Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Ville Niinistö on nerokas, tai siis ei ole

  • Ville Niinistö on nerokas, tai siis ei ole

Ville Niinistö on nerokas. Niinistön mielestä on strategisesti tosi ikävää, jos ydinvoimalan toimittaa neuvostoliittolainen Rosatom, koska ulkomaalaiset. Eipä ole naurettava läppäargumentti jätkältä, joka on kuitenkin äänestänyt sen puolesta, että Suomen sähköverkot myydään ulkomaalaisille. Niinistö on siis sitä mieltä, että yksi ydinvoimala painaa strategisesti enemmän kuin Suomen sähköverkko.

Oikeasti Rosatom on kevyttä parempi toimittaja kuin muut vaihtoehdot. Rosatom on toimittanut voimaloita menneisyydessäkin onnistuneesti, toisin kuin vaikkapa nämä Olkiluodon ranskalaiset sankarit. Sen lisäksi, että Rosatom on luotettava, on kaupankäynti juuri venäläisten kanssa vielä tuplahyödyllistä. Mitä enemmän Suomi käy kauppaa Venäjän kanssa, sitä parempi. Kaupankäynti on kevyttä kaikista parasta turvallisuuspolitiikkaa, jota Suomi voi Venäjälle päin harrastaa.

Tämä Vihreiden pelleily on läpinäkyvämpää kuin ikkunat. Eipä ole pelkästään ja vain ja ainoastaan poliittista peliä, joka johtuu siitä, että Vihreätkin ovat huomanneet jäävänsä pois seuraavasta hallituksesta. Ee-heei ole, ei. Ei missään tapauksessa.

Tästä hallituksestahan Vihreät eivät tule lähtemään vielä näin kaukana eduskuntavaaleista, kävi miten kävi. Tämä johtuu siitä, että Niinistö haluaa mahdollisimman pitkään mahdollisimman korkeaa palkkaa. Lähempänä vaaleja sitten voivatkin lähteä jonkin näkyvän mediadraaman seurauksena, jotta saavat hyvän buustin sitten vaaleja varten.

Onpa hyvä luottamus meikälläki näihin meidän hallitsijoihin.

PS. Niin joo, ja hyvää naistenpäivää. Pistin varmuuden vuoksi kirjoituksen kyytipojaksi kuvan Lemmystä kaikkien naisten iloksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Olisin pitänyt mielelläni sähköverkkomme. Suomen ensimmäistäkin ydinvoimalaa vastustin aikoinaan mielenosoituksissa. Muuten tuntuu siltä, ettei tässä maailmassa ole vieläkään muita järkeviä ihmisiä kuin vihreät. Ihan joka ikisen päätöksen perustana pitäisi nyt olla – olisi pitänyt viimeiset viisikymmentä vuotta – sen arvioiminen, mitä mikäkin toimi aiheuttaa maapallon ekosysteemille. Jättivaltion despootin johtaman ydinaseyrityksen sähkö ei todellakaan houkuttele. Mieluummin pumppaisin resiinaa 10 km:n työmatkani.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Ville Niinistöltä tulee kaikentietävää ja tyhmiä opettavaa puhetta vauhdilla jossa kukaan ei pysy perässä vaikka yrittäisikin. Joka kerta kun olen yrittänyt kuunnella Niinistön puhetta eduskunnassa tai TV:ssä, joudun kysymään hölmistyneenä 'mitä hän sanoi'.

Ville Niinistöllä on mielipidediktaattorin taipumus. Kun Outi Alanko-Kahiluoto vuosia sitten moitti eduskunnassa vihreiden nimissä yliopistolakiesitystä, Niinistö hyppäsi pystyy ja sanoi että hän kertoo vihreiden oikean kannan. Se oli vastakkainen Alanko-Kahiluodon esittämään nähden.

Samoin kävi nyt Fennovoima/hallitusasiassa. Niinistö mitätöi Alanko-Kahiluodon puheet ja halusi show'n itselleen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Arhinmäkikin nukahti V. Niinistön puudutuksessa nopeammin kuin mitä itse oletti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taitaa olla besserwisser paniikissa. Vaikea keksiä tuolle touhuilulle muutakaan selitystä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onko Fingrid myynnissä tai myyty? Fortumin verkot menivät kyllä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

EI ole myyty, nuo vain eivät tunnu erottavan paikallisverkkojen ja valtakunnanverkon eroa. Mutta on tässä ketjussa muutakin hienoa, tai siis vähämmän hienoa.

Muuren Jiri, onko piraatit tosiaan sitä mieltä, että Rosatom on ongelmaton voimalaitoksen toimittaja ja suurin yksittäinen omistaja? Miten muuten suhtaudutte Rosatomin ainoan omistajan toimiin Ukrainassa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EI ole myyty, nuo vain eivät tunnu erottavan paikallisverkkojen ja valtakunnanverkon eroa."

Oleellinen kysymys on miksi Fortum myi verkonsa ulkomaille edes tarjoamatta sitä kotimaisille piensijoittajille tai miksi eläkeyhtiöt eivät ottaneet takuuvarmaa tuottoa (8-10%) tarjoavaa kohdetta sijoitussalkkuunsa. Sähkönsiirtomaksuni tulevat takuuvarmasti nousemaan koska tuotto lasketaan sijoitetun pääoman mukaan ja oletettavaa on että verkon huoltoon ei satsata sitäkään vähää mitä tähän asti.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

En vastaa Piraattien puolesta, vaan omasta puolestani. Ei kannata kysyä meikältä Piraattien mielipiteitä, vaan ne kannattaa lukea Piraattipuolueen kotisivuilta.

Tietenkään se ei ole ongelmatonta, mutta me tarvitaan ydinvoimala. Ainakaan eurooppalaiset eivät ole onnistuneet sellaisen toimittamisessa, kuten huomataan Olkiluodosta, joten mitä jos testataan muita toimittajia.

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Ville ei oo edes blogin arvoinen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Saat virtualisuukon tuosta Lemmyn kuvasta. *Muisk*

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Parisataa tuulivoimalaa Helsinkiin kun ne niitä niin haluaa. Nyt ei tuulivoimamyönteiset ja tuulivoimalat kohtaa. Helsinkin ympärillä on 100km vapaa-alue tuulivoimaloista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset