ja samalla lietson lynkkausmielialaa. MEDIAN SYY!!1"

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Poliisin ongelma on siinä, että jos olisi mainittu tekijöiden olleen kantasuomalaisia, niin sitten some olisi alkanut huutaa siitä kuinka kantasuomalaisten kohdalla halutaan asiaa korostaa."

Tämä on täysin mahdollista, mutta kääntöpuoli on se, ettei kenellekään olisi heti kättelyssä tullut mieleenkään epäillä tekijöiden olleen ei-kantasuomalaisia maahanmuuttajia. Turhat spekulaatiot ja niiden johdosta tapahtuva kansalaismielipiteiden polarisaatio vähenisi. Tämä oli käsittääkseni Kerosen ydinpointti.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Täällä ei ole yhtä ainoaa maahanmuuttajataustaisen tai etniseen vähemmistöön kuuluvan kommenttia.

Tästä varmaan päätellään, että kaikki mainitut itse vastustavat etnisen taustan ja täsmällisen alkuperämaan kertomista rikosuutisissa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta maahanmuuttajat / etniset vähemmistöt eivät voi julkisesti kirota sitä että jotkin muut etniset ryhmät tuottavat huonoa mainetta joka sitten perusteettomasti kohdistuu myös heihin.

Esim. gambialainen kaveri rantakalliolla esitti kriittisiä kommentteja Boko Haramista, jota ei kuulemma kaivata heidän maahansa. Yhtä lailla afro voisi esittää kriittisiä kommentteja muista Afrikan kansallisuuksista ja kulttuureista, mutta niiden julkaisu olisi Suomessa ilmeisesti rasismia.

Anna-Kaisa Korhonen

Minun piti oikein kirjautua tänne, päästäkseni kommentoimaan tätä puheenvuoroa. Raiskaajan etnisen tai maahanmuuttajataustan kommentointi uutisoinnin yhteydessä on tietysti leimaavaa ja täysin turhaa. Raiskaukseen syyllistuneen nimet ja kuvat tulisi kuitenkin AINA julkaista mediassa ja se voisi koskea kaikkia seksuaalirikollisia, heidän taustoistaan riippumatta. Vetäköön lukija sitten julkaistuista tiedoista omat johtopäätöksensä. Amerikassa on voimassa käytäntö, jonka mukaan raiskaajien osoitetiedot, nimi ja kuva rekisteröidään nettipalveluun, josta ne ovat vapaasti saatavilla. Samanlaista käytäntöä kaivattaisiin meille Suomeenkin.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

On syy, minkä vuoksi noin ei pidä tehdä, vaan on parempi puhua epämääräisillä, yksilöimättömillä termeillä. Tämä on raiskauksen uhrin suojelu. Jos esimerkiksi isä raiskaa lapsensa, aiheuttaa raiskatun nimen ja kuvan kertominen julkisuuteen helposti lisää häpeää ja kärsimystä raiskauksen uhrille. Jenkkilän järjestelmä on huono.

Anna-Kaisa Korhonen

Niin, jenkeissä siis julkaistaan ja rekisteröidään seksuaalirikollisten osoitetiedot, nimet ja kuvat. Ei kuitenkaan näiden rikoksien uhrien henkilö- tai osoitetietoja.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #51

Rikollisen tiedot johtavat helposti uhrin tietojen paljastumiseen etenkin paljon huomiota saaneissa rikoksissa ja esimerkiksi rikoksissa, jotka tapahtuvat lähipiirin keskuudessa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #51

Meillä on Suomessa poliisi joka hoitaa rikostutkintaa ja oikeuslaitos joka hoitaa tuomitsemisen. Julkaisemalla tekijän/epäillyn henkilötietoja on vaarana että uhrin henköllisyys selviää tai jotain lynkkausjoukkoja lähtee riehumaan.

Anna-Kaisa Korhonen Vastaus kommenttiin #68

Olisin hyvin tyytyväinen, jos Suomessa ylläpidettäisiin Amerikan tapaan rekisteriä tuomituista seksuaalirikollisista ja voisin henkilökohtaisesti varmistua siitä, että potentiaalisia rikoksenuusijoita ei vaanisi ainakaan omilla kulmillani.

Minusta vaikuttaa siltä, että suomalainen media ja oikeuslaitos keskittyvät enemmän seksuaalirikollisten suojelemiseen kuin uhrin aseman pohtimiseen. Rikollisten tietoja julkistettaessa voitaisiin uhrin henkilöllisyyden suojaaminen tietysti huomioida siinä tapauksessa, että tekoon syyllistyneellä rikollisella ja uhrilla olisi ollut läheinen perhesuhde. Mahdolliset lynkkausjoukot eivät jostain syystä ole koskaan oleet meillä ongelmana, eivätkä ne ole sitä myöskään Amerikassa: Sielläpäin kun raiskauksesta annettaan oikeita tuomioita ja tekoon syllistyneet rikolliset sijoitetaan hyvään turvaan sinne, minne he oikeasti kuuluvat, eli vankilaan.

Suomi lienee tällä hetkellä ainoa länsimaa, jossa joukkoraiskauksesta voidaan tuomita ehdollista vankeutta ja tuomioistuin ottaa jopa tuomiota harkitessaan lieventävänä seikkana huomioon raiskaajien saaman negatiivisen mediajulkisuuden! Amerikassa vastaavasta rikoksesta saisi vähintään 25 vuoden ehdottoman tuomion.

Viljo Häggman

Ongelmana nimien julkaisemisessa on siinä että on myös paljon tekaistuja raiskaussyytteitä. Mies löytää uuden naisen ja katkera entinen syyttää tätä raiskaamisesta. Nimi ja kuva mediaan. Ura ja elämä tuhottu, vaikka miten tulisi todetuksi syyttömäksi.

Janne Kilposuo

Samankaltainen ongelma on insesti syytteet.
Oikeasti pedofiilit voivat huseerata rauhassa. Siksi paljon raivopäisiä perättömiä ilmiantoja tehtiin katkerissa erokamppailussa, ettei juuri mitään oteta enää todesta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tämäkin keskustelu kertoo siitä miten kipeä maahanmuutto- ja monikulttuurisuusongelma on ja miten se sairastuttaa oman yhteiskuntamme sisältäpäin.

Kaikki tämä on lopulta dokumentaatiota siitä miten yhteiskunnallinen häiriö kasvaa ja syö vähitellen eväät terveeseen ajatteluun. Jäljelle jää väistöliikkeitä ja kiertoilmaisuja, ja totuuden romahtaessa romahtavat myös sosiaalista eheyttä ylläpitävät moraalikoodit.

Maahanmuuttokeskustelut alkavat olla jo niin kliseisiä ettei niiden parodioiminenkaan ole enää mahdollista. Ne ovat kuin suoraa sketsiä. Mutta niiden vaikutus alkaa olla vakava. Mitä enemmän puhutaan, sitä enemmän kehittyvät tosiasiallisen puhumattomuuden ja tosiasioiden kiertämisen keinot.

Poliisin tiedottamispolitiikka on yksi esimerkki surkeasta julkisuudenhallinnasta. Median harrastama "olemme valinneet puolemme" -uutisointipolitiikka ei tee kunniaa totuudelle eikä minkäänlaisille journalistisille hyveille.

Jäljelle jää poliisi, joka näyttää typerältä, ja toimittaja, joka paistattelee omassa "valistusta tietämättömille impivaaralaisille" jakavassa narsismissaan.

Janne Kilposuo

On onnemme, että olemme n. 20v jäljessä muusta €Uroopasta tässä asiassa.
Keskeiset €U-maat ovat kohta pakotettuja mahdollisesti lakimuutoksia vaativiin toimenpiteisiin, mitä tulee yli rajojen kuleksivaan porukkaan, nimike mikä hyvänsä.
Se, minkä Britit, Saksa ja Ranska tekee, voivat muut maat tehdä perässä ryhtymättä edelläkävijöiksi tai odottamatta, että tilanne pääsee samalle tasolle.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Tietoisku: Toisen polven afrikkalaisperäiset mamut lasketaan poliisin mukaan kantasuomalaisiksi. http://mvlehti.net/2015/08/07/poliisi-avautui-rais...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ja siinä taas lähdekritiikki kukoistaa , mv-lehti ...

Esa Niemi

Bodil, tuossa MV-lehden lähteenä näyttää olevan Karjalainen lehti, jonka lähteenä on poliisi... Siinä on kuvakaappaus ja linkit...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ehkä tämän kaltainen etnisyyden vaatimus on vähän hankalaa. Jos vuodessa Suomessa tapahtuu 11.000 raiskausta ja niistä uutisoidaan 11, niin taitaa olla lähinnä toimittaja joka päättää mitkä ylittävät uutiskynnyksen. Etnisellä taustalla ei toivottavasti ole merkitystä sille mitkä tapaukset ylittävät uutiskynnyksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset