Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Paavo Väyrynen on rehti poliitikko, joka piti lupaukset äänestäjilleen

  • Paavo Väyrynen: Suomen rehellisin poliitikko
    Paavo Väyrynen: Suomen rehellisin poliitikko

Paavo Väyrynen on kova jätkä, koska ei lähde eduskuntaan, mikäli ei saa ministerinsalkkua. Väyrynen nimittäin toimii juuri, kuten äänestäjilleen lupasi. Väyrynenhän sanoi selkeästi ennen vaaleja, että ei lähde eduskuntaan, mikäli ei saa ministerin salkkua. Tämä oli täysin selvää hänen äänestäjilleen, jotka äänestivät häntä eduskuntaan tuntien ja tietäen Paavon metkut. Hän siis oli suoraselkäinen ja antoi äänestäjilleen tasan sen, mitä lupasi ja mitä äänestäjät tahtoivat.

Jostain syystä sitten etelän ihmiset, tyyliin helsinkiläiset surusilmäiset opiskelijatytöt, jotka eivät Paavoa äänestäneet tai olisi edes voineet äänestää, ovat ryhtyneet ruikuttamaan, miten Paavo ei "kunnioita demokratiaa" tai miten Paavo "petti äänestäjät". Ei muuten pettänyt, vaan harvoin on poliitikko toiminut tasan yhtä suoraselkäisesti ja lupaustensa mukaisesti kuin Paavo. Etelän ihmiset eivät vaan ymmärrä Lapin tai lappilaisten mentaliteettia ja he yrittävät asettaa oman näkökulmansa joksikin objektiiviseksi totuudeksi, jonka avulla he voivat määritellä, miten poliitikon tulee toimia.

Ette muuten pysty sitä määrittelemään. Teistä kenelläkään ei ole mitään sanomista siihen, toimiiko Paavo oikein vai väärin. Vain ja ainoastaan Väyrysen äänestäjillä on siihen sanomista ja ne äänestäjät ovat vuodesta toiseen tukeneet Väyrystä ja luottaneet hänen toimintaansa. Mikäli Väyrynen olisi "pettänyt" äänestäjät, silloin äänestäjät olisivat kyllä lähteneet. Totuus kuitenkin on, että Väyrynen ei ole äänestäjiään pettänyt, tälläkään kertaa.

Ihime motkottamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Paavo kertoi myös EU vaaleihin osallistuessaan, että pesti saattaa jäädä lyhytaikaiseksi, koska aikoo osallistua eduskuntavaaleihin, ja en muista puhuiko jo tuolloin myös ulkoministerin salkusta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ja tuolloinkin, Perttu, Väyrynen piti sanansa.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Muuten minulle on yhdentekevää missä Paavo istuu, kunhan ei päädy tosiaan ulkoministeriksi. Minusta Tuomiojakin oli aivan liian suuri Venäjän ymmärtäjä. Ryhtyi puhumaan pakotteiden purkamisesta heti kun vähänkin Ukrainassa aseet vaikenivat. Useimmat Euroopan maiden ulkoministerit jäivät odottelemaan, onko kyse vain tupakkatauosta vai ihan oikeasti tulitauon onnistumisesta, mutta Tuomiojan oli ihan pakko mennä asioiden edelle. Katson, että Väyrynen on Tuomiojaakin suurempi Venäjän ystävä, joka on niin rähmällään itään kuin kylmän sodan ajan konkari voi nykypäivänä enää olla. Mitä vähemmän sellaisia päästetään ministereiksi niin sitä parempi.

Mikko Vapa

Länsimaat yhdessä Kiovan opposition kanssa saavat väkivalloin kaataa Ukrainan laillisen hallinnon, mutta Venäjä ei saa puolustaa itäukrainaa. Kummallista logiikkaa. Miksi näin Ossi?

Petteri Hiienkoski

Kertoiko Paavo Väyrynen - ja hänen puoluetoverinsa Olli Rehn - myös ennen europarlamenttivaaleja rehellisesti äänestäjille, että asettuvat ehdolle eduskuntavaaleissa ja jättävät paikkansa europarlamentissa, jos tulevat valituksi eduskuntaan ja hallitukseen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset