Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Hyvät ideat eivät onnistu Suomessa, koska Suomi on byrokraattinen Helvetti

  • Keskimääräinen suomalainen byrokraatti mielipuuhissaan
    Keskimääräinen suomalainen byrokraatti mielipuuhissaan

Hollannissa on keksitty hieno innovaatio. Opiskelijat saavat asua ilmaiseksi vanhainkodissa. Idea perustuu siihen, että vanhukset eivät tarvitse pelkästään hoitajia, vaan myös tavallista inhimillistä kontaktia. Sekä opiskelijat että vanhukset hyötyvät; opiskelijat säästävät asumisessa pitkän pennin ja vanhukset saavat seuraa, kun nuoret katselevat heidän kanssaan jalkapalloa ja muuta sellaista. Tällaisia ideoita tulisi ottaa Suomessakin käyttöön, jotta vanhusten asema paranisi.

Harmi vain, että tässäkin iskee päälle byrokratia ja suomalainen kulttuuri. Kun tällaista ideaa aikoinaan pohdittiin, olivat ammattiyhdistysliikkeet välittömästi kaivamassa kivääreitä, sillä tämähän heikentäisi heidän asemaansa. Kyllähän sitä nyt pitää olla vähintään ammattilainen ja mieluusti liiton jäsen, jotta pystyy pitämään seuraa vanhuksille! Miettikääpä, jos vaikka soittaisit kitaraa ilmaiseksi ja joku vanhus tykkäisi siitä, niin veisit heti työpaikan sadoilta tai jopa tuhansilta hoitajilta.

Tai jos vanhus tahtoisi, että täyttäisit hänelle vesilasin. Mikäli toiminta on edes etäisesti ammattimaista, eli jos saat siitä vastineeksi vaikkapa katon pään päälle, niin tarvitset heti hygieniapassin. Mikäli vanhus pyytää, että tuot hänelle pöydälle unohtuneet lääkkeet, tulee sinun olla vähintään lääkehoitopassin suorittanut lähihoitaja. Ja tietysti jo se, että työtön saisi hengailusta vastineeksi asuinpaikan tuo esille monta probleemaa, joita ratkaisemaan tarvitaan armeija veroviraston väkeä ja byrokraatteja.

Okei, saatan vähän liioitella, mutta valitettavasti en kovin paljoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jos idea kuulostaa hyvältä, se ei toteudu Suomessa.

Pekka Pylkkönen

Todella hienoa että hulluiltakin kuulostavia ideoita uskalletaan kokeilla. Tietysti hullultahan tuo kuulostaa vain jos ehtii huutaa "ei käy!" Ennenkun ajattelee yhtään pidemmälle.

Pekka Heliste

Eikä Hollanissakaan, kyseessä on kuriositeetti

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset