Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Ratkaisu veronkiertoon: Suomesta Pohjois-Korea!

  • Kuvassa se käytännön keino, jolla verohallinto haluaa verottaa rikkaita
    Kuvassa se käytännön keino, jolla verohallinto haluaa verottaa rikkaita

Verohallinto ehdottaa, että Suomi ryhtyy perimään maasta pysyvästi muuttavilta ihmisiltä ns. "jäähyväisveroa". Syynä Karl Fazerit ja Nalle Wahlroosit, jotka muuttavat Suomesta jeeraan, koska täällä on liian suuri verotus. Eli käytännössä se, että Suomen kansalaiset jättävät Suomen liian korkean verotuksen vuoksi, koitetaan ratkaista nostamalla verotusta.

Viimeksi, kun itse sain näin hyvän idean, se oli krapulassa ja päättelin, että sillä se lähtee, millä on tullutkin. Seurauksena viikon mittainen ränni, vaimo jätti, koira myi omaisuuteni ulkomaille ja löysin itseni kommunistien listoilta ehdokkaana Hailuodon valtuustoon. Voin sanoa, että olisi ehkä kannattanut ennemmin tilata se pitsa.

Tässä ehdotuksessa on muutamia rankkoja ongelmia, siis sen lisäksi, että se on alusta saakka päin helvettiä. Ensinnäkin lakia on käytännössä mahdotonta implementoida. Ei ole mitään syytä, minkä vuoksi poismuuttaja ei yksinkertaisesti realisoisi ja siirtäisi omaisuuttaan piiloon ennen muuttoa pois Suomesta. Toiseksi ei ole mitään muuta keinoa kuin aseistetut vartijat rajalla estämässä, että tästä maasta ei pääsisi pois ilman esimerkiksi pankkiin talletettua "muuttotakausta". Kolmanneksi ehdotus ainoastaan nopeuttaa varakkaimpien veronmaksajien muuttoa pois Suomesta, mikäli se missään vaiheessa näyttäisi olevan toteutumassa. Turha ottaa riskiä, mikäli on mahdollista olla ottamatta.

Suurin ongelma tässä ehdotuksessa on, että se on radikaalisti vastoin Suomen perustuslaista, Euroopan ihmisoikeussopimuksesta ja EU:n perusvapauksista ilmenevää vapaan liikkuvuuden periaatetta. Vapaa liikkuvuus tarkoittaa muun muassa sitä, että ihminen ei joudu maksamaan valtiolle lunnaita päästäkseen sieltä pois. Ehkä Pohjois-Koreaan tai Neuvostoliittoon sopii, että viranomaisille maksetaan voitelumassit rajalla, mutta liberaaliin, ihmisoikeuksia kunnioittavaan demokratiaan se ei missään tapauksessa kuulu. Jos valtiosta ei pääse edes pois, niin aletaan lähestyä jo sellaista ihan oikeaa hirmuvaltaa.

Mikäli oikeasti tahdotaan verottaa rikkaita, se ei todellakaan tule onnistumaan koskaan tällä strategialla. Ketään ei yksinkertaisesti voida pakottaa maksamaan veroja. Ainoa keino saada ihmiset, etenkin varakkaammat, maksamaan veroja, on pitää verotus kohtuullisella tasolla ja käyttää veroina kerätyt rahat siten, että niillä on mahdollisimman suuri hyväksyntä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että meidän pitää leikata julkisesta sektorista sitä turhaa roskaa, jota siellä on valtavasti ja käyttää säästyneet varat verojen laskemiseksi sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteuttamiseksi. Eli sen sijaan, että survotaan kirjaimellisesti miljardeja megakorporaatioille, politiikkaleikkeihin, ulkomaalaisille pankkiireille, vieraiden valtioiden aseostoihin ja jäsenmaksuhelpotuksiin, Lähi-Idän sotaleikkeihin ja sen sellaiseen, niin käytetäänkin nämä rahat siihen, että ihmiset joutuvat maksamaan vähemmän veroja ja että heidän perusoikeutensa turvataan. Tämän pitäisi olla jokaisella poliitikolla periaatteena sen sijaan, että he koittavat lapioida mahdollisimman paljon toisten rahaa omiin hyvä veli -projekteihinsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Jäähyväisvero.

Kuulostaa hyvältä. Kaiken minkä voit itse kantaa, saat mukaasi. Alkoholin tuonnissa tuo on jo sovelluksena.

Luottokortit, pankkitalletukset ja kiinteistöt jäävät Suomen valtiolle veroina.

Nuorena jopa rakastin Suomea. Nyt inhoni tätä maata kohtaan kasvaa progressiivisesti.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

"Luottokortit, pankkitalletukset ja kiinteistöt jäävät Suomen valtiolle veroina."

Eivätkä jää. Pankkisektori toimii globaalisti, eikä ole riippuvainen siitä, missä ihminen on. Luottokortit ja pankkitalletukset eivät voi mitenkään jäädä Suomen valtiolle.

Kiinteistöt on ainoa noista, joka voi jäädä, ja sekin ainoastaan sen vuoksi, että kiinteistöjä ei voi liikuttaa. Käytännössä kiinteistöt siis realisoidaan hyvissä ajoin ennen muuttoa pois.

Pekka Iiskonmaki

#2
Miten sitten aiot tehdä Suomesta Pohjois-Korean? Tämä oli liberaali ehdotus. Tosin seinää vasten on perinteinen.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Hävettää, kun isot miehet esittävät tyhmempää kuin mitä ovat. Ikään kuin eivät osaisi lukea, vaikka ovat Internetissä kirjoittamassa asioita.

Käyttäjän kiravuo kuva
Timo Kiravuo

Oletan että kohteena ovat yritysexitin tekijät, jotka saavat useamman miljoonan voiton myydessänsä firmansa. Tällöin 20-25% pääomatulovero (hankintameno-olettama) toteutuu firma myytäessä. Jos sen sijaan myy kämppänsä ja autonsa ja lähtee perheen kanssa Sveitsiin, Alankomaihin tms. valtioon paria päivää ennen kaupan lukkoonlyöntiä ja pysyy poissa Suomesta ainakin kolme vuotta, verokanta on 0%.

Joten tuo "realisoi omaisuuden" ei ole haluttu ratkaisu, kun temppuna on juuri viedä omaisuus verotta maasta ulos ja realisoida sitten muualla.

Probleema on siinä, että Suomi ei ole enää suljettu talous, vaan yrittää pärjätä avoimena taloutena vapaassa maailmassa, mutta samalla painaa pään pensaaseen ja olla tunnustamatta verokilpailun olemassaoloa.

kiravuo

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Perustuslaki

9 §
Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Jokaisella on oikeus lähteä maasta. Tähän oikeuteen voidaan lailla säätää välttämättömiä rajoituksia oikeudenkäynnin tai rangaistuksen täytäntöönpanon varmistamiseksi taikka maanpuolustusvelvollisuuden täyttämisen turvaamiseksi.

Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan. Lailla voidaan kuitenkin säätää, että Suomen kansalainen voidaan rikoksen johdosta tai oikeudenkäyntiä varten taikka lapsen huoltoa tai hoitoa koskevan päätöksen täytäntöönpanemiseksi luovuttaa tai siirtää maahan, jossa hänen ihmisoikeutensa ja oikeusturvansa on taattu. (24.8.2007/802)

Ulkomaalaisen oikeudesta tulla Suomeen ja oleskella maassa säädetään lailla. Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.

*******************************************************************

"rangaistuksen täytäntöönpanon varmistamiseksi"
Tässähän se sitten todetaan että Suomessa vaurastuminen on rikollisuuteen verrattavaa... MOT

Jyrki Paldán

Eihän jäähyväisvero maahanmuuttoa estä ja vaikka estäisikin, voidaan veropakolaisuus määritellä rikolliseksi ja siten tuon "rikoksen johdosta" pykälän valossa voidaan pitää maassa veron täytäntöönpanemiseen asti.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ei muuta kuin syy suositteluun: toinen kappale. En äkkiseltään muista lukeneeni yhtä mehukasta tekstiä. Loppu oli jo jaarittelua sen jälkeen.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

"Ehkä Pohjois-Koreaan tai Neuvostoliittoon sopii, että viranomaisille maksetaan voitelumassit rajalla.."

Venäjälläkin on jo viime vuodesta rajoitettu mm. virkamiesten ulkomaille matkustamista. Parantaa Sotshin ja Krimin matkailua tulevana kesänä, ilmeisesti, tai ehkäisee vakoilua tai jotain.

Kyllähän sieltä siis ulos pääsee, mutta menettää duuninsa nyt ainakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset