Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Vasuri- ja Persunuorille väkivalta on jees!

  • Mitä eroa on Vasemmistonuorten politiikalla, Persunuorten politiikalla ja kasalla sontaa? Sonta on rehellisesti paskaa.
    Mitä eroa on Vasemmistonuorten politiikalla, Persunuorten politiikalla ja kasalla sontaa? Sonta on rehellisesti paskaa.

Jyväskylän natsimielenosoituksen ja sen jälkeisen poliittisesti motivoituneen väkivallanteon myötä poliittiset järjestöt läpi puoluekentän laativat ja allekirjoittivat poliittisen väkivallan vastaisen kannanoton. Kannanotossa tuomitaan yksiselitteisesti kaikki poliittinen väkivalta, kuten demokratiassa kuuluukin. Käytännössä kaikki merkittävät poliittiset järjestöt allekirjoittivat kannanoton. Näkyvän poikkeuksen muodostivat Vasemmistonuoret ja Perussuomalaiset nuoret. Kukaan ei taida olla yllättynyt.

Vasemmistonuorten mukaan kannanotto "vie liikaa huomiota itse ongelmasta, kansallissosialistisesta Suomen Vastarintaliikkeestä ja sen harjoittamasta väkivallasta. Kaikkia poliittisia aatesuuntauksia ja järjestöjä ei voida syyttää siitä, mihin SVL on syyllistynyt." Käytännössä Vasurijugend toteaa, että heistä vain SVL:n harjoittama poliittinen väkivalta on väärin ja muu poliittinen väkivalta on oikein. Millään selityksillä tätä ei muuteta.

Vasurinuorten kiemurtelu asettuu erityisen kyseenalaiseen valoon sen vuoksi, että se ei ole pelkästään SVL, joka harjoittaa Suomessa poliittista väkivaltaa. Myös poliittisen spektrin vasemmasta äärilaidasta löytyy tätä. (Ääri-)vasemmiston harjoittama väkivalta ei myöskään ole laadultaan mitenkään erilaista verrattuna SVL:n väkivaltaan, vaan myös vasemmiston poliittinen väkivalta kohdistuu muun muassa ihmisiin, vaikka Li Andersson kuinka selittäisi vasuriväkivallan olevan erilaista.

Muutamina esimerkkeinä vasuriväkivallasta mainittakoon itsenäisyyspäivän Kiakkojuhlat-mellakka. Kymmenien, jopa satojen tuhansien omaisuusvahinkojen lisäksi mellakassa haavoittui parikymmentä poliisia ja kaksi niin pahasti, että he joutuivat sairaslomalle. Lisäksi poliisien hevosia hakattiin avohaavoille. Kiakkojuhlat-mellakka ei tietenkään ole ainoa esimerkki äärivasemmiston väkivallasta. Esimerkiksi Tampereen Gay Pride -kulkueessa antifa ajoi pulloja heittelmällä ja turpaan vetämisellä uhkailemalla väärin ajattelevan osan kulkueesta pois.

Yhtään sen parempia eivät tietenkään ole Persunuoret. Persunuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan Perussuomalaiset nuoret olisivat tahtoneet olla mukana poliittisen väkivallan vastaisessa kannanotossa, mutta eivät voineet tehdä sitä, koska kannanottoon oli "upotettu vihjaus immoscaseen". Lause, jota Tynkkynen tarkoittaa, oli "uhkaava retoriikka ja ääriajattelulla flirttailu ovat kohonneet otsikoihin".

Kylläpä on mallikelpoista itsensä laittamista ristille ja uhriutumista, Tynkkynen! Järjestönne ei voi olla mukana poliittisen väkivallan vastaisessa kannanotossa, koska kannanotossa on YKSI LAUSE, jonka TE ITSE tulkitsette tarkoittavan teitä itseänne. Te siis itse oikein alleviivaatte, että Immosen kommentti oli teidänkin mielestänne ääriajattelua. Muutenhan olisitte halutessanne voineet tulkita tuon tarkoittavan Suomen vapautusnatsien pöljäilyjä. Mutta ei; te päätitte, että kyllä on taas pientä perussuomalaista mollattu.

Suomessa tapahtuu aidosti poliittista väkivaltaa yhä kasvavissa määrin. Tuo poliittinen väkivalta on aiheuttanut henkilövahinkoja ja satojen tuhansien omaisuusvahingot. Silti Persunuorten mielestä suuri ongelma on se, että jonkun lauseen voi tulkita tarkoittavan heitä. Perussuomalainen on aina uhri, tapahtui mitä tahansa.

Sekä Vasurinuorten että Persunuorten pitäisi mennä itseensä ja katsoa peiliin. Maailma ei todellakaan ole niin yksinkertainen paikka, että kaikki ongelmat on selitettävissä muutamakymmenpäisellä joukolla uusnatseja. Maailma ei myöskään ole niin typerä paikka, että kaikki maailman asiat pyörisivät Perussuomalaisten navan ympärillä. Poliittinen väkivalta on oikeasti uhka ja demokraattisessa oikeusvaltiossa siihen pitää suhtautua vakavasti, ei vähätellen ja kiemurrellen.

Tässä ihan oikeassa fyysisesti olemassaolevassa maailmassa poliittista väkivaltaa tapahtuu sekä äärioikealta että äärivasemmalta. Se on se ongelma. Vasurinuorten kaksinaamaisuus ja Persunuorten marttyyrileikki eivät ole mitään muuta kuin idioottimaista vastuunpakoilua ja poliittista peliä. Kyllähän sillä saa pisteitä omien joukosta ja kiva saada mustamaalata poliittinen vastapuoli pahiksiksi, mutta mitään oikeasti hyvää ja positiivista muutosta tuolla touhulla ei koskaan saa aikaiseksi. 

Mitä eroa on Vasemmistonuorten politiikalla, Persunuorten politiikalla ja haisevalla kasalla hevosen sontaa? Hevosen sonta on sentään rehellisesti paskaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Loppupeleissä on yhdentekevää, millä perusteilla väkivaltaa harjoitetaan. Sitä harjoitetaan kuitenkin, eikä se päivittelemällä lopu. Sellainen on ihmisrotu.

Sen voi jossain pohjoismaisessa viitekehyksessä valita, kenen pyssyjä kumarretaan, mutta loppu on kovin pitkälti haihattelua.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se se onkin aina ratkaissut asiat kun ihmiset, joilla ei ole juuri mitään riskiä olla väkivallan tekijä saati uhri, sanoutuvat irti väkivallasta.

Tietysti voi argumentoida, että siinä jonkinlaisen esikuvan asemassa vaikutetaan. Sitten voi pohtia, että kenen esikuvia he oikeastaan ovat?

Sitä ajatusta kun seuraa, huomaa nopeasti, että irtisanoutujat yliarvioivat itseään ja yksinkertaistavat ympäröivän todellisuuden.

Miksei kukaan vaadi SVL:ää irtisanoutumaan väkivallasta? Tai vaikka ISIS:tä?

Kimmo Veijalainen

persunuorlle väkivalta ei ole jees - persunuorille vain semmoisen julkilausuman allekirjoittaminen, joka on suunniteltu persuille vittuiluksi, ei myöskään ole jees.

Näin olettaisin, en kuulu persunuoriin, vaikka olenkin aika nuorekas. Ja komea.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Persunuoret itse päättivät, että se on heille vittuilua. Se oli siis heidän oma tulkintansa, että Olli Immonen edustaa ääriajattelua. Itsehän en ajattele näin, mutta Perschfinnejugend selkeästi ajattelee.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomessa on pitkät julkilausumaperinteet - siis politiikassa - joiden arsenaaliin kuuluu toki ryhmäkuntainen salakettuilu oletettuja väärinajattelijoita kohtaan.

Perinteisiä esimerkkejä ovat mm. valikoiva rauhanliike (USA:a vastaan, kommunistidiktatuurien puolesta) ja Suomen Rauhanpuolustajat (N-liiton miehitysten puolesta) tai sananvapauden esille nosto (ei koskenut toisinajattelijoita), imperialismin tuomitseminen (vain länsimaiden) tai yhtenäisen kansan puolesta (mutta ei toki diktaattoreita vastaan), solidaarisuuden suuret ilmaisut (eivät koskeneet esim. Walesan vapaita ammattiliittoja) ja demokratiavaatimukset (eivät koskeneet itäblokkia) jne.

Persuille kävi yhtä ohrasesti, kun se ehdotti eduskuntaryhmille pidättäytymistä kaikenlaisesta syrjinnästä: mikään muu ryhmä ei liittynyt julkilausumaan, koska positiivisen syrjinnän valikoiva käyttö oli tarkoituksenmukaisesti olemassa.
Tämä on siis aina ollut aivan ns. normikamaa Suomessa. :-)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mutta kysymyshän ei ole vain nuorista ja vain poliittisesta väkivallasta. Kokonaiskuva esittää koko kansallisen politiikan ajautumista umpikujaan.

Politiikka on antautunut "taloudelle". Taloudessa taas suurilla rahoilla suoritettavat suuret rahaoperaatiot ratkaisevat kaiken. On se ja sama millaista "talouspolitiikkaa" kansallisvaltioiden puoluepukarit muka kannattavat, tosiasiassa ylikansallinen taloustotalitaristinen koneisto, jossa raha- ja pankkijärjestelmä ovat sulaneet yhteen, määrää kaiken mitä kansallisella tasolla saa tehdä.

Poliitikot, jotka ovat valtataisteluihin mieltyneitä ja toistensa nokkimisesta syvää tyydytystä saavia pyrkyreitä, eivät tietenkään lyö hanskojaan tiskiin ja totea rehellisesti ettei millään kansallisella politiikalla ole enää mitään virkaa. He suuntaavat poliittiset intohimonsa nyt toisaalle, nostattavat ideologiset taistelut takaisin politiikan keskiöön.

Ja paradoksaalista kyllä, se näyttää toimivan. Parlamentti pelastuu koska ulkoparlamentaarinen toiminta nostaa ideologioiden riivaamaa medusanpäätään. Poliitikot tarvitsevat nyt kipeästi kaikkea mikä voidaan nostaa ideologisen tikun nokkaan.

Kaikenlaiset ideologit ja ideologiat ovat tämän päivän "totuuksia". Ja niiltä kaikilta on jalat reippaasti irti maasta, ehkä eniten näillä aaterintamilla missä yhtäältä "ihmisoikeusideologit" vahtivat "natseja", "rasisteja", yms, haukansilmin ja ovat valmiita ilmiantamaan jokaisen noidaksi epäiltävän, ja missä toisaalta epätoivoisimmat ääriliikkeet erehtyvät keskinäisiin kärhämiin ja väkivallantekoihin.

Esimerkiksi tämä puoluepukareiden nyt Jyväskylän uusnatsimielenosoituksen jälkeen toisiltaan vaatima ehdoton irtisanoutuminen kaikesta poliittisesta väkivallasta näyttää, hmm, sanoisinko yllättävän "järjestelmälliseltä". Siis, jos tässä voisi soveltaa samankaltaista termiä jolla poliisi kuvasi Vastarintaliikkeen toimintaa Jyväskylässä.

Poliitikoillehan kaikki maailmassa muuttuu poliittiseksi valtataisteluksi, jossa armoa vastapuolueille ei anneta. Myös tämä kovasti moraalisävyinen irtisanoutumispolitiikka on lopulta vain poliittista laulantaa. Se kuuluu nykyiseen ajatustotalitarismiimme. Itse asiassa se on ilmiantokulttuurin toinen puoli.

Olen kirjoittanut yhteiskuntailmapiirimme totalitarisoitumisesta ja taantumaan olennaisesti kuuluvasta ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurista laajemmin tuolla:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2015/08/ilmiantok...

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

En nyt yli-ikäisenä ja nykyisin puolueisiin sitoutumattomana (voinen pöydänputsaamismielessä paljastaa olleeni muutamia vuosia silloisen SNDL:n jäsen) edusta VaNun kantaa, mutta sanottakoon (tätä taustaa vasten) oma käsitykseni:

En ole lainkaan yllättynyt siitä, ettei VaNu allekirjoittanut vetoomusta. Ongelma vetoomuksessa on mielestäni ennenkaikkea siinä, että "ääriajattelu" on sinne pitänyt laittaa ja jättää se täysin avoimeksi. Konteksti on tietysti väkivalta, mutta lausuman toinen virke laventaa virkkeen edetessä tätä kenttää tarpeettomasti. Ääriajattelulla voidaan tarkoittaa nyt mitä tahansa valtavirrasta poikkeavaa ajattelua.

Minua kiinnostaisi tietää, kuka tai ketkä ovat olleet kirjoittamassa lausumaa. Epäilen, ettei VaNu ole ollut mukana. Paranoidi voisi väittää ääriliikelaajennuksen olleen jopa ansa (en itse usko tähän, sillä pidän nuorisojärjestöjä kuitenkin liian kokemattomina näin taitavaan kikkailuun), johon VaNu astui. Jatkaakseni spekulointia, jos nuorisojärjestöt olisivat halunneet oikeasti kaikki mukaan, olisi lauseita pitänyt hioa yhdessä.

Selityksessään VaNu tekee kömpelösti hirttäytyessään liikaa kiinni SVL:en. Tässä mielestäni Jaakko Häkkisen lainaama (http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199813-miksi...) Sophia Leppä kiteyttää asiaa jo paremmin. VaNu ei varmasti tuomitse mm. monia talonvaltauksia; päinvastoin, ja se onkin oikein.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sebastian Tynkkynen tyrkyllä persupuolueen johtotehtäviin. Meriittejä ainakin BB-talosta.

http://www.ps-nuoret.fi/uutiset/kannanotto-tynkkyn...

Jaakko Häkkinen

Tärkeintä on että ne kuitenkin omin reunaehdoin irtisanoutuivat väkivallasta. Vaikka nuo reunaehdot huteria ovatkin...
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199813-miksi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset