Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Ville Niinistön sietäisi hävetä

  • Hävetkää, poliitikot. Suomen paska jama on teidän ja vain teidän vika.
    Hävetkää, poliitikot. Suomen paska jama on teidän ja vain teidän vika.

Karl Fazer on jättämässä Suomen johtuen Suomen järjettömästä perintöverosta, jonka seurauksena ihminen joutuu maksamaan monta kertaa verot samoista asioista ja jonka seurauksena hänen ei ole järkevää pyrkiä tekemään duunia lastensa eteen. Vihreiden Ville Niinistön vastaus tähän on ruikuttaa, miten 1800-luvullakaan ei valitettu verotuksesta ja miten olisi "aika lopettaa valittaminen ja yrittää".

Tässä näkee selkeästi, miten päin helvettiä poliitikkojen ajatusmaailma on. He ensin itse tekevät yrittämisestä kannattamatonta, säätävät kaikenlaisia ihmisten omaisuutta pakkosiirtäviä lakeja, kiertävät itse veroja (kuten Niinistö teki), käyttävät verovarat omiin huruprojekteihinsa tyyliin Guggenheim ja Internet-valvonta, ja sitten he vielä kehtaavat valittaa, kun kansalaisilla leikkaa kiinni ja palaa käpy. Hävetkää, poliitikot. Käyttäytymisenne on vastenmielistä, moraalitonta ja idioottimaista. Se on sama kuin koulukiusaaja varastaisi kiusatulta joka päivä karkkia ja sitten, kun koulukiusattu lopettaisi karkin tuomisen kouluun, niin tämä kiusaaja alkaisi vaatia, että kiusatun pitäisi tuoda hänelle enemmän karkkia varastettavaksi.

Suosittelen kaikkia suomalaisia pyrkimään aktiivisesti kiertämään veroja sekä rikkomaan lakeja ja nimenomaan tällaisten Niinistön kaltaisten henkilöiden vuoksi. On heidän vikansa, että meiltä varastetaan rahat ja ne annetaan megakorporaatioille, poliittisille puolueille, hyvä veli -kavereille ja tyhjänpäiväiselle virkamieskoneistolle. On heidän ja vain heidän vikansa, että Suomessa ei ole järkevää yrittää ja työpaikat katoavat täältä. Niinistön kaltaiset ihmiset ovat henkilökohtaisesti syypäitä siihen, että valtiosta on tullut lähinnä imuri, joka vie hyvinvoinnin ja arvon kansalaisilta ja antaa sen sieluttomalle kartellikapitalismille ja wannabe-eliitin pelleilyyn.

Sietäisitte edes hävetä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Mikä oli Suomen verokanta vuonna 1891?

Ei ihme jos Suomella menee huonosti, kun tuollaiset ihmeset johtavat valtiota.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Nalle ja Karl Fazer toteuttavat EU:n vapaata liikkuvuutta eli sitä mitä Vihreätkin ovat mainostaneet monet kerrat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinistön mukaan on "aika yrittää," onko siis kehitteillä Ville Niinistö Oy? Tuskinpa, hänen tekopyhyydellään ei pärjää bisneksessä päivääkään. Toisten tehtävä on tuoda valtion kassaan rahaa ja toisten tehtävä on niillä rahoilla elää, Niinistö kuuluu selvästi jälkimmäisiin.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Nimenomaan. Tuo Niinistö ei ole itse koskaan yrittänyt mitään, vaan tehnyt uransa säätämällä lakeja ja byrokratiaa, jotka vaikeuttavat yrittämistä. Sitten hän vielä kehtaa ryhtyä valittamaan niille, jotka oikeasti tekevät jotain muuta kuin repivät viimeisiä pennosia kansalaisten selkänahasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Osassa EU-maita ei ole perintöveroa lainkaan ja kaksi niistä (Ruotsi sekä Norja) on Suomea niin houkuttelevan lähellä, että siksi perintöveropakolaisuus on varteenotettava vaihtoehto.

Keski-Euroopasta löytyy sitten myös mm. Itävalta ja Portugali.

Muutoin Suomen perintövero siitä saatavien huojennusten jälkeen on "hyvää" EU:n keskikastia. (K.s.: https://www.kpmg.com/FI/fi/Ajankohtaista/Uutisia-j...)

Sehän ei tietenkään kumoa sitä argumenttia, että ei meillä tarvitse ylläpitää mitään haitallista tai epäoikeudenmukaista rakennetta vain siksi, että sellaista löytyy jostain muualtakin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kannattavatko piraatit siis veronkiertoa ja veropakolaisuutta?

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Minä kannatan, mutta jokainen universumin ihminen on varmasti sen verran fiksu, että tajuaa, että mitä minä kirjoitan ei ole yhtä kuin Piraattipuolueen kanta. Jos ei ole niin fiksu, niin kannattaa nopeasti poistua Internetistä. Valitettavasti piraateista löytyy paljon sellaisia, jotka eivät ole tässä asiassa kanssani samaa mieltä.

Kannatan veronkiertoa ja veropakolaisuutta niin pitkään kuin poliitikot käyttävät verorahat omiin typeriin ja jopa haitallisiin projekteihinsa sen sijaan, että rahat käytettäisiin esimerkiksi koulutukseen, sosiaaliturvaan ja muuhun vastaavaan. Tällä hetkellä meille tungetaan Guggenheimeja kuin käärmettä piippuun samaan aikaan, kun koulutuksesta leikataan ja se on Ville Niinistön sekä muiden kaltaistensa vika.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tällä hetkellä verorahat eivät edes riitä koulutukseen, sosiaaliturvaan ja muuhun vastaavaan. Puhumattakaan siitä muusta mitä vierastat. Iso kiitos tästä koituu erilaisen veronvälttelyn suuntaan. Mutta kiitos tavallista rehellisemmästä vastauksesta.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #9

Verorahat eivät riitä koulutukseen juuri sen takia, että ne käytetään roskaan. Se ei johdu verovälttelystä. Pelkästään yritystuet verotukineen ovat about 4,8 miljardia, kannabiksen kieltolaissa puhutaan miljardimenetyksistä, työkkärien höpökursseihin menee satoja miljoonia, koulujen maksamat tekijänoikeusmaksut ovat kymmeniä miljoonia, "kehitysapu" on about miljardin, puolueille menee kymmeniä miljoonia vuosittain jne. jne. jne.

Oletko sitä mieltä, että on esimerkiksi kannattavampaa antaa joka vuosi 200 miljoonaa Viking Linelle kuin laittaa tämä sama raha koulutukseen?

Huomaa, että minä haluan käyttää rahat ennemmin koulutukseen ja sosiaaliturvaan kuin näihin asioihin. Minä siis kannatan koulutusta ja sosiaaliturvaa ja juuri sen vuoksi vastustan tätä nykymenoa.

Suosittelen, että et yritä esittää typerämpää kuin olet ja ymmärtää tätä tarkoituksella väärin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Niin rehellisyys verojen maksussa kuin verokertymäkin kohentuisivat, jos verotus olisi kalibroitu siten, että se olisi kaikilla tasoilla kohtuullista eikä verotuksen aiheuttamia epäkohtia tai epäoikeudenmukaisuuksia olisi rasittamassa Suomen kansainvälistä kilpailutilannetta.

Yritysten perintövero mielletään eittämättä epäkohdaksi niiden keskuudessa, jotka asian omakohtaisesti joutuvat kohtaamaan. Tämän epäkohdan poistaminen ei välittömästi edes Elon matematiikan mukaan loisi mainittavaakaan lovea valtiontalouteen ja pitkällä tähtäimellä sillä päinvastoin olisi sille positiivisia vaikutuksia.

Onko mitään mieltä verottaa tulonsaajaa niin suuriin vaikeuksiin, että hän pelkästään verotuksen vuoksi joutuu turvautumaan sossuun tai muihin tulonsiirtoihin? Siinä byrokratiassa on rahaa palanut paljon hukkaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9

Ken on työskennellyt kouluissa ja korkeakouluissa opettajana/lehtorina/rehtorina tms. tietää, että niissä "rahan haaskaaminen turhuuksiin ja huonoon laatuun" on osa niiden elämänmuotoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En usko. Oikein hyvä uusi vero olisi tekopyhyysmaksu, joka lätkäistäisiin niille, jotka äänekkäimmin vannovat uskollisuuttaan verottaja-isänmaalle. Ehkä Niinistökin tajuaisi vähitellen siirtyä Ruotsiin kiusaamaan muita välillä.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Tässä ei ole kysymys veronkierrosta.

Suomalainen saa muuttaa mihin haluaa, syystä riippumatta.

Kummassakaan asiassa ei ole moittimista.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

On siinä veteraaneilla ihmettelemistä, kun rintamalla puolustivat näiden fazereiden ja muiden kartanonomistajien omaisuuksia.

Itse saivat palkkioksi kylmän tilan Kainuun korvesta ja nyt saavat seurata, kun nämä "puolustetut isänmaan ystävät" muuttavat muualle joutuessaan mahdollisesti luopumaan osasta rikkauttaan yhteisen maamme hyväksi!

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

He eivät joudu luopumaan siitä yhteisen maamme hyväksi, vaan poliitikkojen itsekkäiden projektien hyväksi. Poliitikkojen etu ja projektit eivät ole yhtä kuin Suomen hyvä. Miten esimerkiksi Talvivaaran riskien sosialisointi veronmaksajien niskaan, jotta kepulaiset omistajat saavat massia, on yhteisen maamme hyvä? Miten Himasen tyhjänpäiväiset "tutkimukset" ovat Suomen etu? Eivät tietenkään mitenkään.

Verovaroja käytetään valtavasti aivan muuhun kuin yhteiseen hyvään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joskus tarvitaan unilukkareita. Moni PK-sektorin yritys on jouduttu lopettamaan siksi, että perijöillä ei olisi ollut varaa maksaa perintöveroa. Ja suurten perheyritysten kohdalla voidaan puhua kymmenien miljoonien yhtäkkisistä ja ylimääräisistä veromääristä, jotka lankeavat maksuun ilman, että perinnön joukossa olisi ollut juuri lainkaan rahallista likviditeettiä.

Sivumennen sanoen juuri siksi ne veteraanit ovat Suomea puolustaneet, että voimme säilyttää maan vapaana - sellaisena, josta saa myös vapaasti muuttaa pois, jos haluaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ville Niinistön samoin kuin muidenkin poliitikkojen olisi syytä muistaa, ettei loiseläimen kannata tappaa isäntäeläintä, koska silloin kuolee itsekin. Loiseläimen kannattaa toimia siten että isäntäeläimellä on mahdollisimman hyvät olot, se takaa loiseläimenkin turvatun ökyelämän.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Perijähän ne verot maksaa perinnöstä ja maksuaikaa lienee myös tarjolla. Myös oikein ajotetulla omistuksen myynnillä perillisille ja heidän perillisilleen voi pienentää veroja ja kuitenkin hallita omaisuutta. Lisäksi perintöveroa ei tarvitse maksaa, jos kieltäytyy perinnöstä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

No sehän se vasta ryöstöä onkin, jos kieltäytyy perinnöstä ja koko potti menee valtiolle.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Miten perustulomalli lisää byrokratiaa? Kaadat nyt Villen niskaan vähän kaikkien synnit ihan kiusallasi. On kai se hienompaa olla mamu Portugalissa kuin rakentaa isänmaata.
jos sinut valitaan eduskuntaan, korjaat kaiken tietysti? Vai muutatko ulkomaille neljän vuoden jälkeen kivan eläkkeen turvin?

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Perustulomalli vähentäisi byrokratiaa.

Kun minut valitaan eduskuntaan, niin korjaan tietysti kaiken. Lisäksi tarkoituksenani on manipuloida, painostaa ja uhkailla kaikki muutkin kansanedustajat toimimaan Suomen kansalaisten hyväksi.

Ville Niinistön syyllisyys ei poista kenenkään muun syyllisyyttä - tietenkään - mutta myöskään muiden syyllisyys ei tee hänestä yhtään sen vähemmän syyllistä ja tekopyhää.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Niin juuri, vihreät ajaa perustulomallia!

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #19

Vihreillä on aina silloin tällöin myös hyviä ajatuksia, mutta se ei tarkoita, että Vihreät ansaitsisivat synninpäästön siitä kaikesta ryönästä, mitä he ovat tehneet. Yksi hyvä ei kuittaa sataa pahaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kirjoitin aiheesta oikein bloginkin (on pitänyt kirjoittaa tuosta jonkin aikaa), tsekkaa josko olisi pahastikin pielessä.

http://blogbook.fi/markokivela/

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ostin viime kuussa Karibialta kaksi kartonkia merkkitupakkaa 27 dollarilla. Hieno kokemus!

Daniel Järvinen

ja jos en väärin muista niin Ville Niinistö ajelee jollain uudenkarhealla katumaasturilla, silloin tuskin kannattaisi puhua ilmastonmuutoksesta tai ympäristöasioista juuri mitään jos itse on kaikkein pahimpia ilmastontuhoajia ja katastrofin edistäjiä.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Uudet autot saastuttaa vähemmän, pitäisikö muuttaa kotan asumaan? Kuinka sillä lailla voi hoitaa työasioita? Ihme juttu, että vihreät ainoastaan on vastuussa ympäristön tilasta. Olen ihmetellyt tätä hyvin usein. Eikö vastuu ole meillä kaikilla? Vai ainoastaan niillä joita kiinnostaa?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Niinistön esimerkkiä parempi on tämä: http://yle.fi/uutiset/voiko_heidi_hautala_jatkaa_m...

Hautala ministerinä toimi harmaan talouden vastaisessa työryhmässä ja kuinkas sitten kävikään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset