Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Siunasin homoparit ja olen valmis maagiseen sotaan

  • Ilmoitin siunauksesta myös Vantaankosken seurakunnalle.
    Ilmoitin siunauksesta myös Vantaankosken seurakunnalle.

Eilisessä Pride-tapahtumassa pastori Toni Fagerholm siunasi lesboparin. Tämän seurauksena Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen päätti retroaktiivisesti muuttaa siunatun lesboparin siunauksen epäsiunaukseksi. Kirkkoherralla on nimittäin mahtavampi magia kuin tavallisella peruspastorilla, joten kirkkoherra voi julistaa, että peruspapin tekemät loitsut ovatkin mitättömiä.

Tämä tuntuu jotenkin absurdilta. Ensin toinen heiluttelee käsiään, mutisee mystisiä satoja vuosia vanhasta juutalaisten loitsukirjasta ja kuvittelee loihtivansa parin päälle Jumalan siunauksen. Tämän jälkeen toinen jätkä vaan tulee puskista ja toteaa, että tällä mystisten mutisemisella ja käsien heiluttelemisella ei ollutkaan maagista vaikutusta, koska velhojen keskuscabal ei hyväksynyt sitä. Elämän ajan on tullut pelattua roolipelejä, mutta silti nämä jutut tuntuvat omituisilta.

Koska vituttaa tommoset muiden hienoja rituaaleja ja loitsuja pilaavat kirkkoherrat, niin taidankin tältä samalta istumalta siunata kaikki maailman homoparit. Joten pikemmittä puheitta: Siunaan jokaisen maailman samaa sukupuolta olevien ihmisten edustaman parin Isä Jumalan silmien edessä ikuiseen armoon ja rakkauteen! Avioliittonne ovat nyt pyhiä Jumalan silmissä ja niiden ylle on laskeutunut Pyhä Henki! Tätä siunausta ei voi kumota, sillä se on Jumalan pyhittämä ja siten vahvempi kuin mikään maallinen voima! Jeesus rakastaa homojen avioliittoja!

Mikäli kirkko kuitenkin kaikesta huolimatta yrittää kumota siunaustani, olen valmis maagiseen sotaan homojen oikeuksien puolesta. Olenkin asettanut kirkon nyt kirkonkiroukseen, joka astuu voimaan, mikäli Pöntinen tai kukaan muu kirkollisesta velhoneuvostosta edes yrittää kumota siunaukseni. Aika vakavista jutuista on siis kyse.

Miten nyt suu pannaan, kirkkoherra?!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Janne Hilden

Tämän massaloitsun tehtyäsi, Pöntiseltä ei taida löytyä tarpeeksi manaa kumotakseen siunauksesi.
Olet voittanut!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onko muuten niin, että manaaminen kuluttaa manaa, mitä tuotetaan manalassa?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki
Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen
Martti Laines

...tuollaisia loitsumistaitoja opetetaan yliopistossa :)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Siunaaminen on kristinuskossa ja varsinkin luterilaisuudessa tosiaan aika outo juttu. Siunataan ihmisiä, parisuhteita, paikkoja ja jopa lemmikkieläimiä. Sikäli kun olen lukenut nettiraamattuni, tai ainakin luterilaisuuden teologiset perustulkinnat siitä, kristinusko perustuu henkilökohtaiseen pelastukseen ja ainoa keino tähän on oma usko, ei jonkun toisen. Katolisessa uskossa juttu on kait vähän eri.

Siunaaminen selittyy kyllä paremmin vertailussa muihin uskontoihin ja taikauskoihin. Jos muissakin uskomuksissa voi saada suojausloitsuja, huonohan kristinusko olisi jos se ei kykenisi tarjoamaan samaa.

Siinä on tietenkin myös se käytännön juttu, että ilman kaiken maailman siunauksia, jäisi papisto ilman pullakahvia.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Ymmärtääkseni kristinoppi ei myöskään anna mahdollisuutta "perua" siunausta. Joku minua paremmin teologiaa tunteva voinee avata tätä paremmin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ekskommunikoidaanko Soini, jos PS äänestäisi sukupuolineutraalin aviolliittolain puolesta?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitäisi ottaa varmaankin yhteyttä pastafareihin jotka tulisi lentävän spagettihirviön kanssa pelastamaan kristinuskon hulluudelta.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Juuri saamani tiedon mukaan parin siunauksen perunut kirkkoherra oli tuolloin lomalla ja siunannut Fagerstrom oli vastaava kirkkoherra. Pöntisellä ei siis sittenkään ole ollut Fagerstromia korkeamman tasoista magiaa.

Veikko Penttinen

Kun ottaa järjen käteensä ja oikein ajattelee papin ammattia, niin pitää olla tarkkana, ettei järki mene solmuun.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Hannu Pöntinen vastasi:
"Tarkennusta uutisointiin. En ole perunut Tonin siunausta, vaan todennut, että lauantaina toteutettiin rukous parisuhteen puolesta ja heidän kanssaan, ei vielä toteutettu siunaamista, joka toivottavasti tulevaisuudessa on mahdollista myös kirkossa lain mukaan."

Oikeasti laki ei määrää, millaisia suhteita pappi saa siunata. Luterilaiset papit toimivat suhteellisen autonomisesti. Kirkolliskokous voi säätää suosituksia, mutta nämä eivät ole varsinaisesti yksittäistä pappia sitovia määräyksiä. Tuomiokapituli voisi ymmärtääkseni erottaa Fagerholmin virasta, mikäli on katsonut tämän toimivan väärin, mutta muutoin kukaan muu kuin Fagerholm ei voi sanoa, että siunasiko hän vai ei.

Toni Fagerholm puolestaan totesi toistuvasti ennen tilaisuutta, että kyse on nimenomaan siunauksesta. (Esim. http://www.hs.fi/kaupunki/Naispari+siunattiin+Hels... ja http://www.hs.fi/kaupunki/a1403923996871 )

Kiittelin kovasti Pöntistä, että vastasi minulle, koska en uskonut saavani ikinä vastausta. :)

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen

Bill Maherhan repi huumoria vähän samantapaisesta aiheesta:

https://www.youtube.com/watch?v=DJz5IISDgTA

Oliko oma rituaalisi yhtä vakuuttava?

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Mun loitsu on ääretön kertaa tehokkaampi ku sun loitsu.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Challenge accepted!

Astraalitasolla tänään kello kuustoista reikäreikä. Kaksi sisään, yksi ulos.

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen

Täppään ristin, puolikuun ja yinyangin ja kounteroin loitsusi pakkani syömähampaalla: ikuisuuteen asti ulottuvalla +1 -vastaloitsulla. Läl läl lää. Hokkuspokkus-simsalabim.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Fak! Nää hengentieteen hommathan lähtee ihan lapasesta! Kohta on planeetta tulessa, jos ei rahoituta tämän loitsimisen kanssa! :(

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #19

Missä se musta raamattu taas olikaan...

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #20

Mitä saatananpalvoja sano, kun tuli rippileiriltä?
- Musta Raamattu on siisti kirja.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #26

Varsinaiset "tajunnan alkemistit" liikkeellä, "Do what thou wilt shall be the whole of the Law"..

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Tämän jälkeen toinen jätkä vaan tulee puskista ja toteaa, että tällä mystisten mutisemisella ja käsien heiluttelemisella ei ollutkaan maagista vaikutusta, koska velhojen keskuscabal ei hyväksynyt sitä. Elämän ajan on tullut pelattua roolipelejä, mutta silti nämä jutut tuntuvat omituisilta."

Ei kait kaima vihjaa et roolipelaamisessa "leikistä tulee totta" tai siis kyse olisi saatananpalvonnasta? :D

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Papiksi opiskellut henkilö voi siunata omatuntonsa mukaan mitä tahansa. Mutta ei vihkiä mitä tahansa. Näinollen homoparinkin siunaaminen on sallittu, mutta ei siis vihkiminen. Vihkimisen saa suorittaa tehtävään oikeutettu tuomari. Ja silloin on tasa-arvoinen liitto toteutunut.
Kaikki juriiriset ihmisoikeudet on silloin taattu. Halleluja!

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Näinpä juurikin. Laki ei määrää mitenkään, saako pappi siunata liiton vai ei. Fagerholmin tekemä siunaus siis oli niin paljon siunaus kuin mikään vaan voi olla.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kirkkoherra veti hihasta Counterspellin. Pitää siunata uusiksi koska nyt se on vielä cooldownilla.

Käyttäjän JanneHonkasalo kuva
Janne Honkasalo

Eikö papin tehtävä ole vain toimia välikappaleena ja pyytää liitolle siunausta Jumalalta? Jos näin on lienee aivan sama kelle tai mille pappi siunausta anelee. Papin ei kai ole sopivaa tehdä jumalallisia päätöksiä vaan antaa kaikkitietävän ja kaukaaviisaan Herransa pyynnön kuultuaan ratkaista siunauksensa aivan itse.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Meikän classi on Warrior Monk, joten meikällä on pikkuisen enemmän manaa mitä sinun kaltaisella Night Elfillä.

2d8, etten toisin sanoisi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Olipa virkistävä blogi ja sitä seurannut keskustelu. Jään pohtimaan itsekseni: uskooko kukaan, jos väitän, että taikavoimillani pystyn ottamaan halutessani Jiri Kerosen tai kirkkoherran Pöntisen hahmon ja juuri silloin muuttamaan siunauksia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ette kukaan castaile mitään, kun pistän silence-taikaa kehiin. Siinähän huidotte, kun ei ole suuta ja pitäisi manata. Pari spekkipojoa tosin puuttuu vielä. Olen koko viikonlopun hyppinyt sukkahousut jalassa juomassa taikajuomia ja tappamassa liskoja. Ja rottia.

Käyttäjän TimoNyman kuva
Timo Nyman

RATTI VÄÄRÄLLÄ PUOLELLA!
Kyllä ihmisen eläminen on Vantaalla vaikeaa. Ensin ollaan uskovinaan johonkin. Sitten saadaan "SIUNAUS" johonkin muuhun ja sitten ollaan palaamassa vanhaan?, Kyllä Ruotsissa olisi aikanaan tullut kolareja paljon jos olisi palattu nopeasti takaisin vasemmanpuoleiseen ajokulttuuriin! Autoissa on kyllä se ero uskonasioihin, että niitä voi tilata molemmin päin, kunhan maa on oikea!

Jouni Piekkari

Mitähän maailmassa tapahtuisi, jos meillä ei olisi ollenkaan organisoituja uskontoja eikä kiekkoja, vaan ihan vaan oikeasti uskoisimme Jumalaan, joka rakastaa kaikkia ikään, sukupuileen, rotuun, uskomuksiin, sukupuoliseen suuntautumiseen, syntyperääntms katsomatta. Ps. Kokoomus nk. Homomyönteisenä puilueena muuten teki em. Ihmisoikeuksiin liittyen ilmiselvät oharit lakivaliokunnassa, mutta päätän tässä ja nyt rakastaa heitäkin, siltikin. Kaikkihan me täällä vaan ollaan oppimassa...ja vielä on aikaa syksyyn asti.

Jouni Piekkari

Mitähän maailmassa tapahtuisi, jos meillä ei olisi ollenkaan organisoituja uskontoja eikä kiekkoja, vaan ihan vaan oikeasti uskoisimme Jumalaan, joka rakastaa kaikkia ikään, sukupuileen, rotuun, uskomuksiin, sukupuoliseen suuntautumiseen, syntyperääntms katsomatta. Ps. Kokoomus nk. Homomyönteisenä puilueena muuten teki em. Ihmisoikeuksiin liittyen ilmiselvät oharit lakivaliokunnassa, mutta päätän tässä ja nyt rakastaa heitäkin, siltikin. Kaikkihan me täällä vaan ollaan oppimassa...ja vielä on aikaa syksyyn asti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Loistavaa satiiria, Jiri.

Osallistun hengelläni kollektiiviin, jonka tarkoituksena on vahvistaa sinun suojaloitsuasi. Vaikka epäilemättä se oli jo valmiiksi niin voimakas, että Tylypahkassakin oltaisiin ylpeitä!

Käyttäjän Keskonen kuva
Henri Kivistö

Ei liity kirjoitukseesi juurikaan, mutta miksi halailet natsia? Se on varmaan sinusta huvittavaa ja kivaa larppailua, mutta huvissakin on hyvin arvelluttavat puolensa. Oletko äärioikeistolainen vai mitä natsisympatioita sinulla on?

http://mesikammen.wordpress.com/2014/06/26/paivan-...

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Koska rakastan ihmisiä riippumatta rodusta, ulkonäöstä tai juodun alkoholin määrästä. Sinunkin kannattaa rakastaa, koska rakkaus on jees.

Käyttäjän Keskonen kuva
Henri Kivistö

Rakastankin. Ihmettelin vain ja ihmettelen vieläkin, sillä kyllähän rakkauden apostolit tietävät, ettei rotuja ole ihmisissä olemassakaan. Höpö-puhetta.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #43

No, hyvä, jos rakastat. :)

Sitten tässä ei varmasti ole mitään ihmeteltävää. Oletin vain, että olet niitä henkilöitä, joilla on tarve ryhtyä demonisoimaan toisia, kun kerta yritit löytää Kai Mikael Aallon kanssa otetusta yhteiskuvasta jotain pahaa. Sellaisia "demonisteja" nimittäin on täällä Internetin ihmemaailmassa aivan liikaa, mutta hyvä, jos et ole sellainen.

Nimittäin avoin ja inhimillinen suhtautuminen kaikkiin kieleen, näkemyksiin, etnisyyteen, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumukseen tai mihin tahansa vastaavaan katsomatta on pirun jees. Joskus ihmiset tuppaavat unohtamaan sen, mikä on surullista. Sitten seuraa kaikkia toisinajattelijoiden vainoja, koulukiusaamisia ja häpeärangaistuksia. Ihmiset alkavat käyttäytyä kuin bonobot. Heti, kun jostain löytyy syntipukiksi joku kylähullu, niin jengi muodostaa lauman ja lähtee jahtaamaan tuota talikoiden ja soihtujen kanssa.

Esimerkiksi Kaitsu tuossa on joutunut kaikenlaisen tuollaisen paskan kohteeksi koko elämänsä ajan, mikä tuntuu todella epäoikeudenmukaiselta ja väärältä. Tyyppi on joutunut kantamaan harteillaan koko elämänsä ajan nuoruuden kömmähdyksiä. Tyyliin vanhan Alibi-lehden jutun takia hän on menettänyt työpaikkoja ja ystäviä. Jee, onpa reilua meininkiä!

Meikästä tärkein periaate, mitä inhimillisessä kanssakäymisessä voi olla, on vilpittömyysolettama. Ihmisistä pitää lähtökohtaisesti ajatella hyvää ja että he toimivat vilpittömässä mielessä.

Tällainen sopisi myös poliittiseen kanssakäymiseen. Nykyään asiat ovat äärimmäisen polarisoitunutta ja turhaan. Vasemmistolaiset ajattelevat, että porvarit ovat pahoja riistäjiä, jotka tahtovat alistaa kaiken pääoman mielivallalle. Oikeistolaiset ajattelevat, että vasemmistolaiset ovat pahoja varkaita, jotka tahtovat vain verottaa rehellisen kansalaisen köyhäksi, jotta voivat itse nauttia muiden töiden hedelmistä.

Todellisuudessa sekä vasemmistolaiset että oikeistolaiset ovat keskimäärin hyviä tyyppejä, jotka haluavat about samoja asioita, eli hyvinvointia ja onnellisuutta kaikille. Ero tulee siitä, että heidän keinonsa ovat erilaiset. Jos ihmiset tiedostaisivat sen, että kyse on keinoista eikä pahuudesta, olisi poliittinen keskustelukin parempaa.

Tästäpä tuli pitkä. Pitäisi varmaan kirjoittaa koko vilpittömyysolettamasta erillinen blogi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset