Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Suomessa ei ole tapahtunut vaalivilppiä ja Sipilä on rehellisesti pääministeri

  • Kuvassa oleva vilpillinen ääni ei liity tapaukseen.
    Kuvassa oleva vilpillinen ääni ei liity tapaukseen.

Meikää on nyt liitetty somessa joihinkin vaalivilppiepäilysryhmiin ja siellä on pyörinyt kaikenlaisia vaalivilppiadresseja. En aio linkata näihin, koska en tahdo misinformaation leviävän. Kertoisin teille nyt salaisuuden, että tätä vaalivilppiä EI ole tapahtunut.

Aikoinaan Helsingin tietyillä äänestysalueilla epäiltiin olleen vaalivilppiä ja jopa Yle teki tästä kohauttavan ohjelman. Mikäli vaalivilppi olisi ollut totta, olisi se syönyt vahvasti koko Suomen järjestelmän uskottavuutta. Kävimme sitten toverini ja yhteiskunta-aktiivi Aki Greussin kanssa laskemassa uudestaan näiden Ylen nimeämien äänetysalueiden äänet ja tarkistamassa, että kaikki mätsäsi. Tämä on muuten jotain, jonka kuka tahansa voi tehdä, jos epäilyttää vaalien lopputulos.

Se, mitä saimme tietää, oli meille valtava shokki: Yle oli liioitellut ja puhunut ohjelmassaan lööperiä! (Ei olisi varmaan kukaan uskonut, että Yle puhuu soopaa.) Ääniä olikin oikean verran, kaikki oli kohdallaan ja ainoat virheet olivat normaaliin inhimilliseen marginaaliin mahtuvat heitot, joita on aina kaikissa piireissä.

Yksi näissä vaalivilppiepäilyissä vahvasti esiintynyt taho on ollut Tieto-Enator. Tämä epäilys johtuu siitä, että Yle käyttää Tieto-Enatorin toimittamaa ohjelmistoa kertoakseen vaalien tulokset. Tämä ohjelmisto on pari kertaa näyttänyt vääriä lukuja televisioruudulla, vaikka toki nuo luvut on pian korjattu oikeanlaisiksi. Joku on sitten saanut tästä päähänsä, että Tieto-Enator jotenkin voisi manipuloida ja manipuloisi vaalien tuloksia.

Tämäkään ei tietenkään pidä paikkaansa. Tieto ei ole missään vaiheessa mukana äänten laskemisessa, kuten ei muuten ole myöskään Yle. Tieto ei pääse missään vaiheessa käsiksi yhteenkään ääneen ja sillä ei ole edes teoriassa mitään vaikutusvaltaa vaalien lopputulokseen. Ainoa, mitä Tieto voi tehdä, on kertoa muiden sille kertomia tuloksia eteenpäin. Jos Tieto harjoittaisi vaalivilppiä, olisi se about sama kuin jos minä väittäisin, että sain miljoona ääntä. Toki joku voi uskoa, mutta ei se silti tarkoita, että olisin pääministeri.

Surullinen fakta on se, että vaalivilppiä ei ole tapahtunut, vaan suomalaiset rehellisesti äänestivät lestadiolaisen pääministeriksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jo ennen poliitikonuraansa kaiken saavuttanut lestadiolainen saattaa osoittautua selvästi paremmaksi kuin selkärangaton omaneduntavoittelija, joka uskoo sen, mistä sille maksetaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varsinaista tuloksiin vaikuttavaa vaalivilppiä ei Suomen vaaleissa voi olla, koska äänten laskeminen suoritetaan ulkopuolelta valittujen kansalaisten toimesta ja se tapahtuu suuressa salissa äänestysalueittain pitkien pöytien ääressä. Yhdessä salissa saattaa ainakin Helsingissä olla useita kymmeniä äänten laskijoita ja pöytäpäälliköt tarkistavat niput ennen kuin ne toimitetaan vaalilautakunnalle.

Olin aikoinani itse ääntenlaskijana 70-luvun lopun pressanvaaleissa ja 80-luvun alun eduskuntavaaleissa, joten tiedän hyvin kuinka se ainakin silloin tapahtui. Tosin kun kaikki hylätyt laput toimitetaan erikseen lautakunnan tarkistettaviksi, niin periaatteessa on mahdollista, että hylätyistä lautakunta jotkut laput siirtää hyväksyttyihin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Surullinen fakta on se, että vaalivilppiä ei ole tapahtunut, vaan suomalaiset rehellisesti äänestivät lestadiolaisen pääministeriksi."

Miksi arvoliberaalia haitta lestadiolainen pääministeri? Eikö arvoliberaalin pitäisi hyväksyä myös se, että jotkut kannattavat toisenlaista arvomaailmaa? Sipilä on luvannut olla puuttumatta homoliittoihin, joten jospa Sipilän annettaisiin ihan rauhassa harrastaa omaa lestadiolaista uskontoaan.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kenenkään ei pidä hyväksyä mitään, mitä ei tahdo hyväksyä ja ihmiset ovat poikkeuksetta pikkasen monimutkaisempia olentoja kuin yksinkertaisia laatikoita, joissa on esim. label "arvoliberaali".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset