Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Terroristeilta ei pidä ottaa kansalaisuutta pois

  • Suomessa jokainen 18 vuotta täyttänyt mies saa valtion puolesta terroristikoulutuksen.
    Suomessa jokainen 18 vuotta täyttänyt mies saa valtion puolesta terroristikoulutuksen.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo ehdottaa, että terroristeilta pitäisi ottaa kansalaisuus pois.

Nuivana ja maahanmuuttokriittisenä ihmisenä tällaiset ulostulot ahdistavat rajattomasti ja loputtomasti, koska näissä ulostuloissa maahanmuuton huonoja puolia pyritään korjaamaan tavalla, joka rapauttaa koko kansallisvaltion perusteita. Se taas vahingoittaa sekä maahanmuuttokriittisten mainetta (jos sitä voi tästä vielä vahingoittaa, Hitlereitä kun jo ollaan) että tavoitteita. Kyllähän me voidaan maahanmuuton lieveilmiöt ratkaista silläkin, että ammutaan kaikki rikolliset, mutta meneekö pikkusen kärpäsen metsästämiseksi atomipommilla.

Kansalaisuus on asia, jota ei voi tai tule olla mahdollista ottaa pois. Kaikkien kansalaisten tulee olla aina yhdenvertaisessa asemassa, mikä tarkoittaa sitä, että myönnetty kansalaisuus on yhtä paljon kansalaisuus kuin syntymällä saatu kansalaisuus. Kun ihmiselle on myönnetty kansalaisuus, hän on Suomen kansalainen, eikä Suomen kansalaisuus ole mikään mitätön pikkujuttu, joka voidaan vain napata pois siinä vaiheessa, kun valtiota ei enää miellytä. Suomen kansalaisuus on pirun arvokas juttu. Mikäli lähdetään tällaiseen "epätoivotulta ainekselta kansalaisuus pois"-meininkiin, lähdetään äärimmäisen vaaralliselle linjalle, jossa kansalaisuus ei enää oikeasti tarkoitakaan kansalaisuutta, vaan lähinnä ehdollista kansalaisuutta, jollainen ei kuulu länsimaiseen oikeusvaltioon.

Kansalaisuutta ei saa ottaa kansalaiselta pois vastoin kansalaisen tahtoa, sillä muutoin kyse ei ole alunperinkään ollut kansalaisuudesta. Tämä on yksi kansallisvaltion perusajatuksista ja sitä ei kannata ryhtyä rikkomaan vain siksi, että terroristit pelottavat. Ennemmin kansalaisuuden kriteerejä tiukennetaan kuin aletaan paskoa oikeusvaltion sydämeen.

Maahanmuuttopolitiikka on Suomessa retuperällä ja sitä pitää ehdottomasti muuttaa, mutta sen vuoksi ei saa rikkoa perusoikeuksia, demokratiaa tai Suomen kansalaisuuden arvoa vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Liekkö kyseessä provo. Katsoi ehdotusta miltä kantilta hyvänsä, se on älytön. Mutta hei, jos haluaisi luopua kansalaisuudestaan, onko se mahdollista? Tuli vaan mieleen, kun katsoin juuri videon, missä ISIS-taistelijat repivät passejaan.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Suomen lain mukaan se on mahdollista, mikäli sinulla on toisen maan kansalaisuus. Laki ei kuitenkaan anna mahdollisuutta jäädä kokonaan vaille kansalaisuutta Suomen kansalaisuudesta luopumalla.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Joo, justiin olin kirjoittamassa, että itsekin kun tarkistin, mahdollisuus näköjään on. Ehkä lain pitäisi olla vähän suvaitsevaisempi ja antaa myös uskonnollisten militanttien julistaa itsensä uskontonsa kansalaisiksi.

Jouko Silvennoinen

Ai entäs nämä jotka on maassa ilman mitään kansalaisuutta, puristakaas niistä irti mitä ne on.Siis piraattipuolueelle sopii Suomeen otettavan terroristeja joille myös annetaan suomen kansalaisuus.

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen

Tiedätkö mikä tämä on?

O-<--<

Tosi kuppaisen huono olkiukko.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eipä aikaakaan, niin lukutaidottomat ilmaantuvat keskustelemaan kansalaisuuden antamisesta.

Avauksessa oli kyse niistä, joille – käytännössä kaikille pitkän koeajan jälkeen – on jo annettu Suomen kansalaisuus.

Elon ajatus on vähän samanlainen kuin se, että otetaan pois ylioppilastutkinto, jos sen suorittaneesta tulee myöhemmin rikollinen.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kuten ehkä saatoit huomata, oltiin kirjoituksessa sitä mieltä, että kansalaisuuden myöntämisen kriteerejä tulee tiukentaa. Mikäli et huomannut, niin kerron sen nyt tässä uudestaan: Kansalaisuuden myöntämisen kriteerejä tulee tiukentaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisi ehkä syytä pohtia sitä, millä perusteilla ja ehdoilla Suomen kansalaisuus sitä hakevalle ylipäänsä myönnetään. Se ei saisi olla automaatin kaltainen rutiini tai uuden/ toisen passin shoppailu, vaan kunnia ja ansaitun luottamuksen osoitus hakijaa kohtaan.
Muuan 1970-luvulla maahamme tullut kertoi silloisesta kriteeristöstä seuraavaa:

"Kansalaisuuden ehtona oli nuhteeton tausta, hyvä koulutus, työpaikka Suomessa, suomenkielen taito, siteitä Suomeen, hyvä integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan, kaksi vaikutusvaltaista [nuhteetonta?] suosittelijaa jne..."

Jos yrittää ns. uida väärällä viisumilla esim. Yhdysvaltoihin, siellä voi tulla käännytetyksi seuraavalla koneella pois, eikä pääse edes ulos JFK:n lentoasemalta. Maassa maan tavalla. :D

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Pidät siis osallistumista yleiseen asepalvelukseen samana kuin lentäisi irakiin päällystämään tienvarsia irtileikatuilla päillä?

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kyllä. Juuri samana asiana. Onneksi huomasit, että sitä tässä sanottiin!

(Tämä oli sarkasmia.)

Topi Kauppinen

Khyyyllä minä näin pioneerina väittäsin että osaan rakentaa toimivamman pommin kuin nämä sankarit, jotka sytyttää kenkänsä tuleen tai pamauttavat talonsa ilmaan räplätessään jotain ihmevirityksiä. RK on myöskin suunniteltu ihan AK:n pohjalta eli osaisin varmaan ampuakin suht hyvin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Pitäisi myös miettiä sitä miten suomesta yleensäkin lähdetään sotiin eripuolille.
Täältähän on lähdetty Jugoslavian hajoamissotiin. Palkkasotilaiksi eripuolille. Muukalaislegioonan riveissä on tapettu afrikassa ja vietnamissa. Usa merijalkaväessä on palveltu jne...

Tosin nämä hemmot eivät tule takaisin tekemään terroritekoja. Mutta mielestäni ei ole kovin järkevää eikä hyödyllistä toimintaa. Tarkoitan, että olisi hyvä, että suomalaiset osallistuisivat vain Suomen ja esim YK hyväksymiin kansvainvälisiin operaatioihin.

Koska sotiminen ei ole kansalaisoikeus. Tosin se on velvollisuus, kun tänne hyökätään. Pitäisikö siis tällaisiin kyseenalaisiin sotatoimiin lähtö automaattisesti viedä kansalaisuus. Kaikilta lähteviltä. Minusta tämä on se harkinnan paikka ja sen jälkeen pelisäännöt olisivat selvät.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Ei pitäisi viedä kansalaisuutta, sillä siinä vaiheessa, kun julkiselle vallalle annetaan oikeus viedä kansalaisuus, rikotaan oikeusvaltion ja kansallisvaltion perusperiaatteita vastaan ja vähennetään Suomen kansalaisuuden arvoa.

Laittomiin sotiin lähtevät Suomen kansalaiset tulee vangita heidän palattuaan Suomeen, eli heitä tulee rankaista samalla tavalla kuin muitakin rikollisiin syyllistyviä kansalaisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset